Metronome Festival Prague není jen hudba. Jeho hlavním tématem bude věda, technologie a vzdělávání.

Hlavním lákadlem čtvrtého ročníku Metronome Festivalu Prague, který proběhne 21.-22. června v Praze na Výstavišti, bude samozřejmě hudba. Pořadatelé však, stejně jako každý rok, prezentují i mimohudební přesahy. Hlavní nehudební téma festivalu, jehož největšími hvězdami budou Liam Gallagher, Kraftwerk, Primal Scream či Morcheeba, se zaměří na vědu, vzdělávání a technologie. Vstupenky ve zvýhodněné zimní edici jsou k dispozici za sníženou cenu už jen do konce března na festivalových webových stránkách www.metronome.cz 

Pořadatelé Metronome Festivalu Prague cítí vzdělávání jako jednu z nejzásadnějších složek života a také jeho oblast, o kterou je třeba dbát, stále rozšiřovat své obzory a okruhy znalostí. Proto se mu rozhodli dát výrazný prostor v doprovodném programu festivalu. „Učitele a obecně pedagogickou obec vnímáme jako jednu z nejdůležitějších a nejprestižnějších v naší společnosti, ale zároveň si uvědomujeme náročnost jejich profese. Letošní ročník a následně i všechny další chceme pojmout jako poděkování a ocenění jejich práce. Připravili jsme proto doprovodný program, který zábavnou interaktivní formou vědu a vzdělávání popularizuje, a zároveň chceme učitelům dopřát komfort a umožnit jim si festival užít jako VIP," říká producent festivalu David Gaydečka.

Zvýhodněné vstupné pro držitele ISIC a ITIC karet

Vzdělání, přesněji řečeno ty, kteří jej momentálně čerpají v rámci školství, podpoří Metronome Festival Prague také tím, že všichni držitelé karet ISIC získají 15% slevu na vstupném a pro držitele karet ITIC (pedagogy) je připravena speciální edice VIP vstupenek za cenu standardních. Metronome Festival rovněž spouští ve spolupráci s ISIC speciální akci právě 28. března, kdy si na výročí narození Jana Amose Komenského připomínáme Český den učitelů. Akce potrvá až do 11. dubna.

Doprovodný program bude realizován přímo u hlavního vstupu festivalového areálu, kde jej návštěvníci neminou a budou si moci odpočinout v prostředí plném zeleně, Vznikne zde pomyslné náměstí Metronome Square, na němž se budou moci setkávat právě nad tématem vzdělávání, jak jinak než v zábavném pojetí, které vtáhne doslova každého, a vyzkoušet si, že i věda, technologie a vzdělávání, které jsou všude kolem nás, mohou být maximálně zábavné.

A co přesně na návštěvníky Metronome Festivalu 21. a 22. června čeká?

-       V Playful Explorer Tent nabídnou interaktivní stanoviště a prezentace náhled na vědu a vzdělávací směry přístupnou a zábavnou formou, návštěvníci zde získají relevantní a aktuální informace a mohou se zúčastnit různých pokusů a vědeckých demonstrací, podívají se na zapojení robotiky do běžného života, vyzkoušejí si virtuální realitu, nebo se na chvíli stanou nadšenými vědci.

-       Nechají se zmást optickými klamy, budou řešit matematické kvízy, skládat hlavolamy a skládačky nebo sami prověří vědecké principy a fyzikální zákony.

-       Chybět nebudou ani novinky z oblasti technologií, zaměřené na počítačové hry a virtuální realitu, kybernetiku, smart city, implementaci inteligentních technologií do vzdělávání a dojde i na jejich využití v hudbě. Celý prostor je zaměřený na zkoumání přírodních a fyzikálních zákonitostí prostřednictvím vlastního prožitku i na radost z objevování nečekaných souvislostí.

Již potřetí se na Metronome festivalu objeví diskusní stan Opero Forum. Obecné téma scény se letos rovněž ponese v duchu vědy a vzdělávání. Diváci se mohou těšit na sérii moderovaných diskusí s mladými českými vědci i předními experty a po oba dva dny bude program vrcholit duelem v podobě Oxford style debate. Mezi hosty scény se objeví Tomáš Sedláček, Bob Kartous nebo Jan Lukačevič a celým programem bude provádět Ondřej Cihlář z divadla VOSTO5. V Opero Forum proběhne i speciální vědecký FuckUp Night či Startup Grind, diskuse s vybraným českým start-upem.

Pravidelní návštěvníci si opět užijí Pendulum Tent, kde se hudební chillout bude střídat s divadelním a stand-up programem, tanečními vystoupeními nebo diskuzemi nad hudebními tématy. Novinkou pak bude Offline Tent, zóna s interaktivními offline workshopy zaměřená na zábavu a odpočinek, kde si budou moci návštěvníci dopřát ten luxus být alespoň chvilku offline.

