Festivaly

  • Čtvrtý ročník Palm Off Festu přichází s podtitulem „Hrdinové jako my“

    Mezinárodní setkání divadel střední Evropy Palm Off Fest proběhne v Divadle pod Palmovkou od 22. října do 4. listopadu 2019. Festival již počtvrté nabídne to nejlepší ze středoevropského divadla. Součástí programu bude také přehlídka nejzajímavějších dokumentů, diskuze s tvůrci, scénické čtení, výstava i konference. Zastřešujícím tématem čtvrtého ročníku se stalo motto „Hrdinové jako my". Palm Off Fest 2019 otevře Faust v režii Jana Klaty. Polský Teatr Powszechny v inscenaci Mein Kampf prozkoumá, do jaké míry je tento 90 let starý text stále hrozbou. Slovenské komorné divadlo se podívá na osud jednoho z nejznámějších intrikánů v představení Biologie politika aneb Fouché, Slovinské Mladinsko Gledališče odhalí hranice populismu v inscenaci Naopak. Na programu jsou dvě inscenace oceňovaného maďarského dramatika a režiséra Kristófa Kelemena Maďarský Akát a Pozorovatelé. Domácí scénu bude dále zastupovat inscenace Bezruký Frantík v režií F. X. Kalby. Více informací o festivalu a předprodej vstupenek je k dispozici na www.palmofffest.cz.

    více
  • Nejlepší kérky a Vladimír 518 lákají na Tatto Convention 2019

    Ve dnech 21. - 23. června se v Praze uskuteční 21. ročník mezinárodního festivalu piercingu a tetování. Tattoo Convention tradičně nabídne přehlídku nejlepších tetovacích studií z celého světa. Neodmyslitelnou součástí bude stejně jako v předchozích letech i bohatý doprovodný program. Mezi největší lákadla patří například sobotní volba Miss Tattoo nebo show, na které vystoupí Vladimír 518 & DJ MIKE TRAFIC.

    více
  • Akční komiksový program a plejáda slavných tvůrců: Blíží se CRWECON 2019!

    Už čtrnáctý CRWECON se koná v sobotu 15. 6. 2019 od devíti hodin, opět ve stylovém klubu Cross v Praze, pár kroků od zastávky metra Nádraží Holešovice. Na největší komiksové akci u nás jsou vždy vítáni jak starší komiksoví nadšenci, tak lidé, co s komiksem teprve začínají. Nakladatelství CREW připravilo pořady pro děti i dospělé, pro mangisty, pro sběratele i pro ty, co si přišli jen popovídat se stejně smýšlejícími lidmi. 

    více
  • Metronome Festival Prague není jen hudba. Jeho hlavním tématem bude věda, technologie a vzdělávání.

    Hlavním lákadlem čtvrtého ročníku Metronome Festivalu Prague, který proběhne 21.-22. června v Praze na Výstavišti, bude samozřejmě hudba. Pořadatelé však, stejně jako každý rok, prezentují i mimohudební přesahy. Hlavní nehudební téma festivalu, jehož největšími hvězdami budou Liam Gallagher, Kraftwerk, Primal Scream či Morcheeba, se zaměří na vědu, vzdělávání a technologie. Vstupenky ve zvýhodněné zimní edici jsou k dispozici za sníženou cenu už jen do konce března na festivalových webových stránkách www.metronome.cz 

    více
  • Venušiny dny 2019 (2. – 6. dubna) - Fatální feminní festival ve Venuši ve Švehlovce

    Venuše ve Švehlovce zve milovnice a milovníky umění od 2. do 6. dubna 2019 na čtvrtý ročník festivalu věnovaného převážně divadelní tvorbě o ženách, od žen, pro ženy, ale i muže. Festival nabízí čtyři premiéry, zahraniční hosty, splnění jednoho tajného snu a kromě umění také možnost přispět do sbírky hygienických potřeb pro ženy v tíživé sociální situaci. V prostorách art-deco sálu Venuše ve Švehlovce festival nabídne mlčící Maryšu nebo Pussy Riot u české plotny. Dále reality show s porody, pohled na roli manželky, tajemné představení pro smysly či drag-show Kateřiny Olivové, finalistky Ceny Jindřicha Chalupeckého 2018. 

