Islandští Árstídir vystoupí už v úterý v Lucerna Music Baru

Islandská skupina Árstídir se po roce vrací do Prahy. Své baladické skladby představí českým fanouškům v úterý 3. května v Lucerna Music Baru.

 

 

Scénické krajiny islandských písní, intimní kytarová sóla, emotivní komorní hudba, všemi těmito slovy by se dala baladická hudební skupina z Reykjavíku charakterizovat. Árstídir ve svých skladbách propojují témata přírody, hledání, rozervanosti i tísně. Její členové zpívají, hrají na strunné nástroje, klavír a kytary. Výsledkem je neobyčejně široké spektrum tónů a zvuků, umocňovaných výjimečným rozsahem a barvou mužských hlasů. V České republice se Árstídir poprvé představili na festivalu Colours of Ostrava a od té doby se k nám pravidelně vracejí. Kapela s oblibou říká, že některá z nejlepších vystoupení zažili právě v Česku.

 

Zatím posledním studiovým počinem kapely je album Verloren Verleden, které Árstídir natočili společně s holandskou zpěvačkou a skladatelkou Anneke van Giersberegen. Deska obsahuje deset skladeb, přičemž pouze jedna skladba je autorská. Zbylých devět tvoří svérázné interpretace skladeb více či méně známých klasických autorů jako Edvard Grieg, Leonard Bernstein a dalších. Na pražském koncertu se jistě dočkáme živého provedení hned několika skladeb z aktuálního alba Árstídir Hvel (Spheres), které vyšlo vloni na jaře. Vydání tohoto alba financovala kapela z veleúspěšné kampaně na Kickstarteru (téměř 4x se podařilo překročit cíl kampaně). Skladby na nové album vznikaly v industriálním prostředí bývalé uhelné elektrárny Toppstödin, kterou Islanďané přeměnili na kreativní centrum. Desku pak nahrávali ve studiu Orgelsmiðjan za dohledu přítele a producenta Styrmir Haukssona (Ásgeir, Of Monsters and Men, GusGus).

 

Vstupenky v předprodeji jsou za 250 Kč + poplatky. Předprodej běží na pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatků), na webu Lucerna Music Baru a v předprodejních sítích GoOut.cz, Ticketpro, Ticketportal a Eventim. Na místě 320 Kč.

 

Vstupenky online: https://www.musicbar.cz/program/arstidir-isl-2/

Oficialní Facebook událost: https://www.facebook.com/events/206893802988878/

  

VIDEA:

https://youtu.be/dP1-oMkumkU

https://youtu.be/1sN01xvvfsg

https://youtu.be/e4dT8FJ2GE0

https://www.youtube.com/watch?v=JWsJ7iw5hHo

https://youtu.be/lrehHSIfjaQ

 

http://www.arstidir.com/

https://www.facebook.com/arstidir

 

www.musicbar.cz
www.facebook.com/lucernamusicbar

www.instagram.com/lucernamusicbar
www.twitter.com/lucernamusicbar

 

 

Publikováno 29. 04. 2016 v rubrice Kluby