Očekávaná premiéra nové inscenace 420PEOPLE Královna víl / Fairy Queen se odehraje 9. a 11. března v Divadle NoD

Renomovaný soubor současného tance 420PEOPLE slaví 10. rok existence novou autorskou choreografií. Královna víl / Fairy Queen vstoupí na repertoár 420PEOPLE premiérově 9. a 11. března ve 20 hod. v Experimentálním prostoru NoD v Dlouhé ulici v centru Prahy.

Královna víl (Fairy Queen) vychází z autentických osobních materiálů a reálných zkušeností účinkujících. Jak funguje láska, které stojí v cestě tisíce kilometrů? Jak pevné pouto mezi námi musí být, abychom toho druhého neztratili, i když jsme už tak dlouho necítili jeho vůni, nedrželi ho za ruku, ani se nemohli schovat do jeho náruče? Právě na tyto otázky Královna víl odpovídá. „Inscenaci bychom chtěli s láskou věnovat našim dětem, rodičům a partnerům, kterým začneme říkat, že je máme rádi, až ve chvíli, když už jsou od nás příliš daleko," vzkazují 420PEOPLE.

Projekt je výsledkem spolupráce souboru 420PEOPLE, Experimentálního prostoru NoD a hudebního uskupení Zabelov. Choreografie je dílem uměleckého šéfa souboru Václava Kuneše a tanečníků 420PEOPLE, účinkují: Zuzana Herényiová, Sabine Groenendijk / Šárka Bočková, Vojtěch Rak, Adam Sojka, Alexandr Volný & Zabelov Group - Jan Šikl a Roman Zabelov. Kostýmy navrhla Olo Křížová.

420PEOPLE zvou nejen na premiéru Královny víl, ale také na reprízu komponovaného večera s úspěšnými choreografiemi Václava Kuneše Wind-Up a Reen, které budou po delší době k vidění 21. března v 19.30 v prostoru Jatka78 v Praze-Holešovicích. A v červnu se příznivci špičkového tanečního souboru dočkají speciálního překvapení, které 420PEOPLE připravují ve spolupráci s Jatky78 a festivalem TANEC PRAHA.

Více informací na www.420people.org

 

420PEOPLE

V roce 2007 spojila Natašu Novotnou a Václava Kuneše, bývalé členy Nederlands Dans Theater Jiřího Kyliána, touha vybudovat v domovské Praze svůj vlastní soubor současného tance. Tak vznikla značka 420PEOPLE, která dnes zaštiťuje celoroční umělecký provoz s téměř padesáti představeními v České republice a zahraničí ročně. Krom autorské tvorby Kuneše a Novotné je nedílnou součástí fungování souboru spolupráce se světovými jmény choreografické scény, mezi něž jednoznačně patří J. Kylián, C. Pite, S. Teshigawara, S. Takeuchi, A. Van den Broek, M. Schumacher nebo J. Strømgren. V České republice spolupracují s kolegy/kolegyněmi napříč žánry, od herectví (David Prachař, Lucie Trmíková), po divadelní režii (Jan Nebeský), hudbu (Orchestr Berg, Filip Jelínek, Please the Trees, Zabelov, Dan Bárta) nebo módní design (Eva Brzáková, CHATTY, Josefina Bakošová, Olo Křížová).

 

Aktivity souboru 420PEOPLE jsou v roce 2017 podporovány grantem Hl. města Prahy ve výši 1 100 000 Kč, dále pak granty Ministerstva kultury ČR a Nadace BNP Paribas.

 

Divadlo NoD

Divadlo NoD je tradiční scénou alternativního divadla v Praze. Od sezóny 2016/2017 se programově zabývá současnou autorskou činohrou a její hlavní dramaturgickou linii tvoří produkce vlastních inscenací. Tuto linii doplňují pravidelná hostování tvůrců autorského divadla nastupující generace i uznávaných tvůrců české experimentální scény. Nové umělecké vedení Divadla NoD tvoří dramaturgyně Natálie Preslová a režisér Janek Lesák.


Více informací na www.nod.roxy.cz

 

Publikováno 13. 02. 2017 v rubrice Divadlo