Divadlo

  • LiStOVáNí uvede v březnu a dubnu Hemingwayův román Mít a nemít. Nenechte si ujít klasiku v aktuálním a akčním pojetí!

    Oblíbený projekt scénického čtení LiStOVáNí Lukáše Hejlíka, atraktivní formou upozorňující na pozoruhodné knižní novinky, se v březnu vydá na „Hemingway tour". Obecenstvu ve 37 městech po celé České republice představí slavný román Mít a nemít klasika světové literatury, který vydal Odeon v neotřelé grafické úpravě Martina Peciny v rámci desetisvazkové autorské řady. 

    Třicátá léta, hospodářská krize, kapitán Harry Morgan, drsný život na moři, galony pašovaného rumu mezi Kubou a Floridou, hodně střelby, dobrodružství, ale i humoru, a hlavně Ernest Hemingway! V představení Mít a nemít účinkují herci Pavel Oubram a Tomáš Drápela (alternuje Lukáš Hejlík). 

    více
  • Březnová premiéra ve Viole – Kabaretní bramboračka plná humoru v hlavní roli s Martinem Zahálkou a Andreou Elsnerovou

    Divadlo Viola 3. března v premiéře uvede hru Lesk a bída zemských jablek: Kabaretní bramboračka. Rozverná inscenace Milana Šotka rozvíjí kabaretní linii současné Violy, což podtrhuje i zvolený žánr „bramboračky" - vyprávění s několikerými dějovými odskoky (bramborová pohádka, bramborová operetka, bramborový horor). Ústřední dvojici si zahrají Martin Zahálka a Andrea Elsnerová, členové souboru Divadla na Vinohradech, sekundovat jim budou dva „brambodříči" Jiří Suchý z Tábora a Anita Krausová. Předprodej vstupenek na březnová představení ve Viole, včetně premiérové Kabaretní bramboračky, začne 15. února.

    více
  • Očekávaná premiéra nové inscenace 420PEOPLE Královna víl / Fairy Queen se odehraje 9. a 11. března v Divadle NoD

    Renomovaný soubor současného tance 420PEOPLE slaví 10. rok existence novou autorskou choreografií. Královna víl / Fairy Queen vstoupí na repertoár 420PEOPLE premiérově 9. a 11. března ve 20 hod. v Experimentálním prostoru NoD v Dlouhé ulici v centru Prahy.

    více
  • Úspěšné divadelní představení K-PAX – Svět podle Prota bude hostovat v několika českých městech

    Divadelní adaptaci světového bestselleru a filmového hitu K-PAX - Svět podle Prota na tuzemská jeviště uvedla společnost StageArtCz, kterou založili herci Petr Halberstadt a Radim Fiala. Od české premiéry v roce 2015 byl kouzelný příběh lidí, které dost možná navštívila bytost z vesmíru, nejčastěji k vidění na jejich domovské scéně v brněnském Divadle Bolka Polívky a velmi příznivé reakce publika zaznamenal také v pražském Studiu DVA. S novým rokem se tajemný Prot vydává za diváky v celé republice. Úspěšná inscenace K-PAX - Svět podle Prota se bude 31. ledna hrát ve Svitavách, 1. února ve Varnsdorfu, 24. února Děčíně, 25. února v Karlových Varech, 12. března ve Hvězdárně a planetáriu Brno a 6. dubna v Jindřichově Hradci. V hlavních rolích se představí Radim Fiala, Markéta Plánková / Petra Špindlerová a Petr Halberstadt

    více
  • Divadelní tip na únor: Představení s Josefem Somrem a Bárou Hrzánovou ve Viole

    Přemýšlíte, jak si ukrátit dlouhé únorové večery? Zaručeným tipem je intenzivní divadelní zážitek v Divadle Viola na Národní třídě v centru Prahy.

    Lákavá příležitost vychutnat si se sklenkou dobrého vína moravské návraty Jana Skácela v neopakovatelném podání Josefa Somra se vyskytne ve středu 1. února od 20.00. Pořad Návraty Jana Skácela je jedinečným setkáním s básníkem Janem Skácelem prostřednictvím unikátních zvukových záznamů z jeho besedy se čtenáři. A také díky Skácelovým fejetonům a „malým recenzím" ze stránek literárního časopisu Host do domu v osobité interpretaci Josefa Somra - herce, který má k Janu Skácelovi velmi blízký vztah, jenže o něm „skácelovsky" mlčí a raději se schová za básníkova slova.

    více
  • Božena Němcová v podání Tatiany Vilhelmové poprvé vstoupí na jeviště Divadla Bolka Polívky v Brně

