JAMES BLUNT VYDÁ NOVÉ ALBUM “SOME KIND OF TROUBLE” 8. LISTOPADU PILOTNÍ SINGL “STAY THE NIGHT” JIŽ BODUJE V RÁDIÍCH

James Blunt vydá 8. listopadu své třetí album SOME KIND OF TROUBLE v produkci Steva Robsona a v koprodukci Grega Kurstina a Ega Whita. Na SOME KIND OF TROUBLE tento pětkrát na Grammy nominovaný umělec začíná novou kapitolu ve své kariéře díky spontánnosti a energii, která prodchla celou novou desku.

Vše startuje nový singl “Stay The Night”, neuvěřitelně chytlavá píseň zachycující právě tuto náladu. Je to sexy písnička hraná na akustickou kytaru , jako stvořená na mejdany, kde se mixuje vodka s kofeinem a zpívá Jacksonova „Billy Jean“ . Autory jsou James Blunt, Ryan Tedder z One Republic a Steve Robson. Uslyšíme zvuk umělce na vrcholu sil, zvuk umělce, který si to pořádně užívá.

“Dřív jsem písničky skládal a pak jsme šli a nahráli je. Tentokrát jsme to takhle připravené neměli”, vzpomíná Blunt. “Cítili jsme tu energii - pojďme si to do studia pořádně užít a udělejme bugr. Bylo to naprosto přirozené a byla to legrace.”

SOME KIND OF TROUBLE navazuje na megaúspěchy dvou předchozích Bluntových desek, kterých se prodalo po celém světě neuvěřitelných 18 miliónů. Speciálně potom debut BACK TO BEDLAM s hitem desetiletí „You´re Beautiful“, který ze dne na den udělal v roce 2005 obrazně řečeno z vojáka popovou hvězdu první velikosti. A tak místo na tanku se James začal objevovat na významných koncertních podiích světa a nejvlivnějších televizních show, včetně té vůbec nejznámější The Oprah Winfrey Show.

James Blunt úspěšně koncertoval dvakrát i u nás a jeho místní velkou popularitu podtrhuje zlatá deska za druhé album ALL THE LOST SOUL (2007) a dokonce platinová za více než 15 000 prodaných kusů alba

BACK TO BEDLAM (2005). Album se nahrávalo většinou v Londýně s Jamesovou doprovodnou kapelou, se kterou se záhy vydá na turné.

Publikováno 21. 10. 2010 v rubrice Hudba