Festivaly

  • Největší festival pouličního umění začíná: Praha žije hudbou

    Koncerty 180 hudebníků na třech desítkách míst pod širým nebem nabídne už tento pátek 3. června a v sobotu 4. června v centru Prahy i dalších částech města festival pouličního umění Praha žije hudbou. Do festivalu se zapojí známí muzikanti i začínající buskeři. V ulicích, na náměstích, v parcích a na dalších veřejných místech bude po dva dny znít hudba nejrůznějších žánrů od popu přes rock, jazz, folk, hip-hop, či elektroniku až po klasiku. Mottem festivalu je „Umění patří do ulic!" a jeho cílem je upozornit na význam kvalitního pouličního umění ve veřejném prostoru.

    více
  • Největší svátek pouličního umění se blíží; na festivalu Praha žije hudbou vystoupí Aneta Langerová, Lenka Dusilová, James Harri

    Koncerty 180 hudebníků na třech desítkách míst pod širým nebem nabídne v pátek 3. června a v sobotu 4. června v centru Prahy i dalších částech města festival pouličního umění Praha žije hudbou. Do festivalu se zapojí známí muzikanti i začínající buskeři a v ulicích, na náměstích, v parcích a na dalších veřejných místech bude pod dva dny znít hudba nejrůznějších žánrů od popu přes rock, jazz, folk, hip-hop, či elektroniku až po klasiku. Mottem festivalu je „Umění patří do ulic!" a jeho cílem je upozornit na význam kvalitního pouličního umění ve veřejném prostoru.

    více
  • V neděli začíná celostátní festival ZUŠ Open; zapojí se přes 400 základních uměleckých škol

    Bohatý a zdarma přístupný program nejrůznějších koncertů, divadelních či tanečních představení a výstav v podání nejmladších umělců z více než 400 základních uměleckých škol z celé republiky nabídne od neděle 22. května do neděle 29. května festival ZUŠ Open. Po celé republice uměním ožijí parky, náměstí, kostely a celá řada dalších veřejných míst, kde žáci ZUŠ představí to nejlepší ze své tvorby. Cílem festivalu ZUŠ Open, který ve spolupráci se základními uměleckými školami pořádá Nadační fond Magdaleny Kožené, je nejen představit práci jednotlivých škol, ale také upozornit na šíři a kvalitu celosvětově unikátního systému základního uměleckého školství u nás. Operní pěvkyně Magdalena Kožená osobně přijede 24. května podpořit vystupující žáky ZUŠ v Ústeckém kraji.

    více
  • Bazaar Festival zahájí rumunský choreograf Sergiu Matis a pozve diváky k návratu ke kořenům

    Osmý ročník Bazaar Festivalu zahájí 24. března v PONCI Sergiu Matis. Renomovaný rumunský choreograf, žijící dlouhodobě v Berlíně, se ve svém performativním snu prostřednictvím pohybu, tance a nahrávek zvuků vyhynulých druhů ptáků, ponoří ke kořenům i nás samotných, k mýtům a vyprávění. Spolupráce třech zahraničních tvůrců s českými mladými umělci i teenagery představuje tak unikátní událost, že ji v rámci festivalu uvedeme hned dvakrát. Jednou v rámci slavnostního zahájení, podruhé v pátek večer.

    více
  • Lunchmeat představí budoucnost hudby

    Lunchmeat Festival, mezinárodní akce aktuální nezávislé elektronické hudby a digitálního umění konající se každoročně v Praze ohlašuje druhou a poslední várku vystupujících! Mezi novými jmény je praotec dubstepu Kode9 a aktuální hvězdy jeho labelu Hyperdub - producenti Loraine James a Lee Gamble. Dalším nováčkem v programu Lunchmeatu je inovátor bass music Pearson Sound a hlučné experimentálně-rapové duo Prison Religion. Mezi již ohlášenými jmény je oceňovaná zpěvačka a skladatelka Lyra Pramuk nebo světově proslulá DJka Helena Hauff. 25. narozeniny zde také oslaví kultovní německé vydavatelství Raster, zásadní label pro vývoj experimentální elektronické hudby. Dvanáctý ročník festival proběhne v termínu od 27. 9. do 2. 10. 2021. Více na www.lunchmeatfestival.cz.

    více
  • Lunchmeat festival na jednu noc oživí chátrající areál kladenské Poldi

    „Spící kráska Poldi brzy otevře oči do noci," láká jeden z propagačních textů audio-vizuální události Till The Last, díky které v pátek 13. srpna ožije hudbou, světly a video projekcemi areál bývalých hutí a oceláren Poldi v Kladně. Představí se slovenské noise-technové duo Tittingur, skládající nekonečný soundtrack ke konci všech dnů, letošní objev místní scény C4AT v živém audiovizuálním setu s výtvarnicí Ver, energická dvojice TraumaTorr, britský producent Headless Horseman, nebo polská hvězda alternativní taneční scény VTSS. Video projekce a světelný design doprovázející většinu hudebních vystoupení obstará umělecký kolektiv sdružený pod Lunchmeat studiem.