    více
  • Jungle rozpoutají na Metronome Festivalu Prague neosoulovou horečku. Sekundovat jim budou Blackwave

    S dalšími oznámenými kapelami se potvrzují přinejmenším dvě věci. Že si na Metronome Festivalu Prague letos vybere opravdu každý. A že jeho dramaturgie přiváží do Prahy to nejoceňovanější ze zahraničních scén, aby unikátní kapely, které zatím na české scéně nezdomácněly, představila českému publiku a ukázala ji tak poklady, které zatím neznají. Anglická skupina Jungle, o níž je řeč v první řadě, přiveze do Prahy moderní verzi soulu a funku. Její nahrávky jsou vesměs vysoce hodnoceny, nad čím ale kritika pěje vyslovené ódy, to jsou koncerty téhle osmihlavé saně. Sekundovat jí bude mladé belgické hip popové duo z Antverp Blackwave. Na Metronome Festivalu obě dnes oznámené kapely zazáří po boku hvězd, jakými jsou zakladatel legendárních Oasis Liam Gallagher, skupiny Morcheeba, Kraftwerk či Primal Scream, ale i česká Khoiba či slovenští The Ills. Vstupenky jsou k dispozici ve zvýhodněné zimní edici na festivalových webových stránkách www.metronomefestival.cz

    více
  • Anna Calvi a Lauran Hibberd: Dvě dámy s kytarou rozzáří Metronome Festival Prague

    Žánrově nesmírně bohatý program Metronome Festivalu Prague obohatí dvě mimořádné kytaristky, které potěší, jak svým uměním, tak i svým pódiovým projevem. První z nich je fenomenální britská kytaristka a zpěvačka Anna Calvi, která momentálně slaví velký úspěch se svým třetím albem Hunter, druhou pak její krajanka Lauran Hibberd, jež odstartovala velkou kariéru. Na Metronome Festivalu se představí po boku hvězd, jakými jsou Liam Gallagher, zakladatel legendárních Oasis, Morcheeba, Kraftwerk, Primal Scream, ale i česká kapela Khoiba či slovenští The Ills. Vstupenky jsou k dispozici ve zvýhodněné zimní edici na festivalových webových stránkách www.metronomefestival.cz

    více
  • Bazaar Festival 2019 uvede provokativní umělce z Německa, Bulharska i Libanonu

    Pátý ročník pražského divadelního a tanečního festivalu Bazaar se uskuteční od 14. do 18. března 2019 v Praze. Uvede výrazná představení a ukázky z chystaných inscenací ze střední a východní Evropy, které letos poprvé doplní také umělci z Blízkého východu. Festival zahájí inscenace Grace mezinárodně uznávaného souboru Hodworks výrazné evropské choreografky Adrienn Hód. Sobotní Bazaar, přehlídka právě vznikajících projektů, nabídne excentrického performera a hudebníka Ivo Dimcheva s performance I-Cure. Dva závěrečné festivalové dny budou patřit představení Opojení a zlost německého souboru LIGNA. Ten otevře otázku zda a proč jsou autoritářské režimy tak lákavým řešení v období krize. Protagonistou celé události je přitom publikum, které ovládá scénu. Vstupenky jsou k dostání v předprodeji v síti GoOut. 

    více
  • Spectaculare 2019 rozšiřuje divadelní program

    Uhrančivý taneční duet Rafales slavnostně zahájí šestý ročník festivalu Spectaculare v prostorách divadla Komedie. Ve čtvrtek 14. února, v den svátku zamilovaných, prozkoumá soubor RADAR pod vedením francouzského choreografa Benjamina Bertranda souhru a rytmus dvou těl ve vibracích zvukových vln. Bulharský umělec Stanislav Genadiev představí ve čtvrtek 7. března v Kasárnách Karlín instalaci geometrických světelných linii Synchronicity. Divadelní část festivalu zakončí 26. března intermediální performance Everywhen v prostorách Alfreda ve dvoře. Festival letos do Prahy mimo jiné přiveze výrazná jména elektronické, experimentální jazzové a soudobé hudby: Jon Hopkins, Apparat Luke Howard, Phil France, Peter Gregson, Daniel Brandt či Rafael Anton Irisarri. Vstupenky jsou k dostání v předprodeji GoOut. Kompletní program festivalu je k dispozici na www.spectaculare.eu.

