Festivaly

  • Praha Žije Hudbou 2018: Umění v ulicích přišlo o víkendu podpořit 60 tisíc lidí

    Třetí ročník multižánrového festivalu Praha Žije Hudbou, který proběhl od 7. do 9. června 2018, nabídl program na více než 50 místech v Praze. Akci navštívilo na 60 tisíc lidí. Vystoupili například Aneta Langerová, James Cole, Indy&Wich + LA4 a mnoho dalších. Hlavní scénu pátečního festivalového dne hostil Smíchovský pivovar, sobotnímu programu dominovala scéna na Klárově. Kvůli náhlému přívalovému dešti byla část sobotního večerního programu přesunuta do klubu Rock Café, kde zahráli Himalayan Dalai Lama, Ghost of You a také hvězdy zahraničního programu: irská multiinstrumentalistka ROE, rapper Infidelix či londýnské duo Heymoonshaker. Máme velkou radost, že se naše iniciativa setkala s takovým ohlasem a dokázali jsme, že nejen umělci, ale i veřejnost stojí o kulturu ve veřejném prostoru. I přes nepřízeň počasí se téměř celý program podařilo odehrát. Těšíme na další ročník festivalu, který proběhne 6. - 8. června 2019," prohlásil ředitel festivalu Jan Gregar.

    více
  • 10. ročník festivalu Nultý bod (16. – 21. 7. 2018) Zahajovací představení: Daina Ashbee a její performance Pour

    10. ročník Mezinárodního festivalu fyzického a tanečního divadla Nultý bod proběhne od 16. do 21. července 2018 v prostorách Divadla v Celetné, v Národní galerii a ve Werichově vile. Festival do Prahy pravidelně přiváží to nejzajímavější ze současné zahraniční tvorby na poli cross-over projektů se zaměřením na taneční, loutkové a vizuální divadlo. Tématem letošního ročníku je intimita. Zahraničním hostům dominuje kanadská tanečnice a choreografka Daina Ashbee, která Nultý bod 2018 odstartuje 16. července ve 20 hodin v Divadle v Celetné. Ashbee dvakrát vyhrála Prix de la danse de Montréal. Prestižní německý taneční magazín TANZ ji zařadil mezi 25 nejzajímavějších mladých umělců roku 2017 a americká publikace DANCE 2018 ji zařadila mezi 30 vycházejících hvězd taneční scény. V představení Pour s neuvěřitelnou upřímností konfrontuje sebe i diváka s touhou po osvobození, vystavení se bolesti i dosažení katarze. Kompletní program festivalu najdete na stránkách www.nultybod.cz. Vstupenky lze zakoupit v předprodeji GoOut.

    více
  • Největší open-air festival zdarma v Praze startuje už ve čtvrtek!

    Co si nenechat ujít na Praha Žije Hudbou 2018 

    Multižánrový festival Praha Žije Hudbou představí od čtvrtka 7. do soboty 9. června 2018 přes 200 umělců na pěti hudebních scénách a více než 40 buskerpointech. Všechny vystoupení proběhnou zdarma ve veřejném prostoru hlavního města Prahy. Letošní ročník je poprvé výrazně rozšířen o zajímavá zahraniční jména: programu vévodí  britské duo Heymoonshaker, experimentující s blues, beatboxem či dubstepem, irská multiinstrumentalistka ROE a slavný londýnský busker Lewis Floyd Henry, který je reinkarnací Jimiho Hendrixe. Mezi českými headlinery jsou Aneta Langerová, Indy & Wich + LA4 či James Cole. Celým programem letos návštěvníky provází maskovaný Uličník, který se ve veřejném prostoru objevuje už od začátku května, aby oživil ulice metropole. Několik festivalových tras usnadní orientaci během třídenní hudební přehlídky. Kompletní program najdete na www.prahazijehudbou.cz nebo ve festivalové mobilní aplikaci.

    více
  • Největší český rodinný festival Kašpárkohraní rozezní již tuto neděli Oboru Hvězda

