Hudba

  • Kulturní tip: Koncert legendárního trumpetisty Laca Décziho se blíží, proběhne na Dlabačově

    KDY: čtvrtek 13. října, od 18.00

    KDE: Kino Dlabačov, Bělohorská 24, 169 01

    Mimořádně koncentrovaný jazzový zážitek nabídne ve čtvrtek 13. října pražské Kino Dlabačov: V 18 hodin začne projekce nového celovečerního hudebního dokumentu režisérů Filipa Remundy a Roberta Kirchhoffa Pára nad řekou o životě tří jazzových legend - trumpetisty Laca Décziho, saxofonisty Ľubomíra Tamaškoviče a kontrabasisty Jána Jankejeho.  V 19.30 následuje debata s tvůrci filmu a po ní od 21 hodin live koncert jednoho z hrdinů Páry nad řekou - fenomenálního Laca Décziho a jeho kepely Celula New York. Vstupenky na jedinečný večer je možné zakoupit v předprodeji za zvýhodněnou cenu 200 Kč, na místě za 250 Kč.

     

     

    více
  • Timudej křísí v novém klipu prvorepublikový esprit

    Černošicko-balkánské hudební uskupení Timudej pouští do světa další, v pořadí druhý videoklip ke skladbě ze svého nového alba Ještěně, jež vyšlo letos na jaře. Po klipu k songu Já jsem DJ, tentokrát došlo na zfilmování písně Surikata, která oprašuje dobu, kdy letěla ulíznutá pěšinka, perfektně střižený oblek a elegantní taneční krok po naleštěném parketu funkcionalistické vily. Podívejte se zde: https://youtu.be/LgYbZGo4qgk

     

     

    více
  • Jamie Marshall & Amplified Acoustic Band (GB/CZ) vydávají své debutové album

    Kapela The Amplified Acoustic Band soustředěná kolem charizmatického anglického písničkáře Jamieho Marshalla vydala nové album "NOW. HERE. THIS."

     

     

    více
  • Priessnitz jsou Beztíže - "Rozlučkové" album vyjde v říjnu

    Deset let po vydání poslední řadovky Stereo přichází z malebných Jeseníků další dávka syrové uhrančivosti. Pod názvem Beztíže se chystá zřejmě definitivně poslední studiové album kultovních Priessnitz. Jedenáct nových písní v produkci Dušana Neuwertha, které kapela dle svých slov skládala "svobodně, beztížně", vyjde začátkem října a Priessnitz novinku podpoří vánočním klubovým turné, kterému předchází koncert 8. 10. příznačně v Priessnitzových léčebných lázních v Jeseníku. 

    více
  • Norští rockeři Kvelertak přivezou v listopadu novou desku

    Norská rocková kapela Kvelertak vydala v květnu své nové album s názvem Nattesferd, které přijedou představit 19. listopadu do pražského Lucerna Music Baru. Vstupenky za 290 Kč + poplatky jsou k zakoupení na pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatků), na www.musicbar.cz, GoOut.cz a v sítích Ticketpro a Ticketportal. Na místě v den koncertu za 390 Kč. 

    více
  • Narozeninová novinka: herec Zdeněk Piškula vypustil do světa klip ke své písni Zvraty

    Zdeněk Piškula se stále výrazněji profiluje nejen jako herec, ale také coby muzikant. Před časem nahrál písničku Zvraty, pro kterou napsal hudbu i text, nazpíval ji a doprovodil na kytaru. A k velké radosti početné skupiny fanynek se v červnu singl dočkal atraktivní obrazové podoby – v hlavní (a jediné) roli Zdeněk Piškula! Nový klip je k vidění na: https://youtu.be/zahvMEYT-n8

    více
  • Pavel Šporcl & Gipsy Way Ensemble zahrají pod širým nebem na zámku Velké Losiny

    Vášeň, cikánské rytmy a muzikantské mistrovství zažije 1. července nádvoří zámku Velké Losiny - pod širým nebem se tu odehraje koncert Pavla Šporcla a cikánské cimbálové kapely GIPSY WAY ENSEMBLE! 

    více
  • Aneta Langerová vydává vinyl Na Radosti.

    Zastavte se na chvíli a vychutnejte si dvakrát platinové album s příběhy inspirované divokou Šumavou u svého gramofonu. 

     

    Ve čtvrtek 9. června pokřtí Aneta Langerová svůj první vinyl. Křest spojený s krátkým akustickým vystoupením proběhne od 17 hodin v prodejně SUPRAPHON Musicpoint, kam si mohou fanoušci přijít nechat desku podepsat. Vinyl Na Radosti bude v prodeji od 10. června.

     

     

    více
  • Three Trapped Tigers si brousí zuby na Rock Café

    9. června vystoupí v pražském Rock Café žánrově nezařaditelní, srdcem math-rockeři, Three Trapped Tigers. Tito oblíbenci Briana Ena nám představí dlouho očekávanou novinku Silent Earthling. 

     

     

    více
  • JAZZ ČTYŘ KONTINENTŮ: Kneebody & Daedelus (USA)

    Progresivní americká skupina, jež byla mimo jiné nominována na cenu Grammy vystoupí v pondělí 16.5.2016 v Jazz Docku. Skupina realizovala své debutové album na labelu Green Leaf Music Dave Douglase v r. 2005 a poté následovala alba "Low Electrical Worker", "You Can Have Your Moment" a další. 

    více
  • ABRAXAS slaví 40 let nekonečným boogie: 2 CD Best of pokřtí 2. 6. v Rock Café

    Abraxas - to je na domácí hudební scéně synonymum pro emancipovanou stylovou proměnlivost s neklesající kvalitou. Stejně tak to může být ale také synonymum pro hudební dlouhověkost. Vždyť letos pro mnohé kultovní kapela slaví už čtyřicáté narozeniny! A slaví je vskutku stylově - výběrovým dvou albem s všeříkajícím názvem Nekonečný boogie, které pokřtí 2. června v pražském Rock Café.

     

     

    více
  • Jananas pálí Malorážkou. Nový klip a singl předznamenávají podzimní albovou novinku

    Prý nikdy nikam nepřijeli včas a všechno jim dlouho trvá. Možná i proto se na novou řadovku skupiny Jananas čeká už skoro šest let. Teď to ale podle všeho vypadá, že se konečně začíná blýskat na lepší časy. Naznačuje to nový singl a klip Malorážka (podívejte se zde: http://y2u.be/cjpnhcHcdmI), který předznamenává albovou novinku, jež vyjde v září u Supraphonu.

     

     

    více
Na začátek « 1 5 6 7 8 9 10 11 13 19 25 27 » Na konec