Festivaly

  • Improvizační festival Zpatra proběhne v Praze již podruhé

    Třídenní festival Zpatra, který je určen všem příznivcům improvizačního divadla i široké veřejnosti, se uskuteční v pražském Žižkostele. Od čtvrtka 19. do soboty 21. října se návštěvníci seznámí s mnoha improvizačními styly. Zhlédnou představení těch nejlepších improvizátorů z tuzemska i ze zahraničí a na výběr dostanou pestrou nabídku improvizačních workshopů.

    více
  • Druhý ročník LEDNICKO / VALTICKÉHO HUDEBNÍHO FESTIVALU 2017 (LVHF) zahájí světoznámý Pavel Haas Quartet

    Druhý ročník LEDNICKO / VALTICKÉHO HUDEBNÍHO FESTIVALU 2017 (LVHF) proběhne letos od 30. září do 14. října a vdechne tak život nádherným stavbám Lednickovaltického areálu. Záměrem zakladatele a ředitele festivalu, houslisty Jiřího Partyky, je navázat na odkaz rodu Liechtensteinů, který v tomto čase pořádal tradiční slavnosti a hony a zval při té příležitosti na svá panství hudební soubory z Vídně a Brna. Autorem několika staveb v areálu byl geniální architekt rodu Liechtensteinů Josef Hardtmuth - současník, obdivovatel a později i donátor Wolfganga Amadea Mozarta a Franze Schuberta. Poctu těmto skladatelům během osmi koncertů složí špičkové soubory jako PhilHarmonia Octet Prague, Janáčkův komorní orchestr, Barocco sempre giovane, s nimiž vystoupí mladí sólisté: Kateřina Javůrková - lesní roh, Jan Mráček - housle nebo Patricia Janečková - soprán. Festival zahájí světoznámý Pavel Haas Quartet a ukončí ho Filharmonie Bohuslava Martinů pod taktovkou Vojtěcha Spurného s vynikajícím violoncellistou Jiřím Bártou. 

    více
  • Hlavní hvězdou letošního festivalu Kefír na zámku Kačina bude kapela Bazzookas. Narozeniny oslaví Kašpárek v rohlíku

    O tom, jak chutná Kefír, se na závěr letních prázdnin přesvědčí návštěvníci stejnojmenného mezinárodního bejbypankového festivalu. V sobotu 2. září od 10 do 21 hodin nabídne na zámku Kačina a v přilehlém parku program pro děti i rodiče plný hudby, divadla a zážitků. Po něm bude následovat první večerní kefírovský program včetně přespání v Kefírovské Čtvrti snů a nedělní největší snídaně na světě pro tisíc lidí u jednoho stolu. Hlavní hvězdou pátého ročníku festivalu bude holandská skupina Bazzookas, která vedle hlavní scény vystoupí ve žlutém školním autobuse, do kterého se s nimi vejde i několik posluchačů.

    více
  • Už tento pátek vypukne 18. ročník festivalu Rock for Churchill

    V pátek 25. srpna odstartuje ve Vroutku již 18. ročník Rock for Churchill. V přírodním areálu Myslivna se v pátek a sobotu představí téměř pět desítek kapel a DJs. Hlavními taháky festivalu jsou Irie Révoltés, Ky-Mani Marley, Peter Bjorn and John anebo Roni Size. Letos poprvé se program festivalu odehraje na třech pódiích. Dvoudenní vstupenky za předprodejní cenu 1000 Kč (+ poplatky) je možné zakoupit do pátku 25. 8. 10:00.

    více
  • Třebíčský hudební festival představí hudbu českých mistrů v proměnách staletí: 5. – 30. září

    Nejznámější díla vokální, instrumentální i scénická, avantgardní hudební projekty, velké kantátové a oratorní koncerty i komorní hudba, renomovaní umělci i začínající mladí interpreti, koncerty vážné i nevážné... to vše v jediném projektu - Třebíčský hudební festival zve k návštěvě! Letošní 11. ročník se koná od 5. do 30. září s podtitulem Čechy hudební - historie i současnost a nabídne posluchačům pozoruhodný obraz o hudbě českých mistrů v proměnách staletí. 

    více
  • Festival Trnkobraní letos slaví 50 let společně s kapelou Elán, Tomášem Klusem, Michalem Hrůzou a dalšími interprety

    Letošní jubilejní 50. ročník hudebně-švestkového festivalu Vizovické Trnkobraní se koná v pátek a sobotu 18. a 19. srpna v areálu likérky Rudolf Jelínek ve Vizovicích nedaleko Zlína. Své letošní výročí zde festival oslaví spolu s hlavním interpretem, kapelou Elán. Ta je letošním rokem zase jubilejních padesát let na scéně a Trnkobraní si vybrala jako zcela exkluzivní festivalovou zastávku v rámci svých letních vystoupení. Návštěvníci se dále mohou těšit na zpěváky Tomáše Kluse a Michala Hrůzu, zpěvačky Katarínu Knechtovou a Lenny, kapely No Name, Mandrage, Tři sestry, Mňága a Žďorp a další skupiny a interprety. Neodmyslitelná soutěž v pojídání švestkových knedlíků otevřená široké veřejnosti se letos uskuteční za přítomnosti moderátorů Jakuba Koháka a Patrika Hezuckého, a to v sobotu ve 13:15 odpoledne. 

    více
  • Druhý ročník LEDNICKO / VALTICKÉHO HUDEBNÍHO FESTIVALU 2017 (LVHF) zahájí světoznámý Pavel Haas Quartet

