Jamie Marshall & Amplified Acoustic Band (GB/CZ) vydávají své debutové album

Kapela The Amplified Acoustic Band soustředěná kolem charizmatického anglického písničkáře Jamieho Marshalla vydala nové album "NOW. HERE. THIS."

 

 

The Amplified Acoustic Band tvoří vedle zpěváka a autora většiny skladeb angličana Jamieho Marshalla, zpívající kontrabasistka Svatka Štěpánková, všestraný kytarista Radek Hlávka, bubeník Martin Petrásek. Na albu navíc hostují špičkoví muzikanti - Jan Kořínek (Hammond organ), Rostislav Fraš (saxofony), Miroslav Hloucal (trubka), Jan Jirucha (trombon), Josef Malina (housle) a Luboš Novotný (dobro).

"Chtěli jsme, aby nahrávka vyzařovala stejnou energii, kterou vnímáme na živém vystoupení, ale zároveň jsme se nebránili experimentování a zapojil jsme elektrické kytary a klávesy." říká Radek Hlávka

 

Hudba Jamieho Marshalla a jeho kapely by se dala charakterizovat jako moderní písničkářství, vycházející z odkazu toho nejlepšího z anglo-amerického folku, country a blues-rocku.

Album "NOW. HERE. THIS." se natáčelo ve studiu Karla Holase na Barandově a zvukové režie i produkce se výborně zhostil američan Geoff Tyson, známý také jako kytarista a žák Joe Satrianiho. "S Geoffem jsme poznali v pražské Akropoli, kde jsme hráli před Session Americana a během několika minut vykouzlil vynikající zvuk a bylo rozhodnuto.", shodují se členové kapely.

 

CD "NOW. HERE. THIS."  vyšlo v pondělí 15.8.2016.

Obsahuje 13 skladeb, z nichž většina pochází z dílny leadra kapely Jamieho Marshalla. Na albu však objevíte i zdařilé předělávky skladby Toma Waitse (Chocolate Jesus) nebo známého hitu Word Up!

Vedle Jamieho Marshalla září i druhý sólista - zpěvačka a hráčka na kontrabas Svatka Štěpánková, která svým kultivovaným a profesionálním výkonem ve svých sólových skladbách posouvá celou kapelu do další úrovně. A je jasné, že se nejedná o sólový projekt solitérního písničkáře s najatými profesionály, ale o organickou kapelu, která hudbou žije.

Publikováno 25. 08. 2016 v rubrice Hudba