Three Trapped Tigers si brousí zuby na Rock Café

9. června vystoupí v pražském Rock Café žánrově nezařaditelní, srdcem math-rockeři, Three Trapped Tigers. Tito oblíbenci Briana Ena nám představí dlouho očekávanou novinku Silent Earthling. 

 

 

Dali se dohromady v roce 2007, ale na debutovou desku se muselo čekat dalších pět let. Na ní Three Trapped Tigers potvrdili pověst perfekcionalistů a špičkových muzikantů. Nahraný materiál byl však poměrně komplikovaný a syrový, a tak zůstal trochu neprávem uchráněn zájmu široké veřejnosti. Dvě česko-moravské zastávky v roce 2012 pamatují jen opravdoví hudební fajnšmekři.

Postupem času se však povědomí o londýnských „Tygrech" přirozeně zvyšovalo, když například předskakovali Deftones a Dillinger Escape Plan, nebo  po spolupráci s Roots Manuvou, Skeptou či JME. Zlom přišel, když se nové desky chytli producentsky „otec  ambientu" Brian Eno a Karl Hyde z Underworld. S jejich pomocí se podařilo zkrotit divoké šelmy tak, že při zachování původního math-rockového rukopisu vzniklo místo i pro pulzující elektroniku a chytlavé melodie. To vše stále bez zbytečných slov - tedy instrumentálně. Silent Earthling je zatím jednou z nejosobitějších letošních desek a 9. června nás v pražském Rock Café čeká bezpochyby nevšední zážitek.

Večer zahájí pražské instrumentální duo Červen, které svým krátkým setem předvede český math rock v syrové formě, bez elektroniky.

 

★                 Three Trapped Tigers [UK] + Červen [CZ]

★                 Kdy: čtvrtek 9. červen 2016 od 20:00

★                 Kde: Rock Café (Národní 20, Praha 1)

★                 Kolik: 280 Kč + poplatky na GoOut /  350 Kč na místě

★                 Facebook událost: https://www.facebook.com/events/878260262278274/

★                 Odkazy: https://www.facebook.com/LandmineAlert/ , http://www.threetrappedtigers.com/

Videohttps://www.youtube.com/watch?v=IV-bAH_FOCg    https://www.youtube.com/watch?v=CMr5ZWPBEhM

 

 

Publikováno 27. 05. 2016 v rubrice Hudba