    Druhý ročník LEDNICKO / VALTICKÉHO HUDEBNÍHO FESTIVALU 2017 (LVHF) proběhne letos od 30. září do 14. října a vdechne tak život nádherným stavbám Lednicko-valtického areálu. Záměrem zakladatele a ředitele festivalu, houslisty Jiřího Partyky, je navázat na odkaz rodu Liechtensteinů, který v tomto čase pořádal tradiční slavnosti a hony a zval při té příležitosti na svá panství hudební soubory z Vídně a Brna. Autorem několika staveb v areálu byl geniální architekt rodu Liechtensteinů Josef Hardtmuth - současník, obdivovatel a později i donátor Wolfganga Amadea Mozarta Franze Schuberta. Poctu těmto skladatelům během osmi koncertů složí špičkové soubory jako PhilHarmonia Octet Prague, Janáčkův komorní orchestr, Barocco sempre giovane, s nimiž vystoupí mladí sólisté: Kateřina Javůrková - lesní roh, Jan Mráček - housle nebo Patricia Janečková - soprán. Festival zahájí světoznámý Pavel Haas Quartet a ukončí ho Filharmonie Bohuslava Martinů pod taktovkou Vojtěcha Spurného s vynikajícím violoncellistou Jiřím Bártou.

    více
  • Festival Hrady CZ startuje na Točníku historicky poprvé s Arakainem a Lucií Bílou

    Hudební festival Hrady CZ startuje v pátek a sobotu 14. a 15. července na hradě Točníku a dále se vždy v pátek a sobotu představí na Kunětické hoře, Švihově, Rožmberku nad Vltavou, Bezdězu, Veveří, Hradci nad Moravicí a Bouzově a svoji letošní tour uzavře na slovenském hradě Červený kameň. Páteční program na Točníku nabídne koncerty Richarda Müllera, kapel Horkýže Slíže, Visacího zámku či Vypsané Fixy a dalších interpretů, v sobotu se mohou fanoušci letní hradní tour těšit zcela poprvé na Arakain s Lucií Bílou, skupinu Mig 21 nebo Tomáše Kluse, který v létě na Hradech vystupuje zcela exkluzivně.

    více
  • DJ Solomun zakončí Metronome festival ve velkém stylu.

    Jeden z největších DJs současné evropské scény Solomun svým setem celý festival uzavře. A protože tak nebude mít kam chvátat, mezi řečí nám slíbil minimálně tříhodinový set. Je zaděláno na největší dance party letošního léta!

    Vezměte samotné základy house, okořeňte je moderními postupy a soundem a dostanete to, čím se SOLOMUN dostal na vrchol současné evropské house scény. Jeho vášeň pro hudbu se za léta jeho působení zrcadlí v nesčetných produkcích, remixech (od Lany del Rey po Paula Kalkbrennera) a DJ setech, díky kterým byl v roce 2012 magazínem Mixmag zvolen DJ roku.

    více
  • Festival Hrady CZ oznamuje kompletní program s Richardem Müllerem, Tomášem Klusem, Mig 21, Arakainem a Lucií Bílou a dalšími in

    Kompletní program svého třináctého ročníku oznamuje festival Hrady CZ. Ten svou hradní "šňůru" odstartuje v pátek a sobotu 14. a 15. července na hradě Točníku a dále se vždy v pátek a sobotu představí na Kunětické hoře, Švihově, Rožmberku nad Vltavou, Bezdězu, Veveří, Hradci nad Moravicí a Bouzově a svoji letošní tour uzavře na slovenském hradě Červený kameň. V průběhu léta budou moci fanoušci na jednotlivých hradních zastávkách zhlédnout kromě jiných koncerty takových kapel a interpretů, jako jsou například Tomáš Klus, Mig 21, Arakain & Lucie Bílá, Richard Müller, Horkýže Slíže, Mandrage nebo Rybičky 48.

    více
  • Zažijte Mořevkomoře - sla(v)nosti Bretaně 26. - 27. 5. na Lodi Tajemství na Smíchovské náplavce

    „Když nemáme oceán, uděláme si vlastní!"

      

    Pohodovou přímořskou atmosféru francouzské Bretaně si budete moci vychutnat 26. a 27. května na Lodi Tajemství na festivalu Mořevkomoře. Čeká na vás cidre, palačinky a hlavně skvělé koncerty francouzských i českých kapel, na kterých se bude pořádně tančit. 

    více
  • Premiéra společného představení 420PEOPLE a Eastman na festivalu TANEC PRAHA 2017 - choreograf Sidi Larbi Cherkaoui poprvé tvoř

    Společný projekt 420PEOPLE a souboru Eastman ikony současné taneční scény Sidi Larbi Cherkaouiho je jednou z nejočekávanějších událostí festivalu TANEC PRAHA 2017! Šest let po prvním setkání choreografa Cherkaouiho s uměleckým šéfem 420PEOPLE Václavem Kunešem se neuvěřitelné stalo skutkem: 4. a 5. června ve 20:00 na Jatkách78 tanečníci 420PEOPLE stanou na jevišti bok po boku tanečníků Eastman ve zcela novém díle, které Cherkaoui tvoří speciálně pro tuto příležitost. Premiéra společné choreografie v dramaturgii letošního festivalu doplňuje taneční událost sezony, jíž je uvedení Cherkaouiho díla Fractus V ve Foru Karlín. 

    více
Na začátek « 1 3 4 5 6 7 8 9 13 17 20 » Na konec