Divadelní tip z Violy: Kylián: Narozen v cizině, Století hitů a Stará dáma vaří jed

Příjemnou alternativu k procházkám rozkvetlou květnovou přírodou nabízí oblíbená pražská scéna - Divadlo Viola na Národní třídě. V pátek 5. května ve 20:00 se na jevišti Violy Jiří Lábus začte do textů Jiřího Kyliána. Unikátní literárně-baletní kompozice Kylián: Narozen v cizině s podtitulem Povídky a filmové miniatury aneb Každý z nás je věčným emigrantem představuje proslulého tanečníka a choreografa Jiřího Kyliána coby autora povídek. Kyliánova slova v osobité interpretaci Jiřího Lábuse doplňují filmové miniatury, které Jiří Kylián natočil výhradně pro tuto příležitost a ve kterých sám vystupuje. 

Berenika Kohoutová, Jan Meduna a Jaromír Meduna budou na jevišti Violy tančit, zpívat a kabaretně dovádět ve čtvrtek 11. května od 20:00 v představení Století hitů. Čím voněla doba? Jaké verše se špitaly dámám do ouška či hřímaly na pódiích? Jaké písně se hrály k poslechu i k tanci? To prozradí rozverný kabaret, v němž se míchá všehochuť veršů, tónů a dobových zajímavostí od Vrchlického po Žáčka a od Lehára po Kollera.

pátek 12. května od 20:00 vás spolehlivě pobaví dramatizace slavného humoristického románu finského autora Arta Paasilinny Stará dáma vaří jed, v níž na jevišti Violy excelují Lilian Malkina, Naďa Konvalinková a Jan Zadražil. Stará dáma vaří jed je poněkud nečekaná, ale velice současná černá groteska o dámě, která už je natolik stará, že by neměla stát v cestě zlotřilostem svého synovce a jeho kumpánů. Přesto jednoho dne vezme osud do vlastních rukou a začne jednat. Humor, překvapivé zvraty, příhody na hranici skutečnosti a absurdity, několik mrtvol... Ale také poselství, že i staří lidé mají právo na život. 

Více informací na www.divadloviola.cz

Publikováno 24. 04. 2017 v rubrice Divadlo