Balet Národního divadla a oděvní design Heleny Fejkové ve 2 exkluzivních představeních BALLET & FASHION

Pouze dvakrát bude na jevišti Nové scény k vidění speciální představení, módní show  BALLET & FASHION - 6. ledna od 17.00 a 20.00.

BALLET & FASHION je důležitým momentem v dlouhodobé spolupráci uměleckého šéfa Baletu Národního divadla Petra Zusky a oděvní designérky Heleny Fejkové. Hudbou i tancem se pokusí přiblížit inspirační zdroje vybraných kolekcí z období posledních dvaceti let její tvorby. Diváci se mohou těšit nejen na choreografii a režii Zuzany Šimákové, ale také na tvůrčí vklad Petra Zusky věnovaný odkazu Egona Schieleho za hudebního doprovodu Kristíny Miháľové & The Gang a především na tanečníky Baletu Národního divadla. Nenechte si ujít nezapomenutelný zážitek z tance, hudby a módy!

„Tvůrčí příběh Heleny Fejkové je příkladem vytrvalosti a vzdoru, pokory a lásky. Příběh, v němž promlouvá paměť mistrů a mísí se s citlivostí návrhářky s cílem uskutečnit vlastní vizi světa... Uvědomuje si, že i ty sebekrásnější šaty jsou prázdné, pokud nejsou oživeny a nošeny skutečnou osobností," říká historička módy a publicistka Jana Máchalová o naší přední módní návrhářce.

A právě díky myšlence oživit šaty osobnostmi a rozpohybovat je tancem se zrodila spolupráce Heleny Fejkové a uměleckého šéfa Petra Zusky společně s předními sólisty Baletu Národního divadla. Od prvního společného projektu v roce 2006 v Černínském paláci, přes La Défense v Paříži, v čínském Pekingu nebo kyperské Nicosii se uskutečnila řada přehlídek, ve kterých tanečníci Baletu Národního divadla hrají neodmyslitelnou roli.

Vážím si jejich profesionality a obdivuji jejich kreativitu. Šatům vdechnou duši a odhalí další varianty prezentovaného modelu. Diváci často sledují nečekané - třeba příběh dámského pláště!" vysvětluje Helena Fejková.

BALLET & FASHION, 6. ledna 2017 od 17.00 a 20.00 hod., Nová scéna ND.

Publikováno 05. 01. 2017 v rubrice Divadlo