Filmový road trip s Letním kinem MeetFactory začne už 31. května

Od května do září promítne MeetFactory mezi kolejemi a dálnicí šestnáct filmů. Filmová jízda začíná už ve středu 31. května švédským filmem My jsme nejlepší! režiséra Lukase Moodyssona. Na letních cestách prosvištíme různými žánry a zastavíme se na odpočívadlech různých zemí. S Jarmuschem, Allenem, Formanem, Wajdou, bratry Coeny, Bergmanem a mnoha dalšími se dostaneme do jiných světů, zatímco dálnice utichla a vlaky už své cestující dávno dovezly domů. 

Zima po ránu na benzínce, v jedné ruce káva, v druhé cigareta. V dálce neznámé horizonty, vůně dálek, netrpělivost a příjemná nervozita z neznámých končin. Kdy jindy se vydat na cesty než v bezstarostném létě? Nové země, noví lidé, chutě, vůně, pocity. Dálnice se vine dál a dál, stačí jen nasednout a vydat se do krásného neznáma.

Někdy ale stačí přijít do smíchovské MeetFactory, bývalé továrny umístěné mezi kolejemi a ztichlou dálnicí, napít se vychlazeného drinku a nechat se do jiných světů unést osvědčenými průvodci jako jsou režiséři Miloš Forman, Jim Jarmusch nebo bratři Coenové. Stejně jako v posledních letech se budou na dvorku MeetFactory promítat filmy, které v běžných kinech už jen tak neuvidíte.

Sezóna letního kina bude zahájena ve středu 31. května švédským filmem My jsme nejlepší!, který v roce 2013 natočil Lukas Moodysson na motivy komiksu. Příběhem o dvou holkách, které se rozhodnou založit punkovou kapelu navzdory tomu, že neumějí hrát na žádný nástroj, začne filmová jízda, která diváky zavede do různých koutů světa a různých časů. New York chaotického Woodyho Allena ve filmu Užívej si, co to jde, drsné americké Colorado vykreslené ve snímku Slow West, stockholmské pobřeží, kde se setkávají čtyři ženy čtyř bratrů ve snímku Čekající ženy velikána kinematografie Ingmara Bergmana, japonský venkov, na kterém se odehrává skoro čechovovské drama Naše malá sestra nebo příběh maďarského psího mstitele, který ve snímku Bílý bůh bojuje za spravedlnost.

Letní kino MeetFactory nabízí v unikátním industriálním prostředí bývalé smíchovské továrny místa pro až 120 návštěvníků, kteří si mohou sledování svého oblíbeného filmu užít vleže na polštářích fatboy v první řadě, vsedě na křesílcích po stranách hlediště, na plážových lehátkách, klasických židlích nebo ve speciálním karavanu.

 

Vstupenky na filmové produkce budou k dispozici on-line na www.meetfactory.cz nebo na místě před projekcí. Vstupné je 80 Kč, pro obyvatele Prahy 5 se slevou 50 %.

 

Filmy jsou promítány v původním znění s českými titulky. Vpřípadě, že se jedná o filmy, které nejsou v anglickém jazyce, je snímek promítán jak s českými, tak anglickými titulky.

 

Slavnostní zahájení letošní filmové sezóny proběhne ve středu 31. května ve 21:30.

 

Aktuální program letního kina na daný měsíc je k dispozici na webu a facebookovém profilu MeetFactory.

 

Červen:

7. 6. Užívej si, co to jde, r. W. Allen

14. 6. Podivnější než ráj, r. J. Jarmush

21. 6. Království zvěrstev, r. D. Michôd

28. 6. Plakat smíchy, r. J. Molotnikov

Červenec:

5. 7. Slow West, r. J. Maclean

12. 7. Země zaslíbená, r. A. Wajda

18. 7. Bílý bůh, r. K. Mundruczó

26. 7. Černý Petr, r. M. Forman

Srpen:

2. 8. Intimní osvětlení, r. I. Passer

9. 8. Parade, r. S. Dragojević

16. 8. Následky lásky, r. P. Sorrentino

23. 8. Naše malá sestra, H. Kore-eda

30. 8. Submarino, r. T. Vinteberg

 

Září:

6. 8. Lurdy, r. J. Hausner

13. 8. Big Lebowski, r. bři. Coenové

20. 8. Čekající ženy, r. I. Bergman

Publikováno 23. 05. 2017 v rubrice Film