    Jubilejní desátý ročník největšího rodinného festivalu v České republice Kašpárkohraní rozezní již tuto neděli 3. června od 10 do 19 hodin pražskou Oboru Hvězda. Festival pro děti a jejich rodiče se letos koná společně se "Dnem dětí v Oboře Hvězda" a na Hudební scéně zde vystoupí například zpěvák Tomáš Klus, bejbypanková partička Kašpárek v rohlíku, kapela Slza nebo Ivan Mládek a Banjo Band. Festival letos nabídne kromě Divadelní scény provázené vítězným párem ze StarDance herečkou Annou Polívkovou a tanečníkem Michalem Kurtišem také Sportovní scénu a nově Gastro scénu. Areál festivalu bude otevřen od 10 hodin, první kapela zahraje v 11 hodin. Vstup na festival, který se koná za každého počasí, je zdarma.

    více
  • Přehlídka módy inspirované romskou kulturou na festivalu Khamoro – kolekce známého fashion studia Romani Design v galerii Mánes

    Letošní jubilejní 20. ročník festivalu Khamoro nabídne jedinečnou příležitost nahlédnout do světa módy inspirované romskou kulturou. Unikátní fashion událost pod taktovkou známého maďarského módního studia Romani Design se odehraje v galerii Mánes 29. května od 20 hod. Romské i neromské modelky budou prezentovat oděvy, které zajímavě propojují módní trendy s romskými tradicemi.

    více
  • Svět knihy Praha se zaměří na komiks, od Japonska po Finsko. Hlavní hvězdou bude Alejandro Jodorowsky

    Komiks už dávno neznamená jen příběhy pro děti. Organizátoři mezinárodního knižního veletrhu a literárního festivalu Svět knihy Praha si toho jsou vědomi, proto si komiks zvolili pro 24. ročník jako jedno z hlavních programových témat. Fanoušci komiksové literatury tak budou mít jedinečnou příležitost setkat se s komiksovými autory: Jaromírem 99, Karlem Jerie, Nikkarinem, Vojtěchem Maškem, Lucií Lomovou, Pavlem Čechem či autorem Čtyřlístku Jaroslavem Němečkem. Ze zahraničí dorazí silná delegace německy mluvících autorů v čele s Reinhardem Kleistem, dále pak Francouzka Catel Muller či Finka Kati Närhi. Především však Svět knihy v Praze přivítá legendárního filmového a komiksového tvůrce Alejandra Jodorowského. Nejen za komiksem se na Svět knihy Praha můžete vydat od 10. do 13. května na Výstaviště v Holešovicích.

    více
  • Dubnový festival Mladí ladí jazz odstartují oceňovaní Submotion Orchestra

    V pátek 6. dubna 2018 ve 20 hodin zahájí letošní ročník festivalu Mladí ladí jazz britská post-jazzová parta Submotion Orchestra. V Divadle Archa představí své zbrusu nové album Kites, které složili po řadě radostných i tragických zkušeností. Deska vznikala na základě deseti fotografií inspirovaných silnou emocí či náladou konkrétního člena. Díky několika vyprodaným koncertům si tato originální parta v Česku našla spoustu oddaných fanoušků, kterým po pěti letech čekání slibuje strhující zážitek. Submotion Orchestra čerpají inspiraci z dubstepu, jazzu, breakbeatu i ambientu. Více informací na www.mladiladijazz.cz

    více
  • Festival Bazaar startuje už tento pátek strhujícím představením divadelního inovátora Ziemilského

    Čtvrtý ročník pražského divadelního a tanečního festivalu Bazaar uvede od 16. do 18. 3. představení ze střední a východní Evropy. Festival slavnostně otevře představení One Gesture polského Nowého Teatru, který se v Praze představí úplně poprvé. Inscenace špičkového režiséra Wojteka Ziemilského bude uvedena v pátek 16. 3. od 20 hodin v divadle Ponec. Pro zahájení festivalu jsme zvolili jednoznačnou středoevropskou událost sezóny. Zaujme totiž jak divadelní, tak taneční publikum. Čtyři neslyšící performeři zde bourají komunikační bariéry naprosto nekonvenčním způsobem," vysvětluje výběr One Gesture šéfdramaturg Bazaaru Ewan McLaren. Jádrem festivalu bude Sobotní Bazaar, přehlídka ukázek právě vznikajících scénických a tanečních projektů ze Slovinska, Chorvatska, Slovenska, ČR, Polska, Rakouska a dalších zemí. Kompletní program najdete na www.alfredvedvore.cz/cs/bazaar


    více
  • Mladí ladí jazz 2018: Varhanní mág Cory Henry, post-jazzoví Submotion Orchestra či techno orchestr VKKO