    Pozoruhodná inscenace Neumím jinak než láskou - Martýrium jednoho srdce a dvou osudů pro tři herce, kterou s úspěchem uvádí pražská Viola, bude 8. února od 19:00 k vidění v brněnském Divadle Bolka Polívky. Inscenace je věnovaná dramatickým peripetiím nedlouhého života Boženy Němcové - spisovatelky a především manželky, matky, milenky... Ženy, která zoufale toužila po lásce, hořela pro ni - neuměla jinak než láskou - jenže ji nepotkala. V hlavních rolích excelují Tatiana Vilhelmová, Aleš Procházka a Tomáš Pavelka.   

    více
  • Divadlo Na zábradlí našlo dočasný azyl v Divadle Komedie

    Druhou část aktuální sezóny soubor Divadla Na zábradlí odehraje v Divadle Komedie, které je od jara loňského roku prázdné. Na novou adresu v Jungmannově ulici v centru Prahy se ansámbl přesune ze smíchovského Švandova divadla. Důvodem dvou navazujících hostování je zatím nekončící rekonstrukce domovské scény na vltavském nábřeží. Společně s Divadlem Na zábradlí se v Komedii dočasně usídlí také Divadlo Verze (www.divadloverze.cz) a soubor Masopust (www.maso-pust.cz). Diváci se tak mohou těšit na atraktivní, žánrově pestrý program.

    více
  • Divadlo Spektákl uvede v březnu Márquezovu Kroniku ohlášené smrti. Slavné dílo rezonuje s aktuálními společenskými událostmi

    Druhou premiéru letošní divadelní sezóny připravuje na 4. března 2017 Divadlo Spektákl, které tvoří čerství absolventi DAMU a JAMU. Pod vedením režiséra a uměleckého šéfa souboru Jana Holce adaptovali novelu Gabriela García Márqueze Kronika ohlášené smrti, kterou aktuálně zkouší. Uvedou ji ve Studiu Švandova divadla.

    více
  • Přípitek aneb Cihla – Kabaretní kurs pravidel noblesního života pro začátečníky i pokročilé s Jiřím Langmajerem ve Viole

    Mimořádná příležitost prožít „dálkový, korespondenční rychlo-kurz dandysmu" pod vedením Jiřího Langmajera a Hanuše Bora se nabízí v Divadle Viola v centru Prahy 27. ledna a 2. února. Představení Přípitek aneb Cihla vzniklo v loňském roce přímo pro Violu, coby originální dárek k padesátinám Jiřího Langmajera a stále se těší pozornosti a zájmu diváků. Vždyť kdo by se nechtěl na chvíli povznést nad obyčejné starosti všedního dne a uvěřit, že život nemusí být obnošená, ale naopak skvěle padnoucí vesta!? 

    více
  • Hostem pražské premiéry komedie The Naked Truth 11. ledna ve Studiu Dva bude její autor Dave Simpson

    The Naked Truth (Odhalená pravda), povznášející a nadějeplná divadelní komedie pro ženy, o ženách, kterou by ovšem rozhodně měli vidět i muži, je novinkou v kulturním programu metropole. Pražské premiéry 11. ledna od 19:00 ve Studiu Dva se osobně zúčastní její autor, britský dramatik Dave Simpson.

    více
  • Balet Národního divadla a oděvní design Heleny Fejkové ve 2 exkluzivních představeních BALLET & FASHION

    Pouze dvakrát bude na jevišti Nové scény k vidění speciální představení, módní show  BALLET & FASHION - 6. ledna od 17.00 a 20.00.

    BALLET & FASHION je důležitým momentem v dlouhodobé spolupráci uměleckého šéfa Baletu Národního divadla Petra Zusky a oděvní designérky Heleny Fejkové. Hudbou i tancem se pokusí přiblížit inspirační zdroje vybraných kolekcí z období posledních dvaceti let její tvorby. Diváci se mohou těšit nejen na choreografii a režii Zuzany Šimákové, ale také na tvůrčí vklad Petra Zusky věnovaný odkazu Egona Schieleho za hudebního doprovodu Kristíny Miháľové & The Gang a především na tanečníky Baletu Národního divadla. Nenechte si ujít nezapomenutelný zážitek z tance, hudby a módy!

    více
  • Martha Issová v prosinci v Dejvickém divadle a v La Fabrice

    Kafka '24 a Krasavice Interkontinentální - Arte et Marte, dvě žánrově naprosto odlišná představení, které spojuje jedno jméno: Martha Issová. Ve hře inspirované posledním rokem života Franze Kafky, která je na repertoáru Dejvického divadla od března 2014, bude Martha Issová 7. a 9. prosince (7. 12. s anglickými titulky) k vidění coby milenka Kafkova přítele Maxe Broda. Spolu s Aničkou Polívkovou 3. a 17. prosince rozehraje autorskou klauniádu Krasavice Interkontinentální - Arte et Marte. Zatímco prosincová a lednová (28. a 29. 1.) představení jsou již takřka vyprodána, na 15. února jsou ještě vstupenky v předprodeji a mohou se tak stát vítaným dárkem pod vánoční stromeček

    více
Na začátek « 1 5 7 8 9 10 11 12 13 17 » Na konec