Říjnové novinky z Euromedie

Marika Gombitová, Miroslav Graclík: Úlomky vzpomínek

Několikanásobná držitelka Zlatého slavíka Marika Gombitová proslula jako žena, která se nikdy nevzdává. Už když začala poprvé zpívat profesionálně, nepřestávala na sobě pracovat, chtěla se neustále zlepšovat. A když pak v roce 1980 po autonehodě zůstala upoutaná na kolečkové křeslo, odmítla se smířit s tím, že to je konec kariéry a zpívala dál. U příležitosti svých 60. narozenin napsala knihu Úlomky vzpomínek.

Vychází v nakladatelství Ikar. 304 stran, cena 299 Kč.

 

Kateřina Kuranová: České smoothie

Kniha známé české foodblogerky Kateřiny Kuranovy z blogu Smoothcooking.cz ukazuje, jak si jednoduše připravit smoothie se sezonních, snadno dostupných a lokálních surovin. Recepty jsou rozdělené podle ročních období a nechybí ani osvědčené rady a tipy. České smoothie je kuchařka pro každý den, plná energie, inspirace a pohody.

Vychází v nakladatelství Esence. 160 stran, cena 279 Kč

  

Břetislav Tureček: Blízký východ nad propastí

Občanské války a nepokoje, rozsáhlé porušování lidských práv i rostoucí hrozba náboženského teroru a politického násilí, které zasahuje i západní svět. To vše dnes v sobě nese muslimský Blízký východ, a je na místě se ptát, jaké síly daly celý tento neblahý vývoj, včetně např. uprchlických vln, do pohybu. Další reportážní kniha, v níž Břetislav Tureček spojuje zásadní otázky se syrovou realitou po tzv. Arabském jaru i před ním.

Vychází 21. 10. v nakladatelství Knižní klub. 328 stran, cena 359 Kč


Alexandr Dumas: Hrabě Monte Cristo - unikátní komplet

Nové vydání legendárního šestidílného románu Alexandra Dumase s ilustracemi Adolfa Borna a v revidovaném překladu. Vychází generacemi milovaná klasika v překrásném třísvazkovém vydání a v dárkové krabici.

Vychází 14. 10. v nakladatelství Knižní klub. 1424 stran, cena 999 Kč

Publikováno 20. 10. 2016 v rubrice Knihy