MY CHEMICAL ROMANCE VYDAJÍ MIMOŘÁDNĚ OČEKÁVANÉ NOVÉ ALBUM DANGER DAYS: THE TRUE LIVES OF THE FABULOUS KILLJOYS

Čekání na čerstvou dávku muziky celosvětově oblíbené a prodejem mimořádně úspěšné rockové kapely My Chemical Romance je u konce. Firma Reprise Records oznámila vydání jejich netrpělivě očekávaného čtvrtého studiového alba Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys, a to na 22. listopadu 2010. Album produkoval Rob Cavallo, dnes umělecký šéf Warner Bros. Records,

ale především ten, kdo MCR ve studiu pomohl k platinově úspěšnému albu The Black Parade a stojí produkčně také za nahrávkami Paramore, Green Day nebo The Goo Goo Dolls.

“Na Na Na (Na Na Na Na Na Na Na Na Na),” pilotní albový singl, je digitálně k dispozici od 28. září. Jde o první novou muziku kapely od října 2006, kdy vyšlo její třetí album

The Black Parade, americké hitparádové číslo 2 s prodejem 240 000 kusů jen za první týden a “Album of the Year” podle časopisu Blender Magazine.The Black Parade se dočkalo pochvaly i od kritiky (Rolling Stone, Spin) a potvrdilo kapelu původem z New Jersey jako jednu ze světově opravdu důležitých. Po albu navíc následovalo The Black Parade World Tour — jejich dosud nejdelší a nejúspěšnější, s logickým vyvrcholením v newyorské Madison Square Garden v květnu 2008.
My Chemical Romance patří mezi jednu z nejpopulárnějších rockových formací posledních let i u nás.  Svědčí o tom řada lokálních ocenění za poslední album The Black Parade,  ale také  zaplněný  koncert v Praze v červnu roku 2007.

 

Publikováno 04. 10. 2010 v rubrice Hudba