Knihy

  • DVĚ KNIŽNÍ NOVINKY: Mých tisíc životů a Belmondo o Belmondovi

    Legendární Jean-Paul Belmondo se ve svých čtyřiaosmdesáti letech vůbec poprvé rozhodl veřejně sdílet svůj vzrušující osobní i profesní příběh - a rovnou ve dvou knihách! První, Mých tisíc životů, je vzpomínková autobiografie napsaná s typickým, Bébelovi vlastním humorem. Druhá s názvem Belmondo o Belmondovi je velké fotografické album, jehož jednotlivé kapitoly propojují Belmondovy osobní poznámky a komentáře. Obě pozoruhodné publikace v českém překladu 25. října vydává nakladatelství Práh - titul Mých tisíc životů navíc ve stejný den také jako audioknihu v mistrovské interpretaci dlouholetého dabéra Jiřího Krampola. Vzpomínky hrdiny filmů Zvíře, Muž z Acapulca nebo Policajt nebo rošťák vychází v audioverzi ve světové premiéře.  

    více
  • Laureátkou Literární ceny Knižního klubu 2017 je Anna Vovsová s knihou Ladič

    PRAHA, 5. 9. 2017 - Literární cena Knižního klubu od roku 1995 otevírá tuzemským talentovaným autorům cestu do světa profesionálních spisovatelů. Odměnou vítězi je vydání knihy pod renomovanou nakladatelskou značkou Knižní klub, prémie 100 000 Kč a originální skleněná plastika ve tvaru knihy - letos ji získala Anna Vovsová s románem Ladič. Vítězné dílo 22. ročníku Literární ceny Knižního klubu bylo oficiálně vyhlášeno v rámci slavnostního ceremoniálu 5. září v pražském Kaiserštejnském paláci. 

    více
  • Knižní tip: Vychází novinka DO VODY od autorky fenoménu Dívka ve vlaku Pauly Hawkins

    Jeden z nejočekávanějších titulů letošního léta, novinka spisovatelky Pauly Hawkins, autorky světově úspěšné knihy Dívka ve vlaku, vychází v těchto dnech v nakladatelství Ikar. Thriller Do vody nabídne čtenářům stejně jako autorčina prvotina příběh plný napětí, tajemství a nečekaných zápletek.

    více
  • Bibliofilie Proměna s litografiemi Petra Nikla ve výběru Czech Design Week Jaro 2017!

    Přehlídka toho nejlepšího z originálního českého designu je k vidění od úterý 9. 5. do neděle 14. 5. 2017 v prostorách DUP 39, každý den do 21:00 hod. Jedním z lákadel je bibliofilie Proměna Nakladatelství Teapot, která letos v dubnu získala ocenění , Cena svazu polygrafických nakladatelů´ v soutěži Nejkrásnější kniha roku 2016.

    více
  • Lednové novinky z Euromedie

    Zimní počasí je ideální čas pro přečtení nějaké pěkné knihy. Přinášíme vám přehled horkých knižních novinek. 

    více
  • Říjnové novinky z Euromedie

    Marika Gombitová, Miroslav Graclík: Úlomky vzpomínek Několikanásobná držitelka Zlatého slavíka Marika Gombitová proslula jako žena, která se nikdy nevzdává. Už když začala poprvé zpívat profesionálně, nepřestávala na sobě pracovat, chtěla se neustále zlepšovat. A když pak v roce 1980 po autonehodě zůstala upoutaná na kolečkové křeslo, odmítla se smířit s tím, že to je konec kariéry a zpívala dál. U příležitosti svých 60. narozenin napsala knihu Úlomky vzpomínek. Vychází v nakladatelství Ikar. 304 stran, cena 299 Kč.   Kateřina Kuranová: České smoothie Kniha známé české foodblogerky Kateřiny Kuranovy z blogu Smoothcooking.cz ukazuje, jak si jednoduše připravit smoothie se sezonních, snadno dostupných a lokálních surovin. Recepty jsou rozdělené podle ročních období a nechybí ani osvědčené rady a tipy. České smoothie je kuchařka pro každý den, plná energie, inspirace a pohody. Vychází…
    více
  • Proměna Franze Kafky vychází v nejstarším českém překladu s litografiemi Petra Nikla

    Unikátní vydání novely Franze Kafky Proměna v nejstarším českém překladu připravilo nakladatelství Teapot na podzim pro všechny čtenáře i milovníky krásných knih a umění. Jedinečný umělecký skvost s originálními litografiemi Petra Nikla vychází 28. října 2016, 101 let po prvním uveřejnění. 

    více
  • TABOOK 2016 v oblasti srdce - již za pár dní!

    Čtvrtek 29. ZÁŘÍ - neděle 2. ŘÍJNA

    TÁBOR - SÝPKA KOTNOV - MĚSTO

    „Tabook v oblasti srdce nemá nic společného s infarkty a jinými srdečními příhodami, a taky ne s Havlem (i když proč ne, vždyť je to výročí), spíš s Olgou Havlovou. I když infarktovými stavy jsme si prošli, když jsme zjistili, že nás nepodpořil jeden každoroční podporovatel, a snížil nám tak rozpočet o polovinu. Zamysleli jsme se tedy nad sebou a vzali to jako výzvu, která nás ještě o trochu víc přibližuje k našemu tématu," říká na úvod k letošnímu ročníku Tereza Horváthová, ředitelka festivalu.

    více
  • Byla legendou automobilového závodního sportu. Stejně dobře by ale mohla být legendou v oboru „přístup k životu“.

    „Člověk nemůže být veselý, kdykoliv se mu zachce. Ale může se o to vždycky snažit." - motto Elišky Junkové by mohlo znít kýčovitě. Kdyby se jí nepodařilo naplnit ho vlastním životem. 

    více
  • Uherský Brod hostí unikátní výstavu – Bible včera, dnes a zítra

    Unikátní putovní výstava Biblí v desítkách jazyků bude k vidění od 25. července do 5. srpna 2016 v Uherském Brodě. K vidění bude nejstarší latinská Bible z roku 1693 (Vulgata), ale i mnoho novodobých Biblí. Dále zde budou vystaveny zpěvníky, kancionály, modlitební knížky, Bible a biblické příběhy pro děti a mládež, studijní materiály a komentáře, mapy a atlasy. Součástí výstavy bude i studium biblických témat a diskuze. 

    více
  • Knižní novinka: Špulka modré nitě

    Rodina Whitshankových oplývá jakýmsi nepopsatelným nádechem výjimečnosti, zároveň se ale podobá jakékoli jiné rodině. V příbězích, které jednotliví protagonisté vyprávějí sobě i jiným, odhalují jen část pravdy - a některé kousky skládačky vyplouvají na povrch až po mnoha letech. Jako ve všech rodinách i v té jejich je spousta lásky a smíchu, stejně jako zklamání a žárlivostí. 

    více
  • Knižní novinka: Ernest Cline – Ready Player One. Sci-fi senzace roku!

    Co se stane, když milovník filmů a počítačových her napíše sci-fi román? Zrodí se obrovský hit! Stejně jako Ernest Cline, autor Ready Player One - Hra začíná, totiž filmy a počítačové hry milují miliony lidí po celém světě a fascinuje je možnost, začíst se do knihy, která nejenže strhujícím způsobem popisuje velkou hru, ale také ji v sobě ukrývá... Titul Ready Player One vyšel ve více než třiceti zemích, jen v USA se prodalo přes milion výtisků a filmovou adaptaci knížky na jaro 2018 připravuje Steven Spielberg. Kultovní bestseller New York Times... a všech geeků vydává Knižní klub.

    více