    Mezinárodní festival Mladí ladí jazz právě zveřejnil program svého devátého ročníku. Duben plný jazzu odstartují 6. dubna elektroničtí Submotion Orchestra, kteří se do Prahy vracejí po pěti letech a představí své nové album Kites. Hlavní hvězdou festivalu je americký pianista, varhanní mág, zpěvák a skladatel Cory Henry. Tento držitel tří Grammy vystoupí v Česku úplně poprvé se svým novým a ostře sledovaným projektem Cory Henry & The Funk Apostles - 19. dubna v Paláci Akropolis. Mezi další interprety patří newyorská jazz-rock'n'rollová formace The Rad Trads, 18členný techno orchestr VKKO, multižánroví Namby Pamby Boy a bubenický virtuóz Richard Spaven se svým triem. Kromě pražských akcí nabídne festival také koncerty v regionech a dětské hudební workshopy v rámci programu Mladí ladí dětem. Proběhne také mezinárodní soutěž Jazz Fruit podporující  jazzové talenty. Vstupenky na koncerty jsou k dispozici v předprodejní síti GoOut, zvýhodněné vstupné pro návštěvníky do 26 let začíná již na 111 Kč.


    více
  • Vítězem letošního FAMUFESTU je absolventský film režisérky Terezy Nvotové Špína

    Letošní 34. ročník filmového festivalu FAMUFEST, který se konal od 13. do 18. listopadu na několika místech v Praze, provázel mimořádný zájem diváků. V nabitých sálech bylo k vidění 30 hraných, animovaných a dokumentárních soutěžních filmů a další filmy v deseti mimosoutěžních promítacích blocích. Ze závěrečného ceremoniálu v zaplněném kině Světozor si nejvíce cen, včetně té pro nejlepší film, odnesli tvůrci intimního dramatu Špína. Cenu za nejlepší režii hraného filmu získal student FAMU Dužan Duong, jeho docu-fiction Bo Hai má i cenu diváků.

     

    více
  • Letošní FAMUFEST zveřejnil program: 30 pozoruhodných soutěžních filmů, nesoutěžní projekce, masterclass hollywoodského scenáris

    Filmový festival FAMUFEST, jehož 34. ročník se ponese v duchu INFERNA a uskuteční se od 13. do 18. 11. 2017, v soutěži uvede 30 hraných, animovaných i dokumentárních filmů. Reprezentativní kolekci ze 120 přihlášených snímků vybrala „předporota" složená z absolventů FAMU. Filmy budou soutěžit v rámci osmi tematických bloků a budou k vidění v kině Světozor, kde se 17. 11. od 19:00 uskuteční také závěrečný ceremoniál se slavnostním předáním cen vítězným snímkům. Poslední den festivalu, 18. 11., bude patřit právě oceněným filmům, které budou promítnuty v projekčním sále na FAMU. Prostor dostanou i mimosoutěžní filmy, rozdělené do celkem 10 promítacích bloků. Všechny filmy se mohou ucházet o Cenu diváků.

     

    více
  • Výroční SIGNAL festival provede diváky po nových trasách i svou historií

    Festival světla SIGNAL divákům předvede 20 instalací od umělců z České republiky i zahraničí. Světelné statické, site-specific i interaktivní instalace, projekce a videomappingy diváci uvidí na dvou trasách: Centrum a Vinohrady. Většina uměleckých děl bude umístěna ve veřejném prostoru, instalace umístěné uvnitř budov budou tvořit letošní novinku: Galerijní zónu SIGNAL festivalu, která bude přístupná za poplatek. Vyvrcholením každého festivalového večera bude připomenutí 5 let od vzniku festivalu, které se odehraje na kostele sv. Ludmily na náměstí Míru. Pátý ročník SIGNAL festivalu se koná od 12. do 15. října 2017. Slavnostní zahájení proběhne 12. 10. v 19:00 na náměstí Míru.


    více
Na začátek « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 13 17 20 » Na konec