Divadlo Spektákl se v úterý a v pátek představí ve Studiu Švandova divadla

S příchodem podzimu, po letní přestávce, opět začínají mladí herci, studenti a absolventi DAMU ze souboru Divadla Spektákl, vystupovat ve Studiu Švandova divadla v Praze.


Tento týden uvedou hned dvě oblíbená představení:

V úterý 4. října od 19 hodin sérii skečí s názvem "Chaplinovy děti" (režie Jan Holec)
V pátek 8. října od 19 hodin představení "Maryšo! Evo! Dom!" (režie Jan Holec)

 

 

ANOTACE PŘEDSTAVENÍ:

Chaplinovy děti

Výchozí inspirací byl studentům společný workshop commedie dell'arte, jímž byli fascinováni natolik, že se této disciplíně dále věnovali. Původní historickou podobu commedie dell' arte rozšírili moderními prvky pantomimy a klauniády. Vznikl tak mladý a hravý tvar, který je založen především na pohybové složce a asociativním rozvíjení příběhu. Celá inscenace je proto čitelná bez ohledu na jazykovou bariéru a vhodná pro všechny věkové kategorie.

Hrají: Kamila Janovičová, Jana Kotrbatá, Tereza Terberová, Viktor Javořík


Maryšo! Evo! Dom!

Když se tancuje nikdo nesmí z kola ven. A na téhle tancovačce je pouze pánská volenka. 
Dvě ženy. Dva příběhy. Jeden osud.
Měly by se vdát podle představ rodičů. Měly by se podřídit svým mužům, zaujmout místo  hospodyň. Měly by zapomenout na to, co samy chtějí, po čem touží... koho milují. 
Dvě mladé ženy narozené na vesnici se odmítají podvolit tlaku okolí. Boří zavedená pravidla. Hledají únik, hledají svobodu. Pro ni snad dokonce i... zabijí?
Koláž klasických děl českého realistického dramatu, jejichž hrdinky se kvůli svým ideálům rozhodly vzdorovat tradici.

Hrají: Kamila Trnková, Adam Vacula, Kamila Janovičová, Tereza Terberová, Beáta Kaňoková, Viktor Javořík, Michal Lurie, Václav Švarc, Jana Kotrbatá, Jacob Ertfemeijer

Publikováno 04. 10. 2016 v rubrice Divadlo