Právě vychází moderní komiks Čarodějova nevěsta – světový hit plný těžkých osudů, magie i emocí

Nakladatelství CREW právě vydává jednu z nejúspěšnějších mang všech dob Čarodějova nevěsta. První díl se tak k českým čtenářům a čtenářkám dostává pouhé čtyři roky po raketovém startu originálu a dva roky po anglickém vydání, které z Čarodějovy nevěsty udělalo celosvětový fenomén. 

Patnáctiletá Čise Hatori cítí, že nemá proč žít - ztratila matku, nemá stálý domov a nikomu na ní nezáleží. Ve chvíli nejhlubšího zoufalství se jí však nabídne zajímavé východisko a Čise se rozhodne chopit příležitosti: než aby zůstala v zoufalé situaci, raději se sama na aukci prodá do otroctví. Stane se učednicí u mocného čaroděje Eliase Ainswortha, který nosí místo hlavy zvířecí lebku. Jeho prostřednictvím poznává nejen svět plný víl, draků a mluvících koček, ale také svou vlastní kouzelnou moc...

Venku je zatím osm knížek, natočeno 24 dílů anime seriálu a už vznikl i celovečerní film. V češtině nyní vychází první díl, na druhý a třetí se fanoušci mohou těšit netradičně již po měsíci - v březnu a dubnu. „Jednak předpokládáme, že okamžitě po přečtení jedničky budou chtít čtenáři druhý díl... a jednak si tahle série zaslouží masivnější a rychlejší start. Během čtyř měsíců budou mít čtenáři tři díly, a to už je dost, aby se mohli pořádně ponořit do autorčina fantastického světa," vysvětlil Petr Litoš z nakladatelství CREW. Dál už bude komiks vycházet klasickým tempem čtyři knihy ročně, nové díly záhy poté, co vyjdou v japonštině.

 

Čarodějova nevěsta, 184 černobílých stran, 199 Kč

 

Nakladatelství CREW s.r.o. je momentálně největším vydavatelem japonských komiksů u nás. Stojí za většinou těch nejslavnějších titulů, včetně Naruta, Death Note, Ghost in the Shell, Bojového anděla Ality, Tokijského ghúla, Ryb od Džundžiho Ita a spoustou dalších komiksových legend.

 

 

Publikováno 02. 03. 2018 v rubrice Knihy