Nové představení Krvavá svatba nabízí to nejlepší z české flamenkové scény v originálním spojení s živou hudbou a činohrou

Život a dílo španělského básníka a dramatika Federica Garcíi Lorcy ovlivnilo herečku Danielu Zálešákovou a tanečníka Eduarda Zubáka natolik, že se rozhodli založit skupinu Tierra Lo-r-ca. Tým, který v současné chvíli tvoří 8 herců, 6 tanečníků a 3 muzikanti, jako první společně zinscenoval Lorkovu Krvavou svatbu - hluboký příběh plný lásky, nenávisti, bolesti a usmíření. Představení vzniklo z vize propojit činoherně ztvárněný Lorkův poetický text s flamenkovým uměním zahrnujícím tanec, hudbu a zpěv, s cílem nechat je ve společném rytmu vyprávět odlišnou formou stejný příběh. Choreografie je dílem Jany Drdácké a Eduarda Zubáka, kteří již léta tvoří jeden z nejvýraznějších tanečních párů ve stylu flamenka v naší republice. Druhá premiéra představení Krvavá svatba se koná v úterý 21. května od 20hod v Divadle Ponec.

Divadelně-taneční skupina Tierra Lo-r-ca vznikla z nápadu spojit výsostně dramatickou taneční a hudební formu flamenka s klasickou činohrou, s cílem nechat je ve společném rytmu vyprávět odlišnou formou stejný příběh. Cílem tvůrců je ukázat, jakým přínosem může být vzájemná spolupráce herců s tanečníky. Herci pro tanečníky, jakožto nositelé příběhu, a tanečníci zas hercům pomáhají s hloubkou emocí a prožitku. Vše je podpořené překrásnou a silnou hudbou se zpěvem a výrazným světelným designem, dohromady tak vzniká silná vzájemná energie, která tepe a pálí jako jižní slunce a umožní divákovi ne se jen dívat, ale být tímto proudem stržen.

Odkaz na trailer: https://vimeo.com/322922082

Vstupenky lze zakoupit zde: https://divadloponec.cz/cs/krvava-svatba

 

KRVAVÁ SVATBA - TIERRA LO-R-CA

 

Koncept: Daniela Zálešáková a Eduard Zubák

Choreografie: Eduard Zubák, Jana Drdácká

Kostýmy: Eva Bláhová

Světelný design: Lukáš Brinda

Foto: Petr Kadlec

Trailer, plakát: Štěpán Zálešák

 

Hudba: Stanislav Kohútek (kytara, zpěv), Michael Cába (cajón, perkuse) Petra Dokládalová

 

Hrají: Daniela Zálešáková, Šárka Šildová, Dana Poláková, Eva Petrová, Eva Nová, Richard Fiala, Štěpán Tuček, Milan Mikulčík

 

Tančí: Jana Drdácká, Jana Hemelíková-Baudisová, Eva Miškovič, Karolína Škrabánková, Eduard Zubák, Kamil Ďurana, Filip Zubák.

 

 

Představení vzniklo za podpory Tanec Praha a Městská část Praha 3

 

KONTAKTY

https://www.facebook.com/Krvav%C3%A1-Svatba-Tierra-Lo-r-ca-1974872985882916/

 

https://divadloponec.cz/cs/krvava-svatba

 

 

 

Publikováno 17. 05. 2019 v rubrice Divadlo