    více
  • Letošní Dobršská brána už za pár dnů zvýrazní především zvuk bicích

    Mezinárodní hudební festival Dobršská brána pokračuje ve své tradici a ambicích s dalším rokem prvotřídních hudebníků z celé Evropy včetně České republiky. Každoroční festival se zaměřuje na konkrétní nástroj. V loňském roce to byl akordeon, pátý ročník je vyhrazen bicím a perkusím. V jazzovém panteonu je impozantní seznam legendárních bubeníků, na seznamu však až do posledních let nebylo mnoho žen. A sem se právem mohou zařadit Anika Nilles, mladá a ohnivá bubenice z Německa, která vede svoji skupinu Nevell (trio jazz-funk-rock-pop fusion), a Francouzka Anne Paceo, bubenice, skladatelka a vedoucí projektu Circle. Právě je uvítá letošní Dobršská brána. Anika Nilles Nevell vystupuje na zahajovací noci festivalu, Anne Paceo rození bicí při závěrečném koncertu druhé festivalové noci.

    více
  • Festival Hrady CZ hlásí návrat k normálnímu životu

    Putovní letní kulturní festival Hrady CZ hlásí návrat k normálnímu životu a letos se jeho šestnáctý ročník v „odlehčené verzi" Hrady CZ Light představí v prostředí malebných hradů jednou na Moravě a podruhé v Čechách na konci léta. Letošní Hrady CZ odstartují v pátek a sobotu 20. a 21. srpna v Hradci nad Moravicí a prázdniny uzavřou o víkendu 27. a 28. srpna na Bezdězu. Návštěvníci se mohou těšit na špičku tuzemské hudební scény v čele s kapelami a interprety, jako jsou Divokej BillRybičky 48, Tomáš Klus, Mirai, Mig 21, No Name, Pokáč nebo Visací zámek. Návštěvy hradů Hradec nad Moravicí a Bezděz budou v rámci vstupenky zdarma. Do 30. června je možné zakoupit vstupenky na Hrady CZ Light v předprodeji za zvýhodněnou cenu.

     

     

    více
  • Hvězdy, které vás roztančí

    V létě se rozvlní již devátý ročník festivalu současného tance, pohybového divadla a nového cirkusu KoresponDance. Festival tradičně začne v Praze, ve čtvrtek 24. června v Invalidovně. Hlavní festivalové dny potom vyvrcholí ve dnech od 16. do 18. července na zámku ve Žďáru nad Sázavou. Letos bude KoresponDance opět kosmopolitní událostí a diváci uvidí plejádu dechberoucích vystoupeních. Na koho se tedy těšit? 

    více
  • Festival Metronome Prague se přesouvá na rok 2022

    Letošní ročník největší pražské hudební přehlídky pod širým nebem Metronome Prague se přesouvá na rok 2022. Pořadatelé k tomuto rozhodnutí dospěli po důkladném zvážení všech okolností, souvisejících s probíhající pandemií covid-19. Příští Metronome Prague proběhne, a věříme, že s plnou parádou, 23. - 26. června příštího roku. Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti.

    více
  • Opera Gli Oblighi dell’Universo ozdobí zářijový Festival barokních umění Český Krumlov

    Unikátním barokním divadlem na českokrumlovském zámku budou 17., 18. a 19. září znít vznešené tóny holdovací serenaty Gli Oblighi dell'Universo (Závazky Všehomíra). Novodobá světová premiéra díla Antonia Draghiho bude součástí XIV. ročníku Festivalu barokních umění Český Krumlov. Více než tři sta let starou operu uvede prvotřídní barokní orchestr Hof-Musici pod vedením Ondřeje Macka společně se zkušenými sólisty, v režii Zuzany Vrbové.

    více
  • MIMOŘÁDNÝ 54 1⁄2 MFF KARLOVY VARY PROBĚHNE 18. - 21. LISTOPADU 2020

    Karlovarský festival je tradičně jednou z nevýznamnějších kulturních událostí v České republice a každoročně vytváří mimořádný prostor pro setkání filmových profesionálů, diváků i osobností ze všech oblastí kultury. Jsme přesvědčeni, že právě v době, kdy se lidé nejen v České republice, ale i ve světě musí vyrovnávat se změněnými podmínkami života, je třeba udržet kontinuitu takto významných akcí, které upevňují vědomí kulturních hodnot v domácím i mezinárodním kontextu.

    více
Na začátek « 1 2 3 4 5 9 13 17 20 » Na konec