    více
  • Festival Spectaculare 2019: Jon Hopkins, Apparat, Luke Howard, Phil France, Catching Flies či Daniel Brandt

    Spectaculare opět přiveze do Prahy žhavá jména současné světové elektronické, ambientní, experimentální jazzové a soudobé hudby. O slavnostní zahájení šestého ročníku festivalu se 14. 2. v divadle Komedie postará taneční performance Rafales choreografa Bernarda Bertranda. Během šestého ročníku festivalu se v Praze představí například britská hvězda současné elektroniky Jon Hopkins, německý producent a člen Moderat Sascha Ring ve svém projektu Apparat či australský pianista a skladatel neoklasické hudby Luke Howard. Na večeru labelu Erased Tapes nebude chybět berlínský skladatel a experimentátor Daniel Brandt. Mezi dalšími jmény figuruje například londýnský producent Catching Flies, skladatel, kontrabasista a člen Cinematic Orchestra Phil France, ruský elektro-akustický projekt Long Arm,  violoncellista Peter Gregson či výrazná osobnost ambientní hudby - skladatel Rafael Anton Irisarri. V doprovodném programu se objeví filmové projekce, divadelní představení i hudební workshopy. Vstupenky jsou k dostání v předprodeji GoOut. Kompletní program je k dispozici na www.spectaculare.eu.

    více
  • 14. ročník Festivalu krátkých filmů Praha skončil a zná vítěze

    Od 23. do 27. ledna 2019 proběhl v pražském kině Světozor a Pilotů čtrnáctý ročník Festivalu krátkých filmů Praha pořádaný organizátory Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Festival uvedl v 18 sekcích přes 100 nejlepších a nejzajímavějších krátkých filmů ze 30 zemí světa. V pátek na Českém dni vyhlásila národní porota nejlepší český krátký film a v nedělní podvečer byly vyhlášeny vítězné snímky oceněné mezinárodní porotou, ale i vítěz Ceny diváků. 

    více
  • V legendárním klubu Berghain vyroste obří kluziště. 20. ročník berlínského festivalu CTM startuje tento pátek

    Festival CTM, který proběhne od 25. ledna do 3. února v Berlíně, patří k nejvýznamnějším festivalům experimentální hudby. Tématem jubilejního 20. ročníku je Vytrvalost (Persistence). Mezi headlinery festivalu jsou například Elizabeth Walling aka Gazelle Twin, která představí svou letošní novinku Pastoral nebo Lotic, který ve spolupráci s vizuálním umělcem Emmanuelem Biardem předvede ambiciózní A/V show Endless Power. Umělá inteligence Young Paint poprvé živě vystoupí s Darrenem J. Cunninghamem aka Actress. Thomas Ankersmit vzdá hold americké zvukové experimentátorce Maryanne Amacherové světovou premiérou projektu Perceptual Geography. Nebude chybět Linn da Quebrada z Brazílie, průkopník breakcore Venetian Snares či noise rockové duo Lightning Bolt. Nabitý 10denní program plný přednášek, koncertů, performancí a výstav letos doplní kluziště, které vyroste v legendárním klubu Berghain. Bruslící návštěvníky doprovodí v DJ setech progresivní umělci jako například norský producent Skatebård, experimentátor Robert Lippok či umělkyně Mieko Suzuki a Mo Loschelder. Kompletní program festivalu najdete na www.ctm-festival.de.

    více
Na začátek « 1 2 3 4 5 6 9 13 17 20 » Na konec