Samozřejmostí budou free pohybové lekce, hudební a hlasové workshopy, tvořivé dílny nebo krátká vystoupení formou hyde parku. Součástí Metronome Square budou i filmové projekce „silent cinema" s nabídkou žánrových snímků, kdy každý divák dostane sluchátka, ve kterých si poslechne zvukovou stopu filmu.

Celý Metronome Square je koncipován tak, aby si jej užil každý, bez ohledu na věk, zkušenosti, váhu nebo outfit, který má právě na sobě. Jde především o odpočinek, zábavu a o možnost si zkusit něco nového nebo netradičního.

Čtvrtý ročník Metronome Festivalu Prague už v minulých měsících ohlásil některá velká jména svého programu. Jsou mezi nimi britpopová hvězda Liam Gallagher, britská nadžánrová skupina Morcheeba, němečtí klasikové elektroniky Kraftwerk, skotští psychedelici Primal Scream, britské kytaristky Anna Calvi a Lauran Hibberd, kapela Jungle, polské elektropopové trio KAMP!, jediný open air koncert Pražského výběru v tomto roce, comeback skupiny Khoiba nebo další představitelé české scény jako WWW, Manon Meurt či slovenští The Ills a Katarzia.

Vstupenky jsou do 31. 3. 2019 k dispozici ve zvýhodněné zimní edici na oficiálním webu festivalu www.metronomefestival.cz a v předprodejní síti Ticketportal.cz, a to jak klasické dvoudenní vstupenky ke stání za 1 990 Kč a k sezení za 2 690 Kč nebo VIP za 3 990 Kč (stání) a 4 990 Kč (sezení), tak i speciální balíčky vstupenek doplněné o LP zahraniční hvězdu ročníku 2019 Liama Gallaghera. VIP vstupenky navíc zahrnují vstup do VIP zóny s garantovanými top místy na tribuně při hlavní scéně, s vlastním exkluzivním barem a pohodlným zázemím se službami za tribunou a dalšími benefity.

 


Metronome Festival Prague 2019

Praha, Výstaviště, 21.-22. června 2019

Dvoudenní vstupenky:

STÁNÍ / 1 990 Kč (do 31. 3. 2019)

od 1. 4. 2019 2 190 Kč, cena na místě 2 490 Kč

SEZENÍ / 2 690 Kč (do 31. 3. 2019)

od 1. 4.  2019 2 890 Kč

VIP STÁNÍ / 3 990 Kč

VIP SEZENÍ / 4 990 Kč

  

ZPT, ZTP/P / 1 290 Kč

JUNIOR / 1 290 Kč

STÁNÍ (klient České spořitelny - sleva 15 %) / 1 690 Kč

SEZENÍ (klient České spořitelny - sleva15 %) / 2 280 Kč

VIP STÁNÍ (klient České spořitelny - sleva15 %) / 3 390 Kč

VIP SEZENÍ (klient České spořitelny - sleva15 %) / 4 240 Kč

Více na: www.metronomefestival.cz


  

  

O Metronome Festivalu Prague:

Metronome Festival Prague je první velký hudební festival konaný v Praze, který nyní zve na 4. ročník. K jeho specifikům patří zaměření na všechny věkové i žánrové posluchačské vrstvy, akcent na to nejaktuálnější z hudební současnosti i to nejživotnější z minulosti. Dramaturgie také dbá na pečlivý výběr domácích účinkujících, kteří se zpravidla prezentují s unikátním programem, který není jinde k vidění. Pořadatelé však sází nejen na kvalitní program, schopný oslovit široké publikum, ale také na návštěvnický komfort open air pódií i zastřešených scén, dostatek míst k sezení, velký výběr občerstvení, velkokapacitní wi-fi a od ročníku 2018 také na bezhotovostní platební systém, který divákům nabízí bezpečné placení na festivalu, kratší fronty, nebo rychlejší odbavení. Festival se letos chystá posunout laťku ještě výše.

Metronome Festival za dobu jeho konání navštívily hvězdy jako jsou Iggy Pop, Foals, Sting, Chemical Brothers, Kasabian, Tom Odell, Ella Eyre, David Byrne, John Cale nebo Massive Attack. Z tuzemské scény vystoupili J.A.R. s gospelovým sborem Maranatha, Ivan Král s Jiřím Suchým, Tata Bojs 30, David Koller s Katarzií, comeback Sexy Dancers a další interpreti. Cestu na něj si jen v loňském ročníku našlo přes 18 000 návštěvníků.

Publikováno 28. 03. 2019 v rubrice Festivaly