Knižní tip: Vychází novinka DO VODY od autorky fenoménu Dívka ve vlaku Pauly Hawkins

Jeden z nejočekávanějších titulů letošního léta, novinka spisovatelky Pauly Hawkins, autorky světově úspěšné knihy Dívka ve vlaku, vychází v těchto dnech v nakladatelství Ikar. Thriller Do vody nabídne čtenářům stejně jako autorčina prvotina příběh plný napětí, tajemství a nečekaných zápletek.

V říční tůni se najde tělo svobodné matky - a to právě na místě, kde byla téhož léta objevena mrtvola mladého děvčete. V historii malého městečka Beckford to sice nejsou první ženy, jejichž osud se na onom místě uzavřel, jsou to však právě ony dvě, jejichž smrt rozčeří nejen hladinu řeky, ale i poklidné životy zdejších obyvatel. A z temných vod začínají najednou na světlo dne vyplouvat dlouho zamlčovaná tajemství...

Román Do vody, který právě vychází, je teprve druhý román Pauly Hawkins, jejíž předloňský debut Dívka ve vlaku se stal jednou z nejúspěšnějších knih posledních let. Překonal všechny rekordy v rychlosti prodeje - doposud se ho po celém světě prodalo přes 20 milionů výtisků, 79 týdnů se držel na prestižním žebříčků bestsellerů New York Times a na jeho motivy byl natočen znamenitě obsazený film.

Paula Hawkins: Do vody. Vychází 9. 6. 2017 v nakladatelství IKAR, 416 stran, 379 Kč.

Paula Hawkins (1972)

Narodila se a vyrůstala v Zimbabwe, než se v roce 1989 přestěhovala do Londýna, kde žije dodnes. Patnáct let se věnovala novinařině, posléze pracovala na volné noze pro různá nakladatelství. Její prvotina Dívka ve vlaku (The Girl on the Train) z roku 2015 se stala literární senzací - kritika ji přirovnávala k románu Zmizelá či dílům Alfreda Hitchcocka. 

Publikováno 13. 06. 2017 v rubrice Knihy