Legendární Comédie-Francaise míří do českých kin

Novinkou letošní sezóny Přenosů do kin je dramatická série Comédie-Francaise, která bude živě satelitem vysílána přímo z pařížského sálu Richelieu. Slavný, historický Molierův soubor v premiérové sezóně naplánoval hned tři tituly - Shakespearovo drama Romeo a Julie, osvíceného Moliérova Misantropa a šlechetného Cyrana, který nám odkryje závoj iluzí lásky. 

Více informací na stránkách distributora http://www.prenosydokin.cz.

"Divadlo pouze přetváří komplikovanost světa a našich povah bez odsuzování, zato s neutuchající silou a vtipem. Nastavuje nám zrcadlo, až bychom si často přáli, aby bylo více pokroucené." Eric Ruf, umělecký ředitel Comédie-Francaise

O Comédie-Francaise

Původně Moliérův soubor, který byl založen umění milovným králem slunce Ludvíkem XIV. v roce 1680. Členy souboru jsou vynikající umělci jako Guillaume Gallienne, Denis Podalydes, Laurent Lafitte, či Dominique Blanc. Představení se budou přenášet přímo z historického sálu Richelieu v samém srdci Paříže. Prkna Comédie-Francaise formovala naše vidění světa a kulturu po staletí. Historie a tradice souboru jdoucí v ruku v ruce s literárními revolucemi. A především skvělí herci. Herci, kteří dokážou propojit tradici se současností a kteří jsou umělecky zcela nekompromisní. To je Comédie-Francaise!

William Shakespeare: ROMEO A JULIE, režie: Éric Ruf

Romeo a Julie je bez pochyby nejznámější dílo Williama Shakespeara. Zatímco většina zpracování této hry se soustředí na klasický příběh lásky a nenávisti, režisér Éric Ruf vidí v textu něco mnohem temnějšího a komplexnějšího a známá romance je tak vnímána spíše na pozadí.

Moliére: MISANTROP, režie: Clément Hervieu-Léger

Hlavní hrdina Alcest je vášnivým zastáncem pravdy, stojí proti společenské přetvářce, odmítá autoritu rodiny i církve. Nechce uznat žádný kompromis mezi ideálními požadavky naprosté pravdy a společenskou realitou. Nenávidí lidi a straní se jich. Jedny proto, že jsou špatní, druhé proto, že jsou k těm špatným shovívaví.

Edmond Rostand: CYRANO Z BERGERACU, režie: Denis Podalydés

Jeden z nejobraznějších textů francouzského divadla o iluzích lásky znovu ožívá pod taktovkou cenami ověnčeného režiséra a herce Denise Podalydése. "Svůj širák odhazuji v dál...", "Já nosím v nitru svém své elegance květ..."

O prenosydokin.cz

Pod značkou prenosydokin.cz distribuuje společnost Cikánek management do kin ve střední a východní Evropě přímé přenosy představení a koncertů z Metropolitní opery v New Yorku, Bolšoj baletu v Moskvě, Národního divadla v Londýně, Comédie-Fran?aise z Paříže, Berlínské filharmonie či prohlídky z těch nejzajímavějších světových výstav výtvarného umění a to v rámci série Exhibition on Screen. Společnost Cikánek management stála u zrodu fenoménu přímých satelitních přenosů do kin v našich zeměpisných šířkách a v současnosti distribuuje ve 12 zemích napříč celou střední a východní Evropou. V loňské sezóně dosáhla v teritoriích, kde působí, celkové návštěvnosti přes 170 000 diváků. Nejúspěšnějším titulem loňské sezóny byl Shakesperův Hamlet s populárním britským hercem Benedictem Cumberbatchem v titulní roli uváděný v rámci série NT Live. V rámci série Metropolitan Opera: Live in HD jsou od letošní sezóny polské titulky doručovány satelitem přímo z přenosového vozu Met v New Yorku, což významným způsobem zvyšuje komfort operních diváků v polských kinech.

Kam na Comédie-Francaise:

Praha, Kino Lucerna: hhtp://www.kinolucerna.cz

15.1.2017 Romeo a Julie

2.4.2017 Le Misanthrope

3.9.2017 Cyrano z Bergeracu

Vstupenky na pokladně kina a online na webu kina.

Publikováno 07. 12. 2016 v rubrice Film