RUMER - SEASONS OF MY SOUL

“Nejúchvatnější nový hlas roku” ***** – Mojo Magazine

"Singl, který bere dech! Poklesla nám všem čelist"- Music Week

"Na cestě ke hvězdám...Rumer je skvělá” – The Independent

"'Slow' je klasická popová věc. První z mnoha, které budou následovat” - Times

"Momentálně největší nový talent” - Observer

“Poprask kolem Rumer je oprávněný. Tohle je špička!” – Sunday Times

"’Ona je mnohem víc než nový objev. Je to nejlepší, co jsme slyšeli za hodně dlouho.”- Guardian

„Nádhera! Rumer brzy dokáže, že svět její písně potřebuje! ”- Telegraph

Po úspěchu alba Plan B s názvem “The Defamation Of Strictland Banks”, které vyšlo u firmy Atlantic UK (Supraphon) , přichází další pěvecký skvost – RUMER s albem “Seasons Of My Soul”.

V dnešní uspěchané době televizních hvězdiček je příběh Rumer závanem čerstvého vzduchu. Strávila deset let v různých krátkodobých zaměstnáních, aby se mohla ve volném čase věnovat hudbě. Prodávala popcorn, pracovala v hotelu, opravovala iPody a přitom klepala na dveře gramofirem. Poté si ji lovci talentů všimli při jejím vystoupení a to jí otevřelo dveře k producentovi Steve Brownovi, se kterým natočila album s názvem “Seasons Of My Soul”. Když manažer Kwame Kwaten z ATC Management (Radiohead, Faithless, Elisa Doolittle) napsal na svůj Facebook otázku “Kdo je nejvíce podceňovaný umělec, kterého znáte?” objevovalo se nejčastěji jméno Rumer. Hned s ní u ATC podepsal smlouvu a kontrakt s Atlantic UK následoval v březnu 2010.

Pod jménem Rumer se skrývá jedenatřicetiletá Sarah Joyce, která se narodila v Pakistánu. Hudební kritika ji přirovnává ke Karen Carpenter nebo Carole King a o spolupráci s ní projevili zájem takové hudební veličiny jako jsou Burt Bacharach, Jools Holland a nebo Elton John. Když se o ní dozvěděl Burt Bacharach, zaplatil jí letenku do Kalifornie, aby ji slyšel zpívat naživo. První singl alba nese název “Slow” a stal se zaslouženě hitem, druhý singl “Aretha” po svém uvedení ihned vyšplhal do čela nejhranějších skladeb BBC Radia 2. Kritiky na album byly nadšené a o Rumer se začalo mluvit a psát na stránkách všech periodik. V den vydání alba se jej v Británii prodalo neuvěřitelných třicet tisíc kusů a album se dostalo až na 3.místo britského albového žebříčku! Vydání “Seasons Of My Soul” mimo UK, tedy i v ČR, je naplánováno na únor 2011

Zde si můžete poslechnout mj. ukázky z alba, včetně obou singlů „Slow“ a „Aretha“ : www.rumer.co.uk

Publikováno 15. 11. 2010 v rubrice Hudba