Obr Dobr na plátnech kin i v novém knižním vydání s filmovou obálkou

Do českých kin 1. září vstoupí film Obr Dobr, kritiky označovaný za jednu z nejlepších disneyovek poslední doby. Slavný oscarový režisér Steven Spielberg jej natočil podle neméně proslulé stejnojmenné knižní předlohy Roalda Dahla, kterou při této příležitosti vydává Knižní klub - ve speciální verzi s ilustrovanou obálkou, doplněnou papírovým přebalem s filmovým motivem. Příběh sirotka a laskavého obra dojme děti i dospělé v kině i na stránkách knihy. 

Malá osiřelá holčička Sofie, která žije v Londýně, se jedné noci probudí a uvidí něco, co by vlastně vůbec vidět neměla. Jeden moc a moc hodný obr se krade nocí a plní hlavy spících dětí samými krásnými sny. Protože ho ale nikdo nesmí poznat, vezme holčičku s sebou do své jeskyně v zemi obrů. Tam teprve začnou ta správná dobrodružství!

Roald Dahl (1916-1990), považovaný za světovou vypravěčskou jedničku, byl diplomat, válečný pilot, specialista na dějiny čokolády a v neposlední řadě vynálezce v oblasti lékařské. Je autorem oblíbených knížek Karlík a továrna na čokoládu, Matylda, Obr Dobr, Prevítovi, Prase, Fantastický pan Lišák, Jakub a obří broskev a mnoha dalších.

 

 

Publikováno 25. 08. 2016 v rubrice Film