Jiný Ben Cristovao – live a s kapelou

Ben Cristovao přichází s unikátním projektem Live Ben. Elektroniku vymění za klasické nástroje a představí 4 songy v úplně jiném hávu, než bylo u něj obvykle zvykem. Ben do projektu přizval úspěšného skladatele a hudebníka Jana P. Muchowa, který ve spolupráci s kanadskými The Glowsticks pomáhal s aranžemi jednotlivých skladeb. V týdnu od 24. do 30. dubna budou záznamy z živého hraní postupně uveřejněny na webu redbull.cz/liveben

 

Tvorba českého zpěváka je spjatá především s elektronickou produkcí a málokdo ví, že Ben Cristovao již více než 2 roky vystupuje s šestičlennou kapelou. Díky aranžím pro živé hraní získaly Benovy skladby nový zvuk. Elektroniku nahradily energické nástroje a místo jednoho DJe se kolem něj pohybují další zkušení muzikanti, kteří se zasloužili o rockovější nádech. Poprvé se tak ve videoklipech společně objeví kompletní sestava ve složení Vladimír Němeček (kytara), Petr Šťastný (kytara), Antonín Grenár (baskytara), Adam Albrecht (klávesy), Michal Mach (bicí) a Robin Šeba (gramofony). O produkci se postarala AZN kru a o světelnou instalaci Kryštof Hlůže.

 

Benovi se podle jeho vlastních slov splnil velký sen: „Mám velkou radost, protože jsem na rocku vyrůstal, jen jsem nikdy neměl možnost se mu pořádně věnovat. Takovou hudbu nelze vytvořit ve studiu s producentem. Musíte ji hrát a zkoušet s kapelou." Všichni členové kapely zároveň na zkoušky přinášejí své vlastní nápady, jak vytvořené skladby při živém koncertování oživit. Ben do projektu také přizval úspěšného skladatele a hudebníka Jana P. Muchowa, který pomáhal s aranžemi jednotlivých skladeb. Jejich první spolupráce byla natolik inspirativní a přínosná, že se Muchow pravděpodobně zapojí i do přípravy zářijového koncertu v O2 areně. Už předtím si ale můžou fanoušci užít živou kapelu na největších pódiích Majálesů po celém Česku. „Tam nemůžete přijít a pustit cédéčko. Bez kapely bych si takové koncerty nemohl dovolit," říká Ben.

 

Ben Cristovao patří mezi největší české hudební hvězdy. Má na kontě tři sólová alba, řadu spoluprací s českými i slovenskými interprety a stovky odehraných koncertů. Živé záznamy vybraných Benových hitů a jedné předělávky, které vznikly ve spolupráci s Red Bullem, se budou postupně objevovat od 24. do 30. dubna na redbull.cz/liveben. Na streamovacích službách jako Spotify apod. skladby vyjdou 3. května.

 

Live Ben teaser: https://www.redbull.com/cz-cs/projects/hudba-live-ben-video-cristovao-zive-sessions-kapela

 

 

Publikováno 26. 04. 2019 v rubrice Hudba