Spider-Man tento týden ovládne kina i komiksy

K dlouho očekávanému filmu Spider-Man: Daleko od domova právě vycházejí hned dva komiksové tituly. Děti se mohou těšit na knížku z edice „Můj první komiks" SPIDER-MAN - VELKÁ MOC, VELKÁ ODPOVĚDNOST a starší čtenáři na PETER PARKER SPECTACULAR SPIDER-MAN 1: DO SOUMRAKU. Oboje vydává k premiéře nového filmu o drzém pavoučím hrdinovi Nakladatelství CREW.

Spider-Man bezpochyby patří mezi nejúspěšnější a nejoblíbenější komiksové superhrdiny. Jeho autorem je nedávno zesnulá legenda Stan Lee a jeho domovem americké nakladatelství Marvel Comics, které začalo příběhy o pavoučím hrdinovi vydávat už v roce 1962. Poprvé se Spider-Man objevil v komiksovém sešitu Amazing Fantasy #15.

V Čechách vydává příběhy o Spider-Manovi také Nakladatelství CREW s.r.o., největší a nejstarší komiksové nakladatelství na našem trhu. „Snad všichni ten příběh znají! Petera Parkera, mladého studenta a nadějného fotografa kousne zmutovaný pavouk a díky genetické modifikaci se z něj stane pavoučí superhrdina. Sousedský, přátelský a vždy pomáhající. Kdo by ho neměl rád?" říká Michaela Pexová, specialistka komunikace Nakladatelství CREW.

V červenci 2019 se můžete těšit i na dlouho očekávané filmové zpracování. „Do kin právě přichází Spider-Man: Daleko od domova. A můžeme říct, že se vážně povedl. No a jak jinak tenhle úspěch oslavit, než vydáním komiksových Spider-Manů? Sáhli jsme hned po dvou různých a samostatně čitelných knihách, vybraných tak, aby si mohli užít jak mladší, tak starší čtenáři. Jsou to komiksy, které zachycují Spideyho tak, jak ho mají jeho příznivci rádi - akčního, hláškujícího, jdoucího z maléru do maléru," říká Jiří Pavlovský, šéfredaktor Nakladatelství CREW.

V prvním díle nové pavoučí série s názvem Peter Parker, Spectacular Spider-Man: Do soumraku se Spidey vrací ke svým kořenům. Je bez peněz, neukotvený ve svém žití, řeší spoustu problémů. A do toho přichází člen rodiny, o kterém neměl ani potuchy. Navíc řeší hrozby, staré i nové, se kterými mu může pomoci jedině Ironheart - následovnice Iron Mana. Ta má ovšem sama na Spider-Mana políčeno a jejich spolupráce není vůbec jednoduchá. V honbě za novou, děsivou technologií se k pavoučímu superhrdinovi připojí jeho starý přítel Human Torch. Cesta je zavede až k Wilsonu Fiskovi!

A protože je Spider-Man oblíbený jak u dospělých, tak u dětí, rozhodli se v Nakladatelství CREW vydat Spider-Mana i pod značkou CREW KIDS v edici „Můj první komiks".

Edice „Můj první komiks" je vhodná pro čtenáře už od sedmi let a můžete se zde těšit na samostatné knihy superhrdinů ze světa Marvelu (např. Iron Man) i DC (Wonder Woman). Jako první zde vyšel titul Avengers a rukavice nekonečna. Ale nenechte se zmást, tyto komiksy si užijou i dospělí!

Můj první komiks: Spider-Man: Velká moc, velká odpovědnost přináší pět samostatných příběhů, ve kterých se Spider-Man bude muset vypořádat hned s několika svými nepřáteli. Mysterio zaplaví New York halucinogenním kouřem, Dr. Ocktopus si na Spider-Mana došlápne společně se Sinister Six, Sandman si tentokrát nepřijde hrát na písek s bábovičkami a Goblin skoro zničí celé město opravdu nebezpečnou bombou. A aby toho nebylo málo, půjde Spider-Man pátrat na anglické vřesoviště po dinosaurech!

„Nebyl by to žádný příběh o Spider-Manovi, kdyby tady neměl ten pavoučí puberťák pořádně nadupané hlášky a vtipné připomínky, kdyby nepošťuchoval své nepřátele až k nepříčetnosti a ze všeho nedokázal odcupitat s osminohou eleganci!" dodává Pexová.

 

Můj první komiks: Spider-Man - Velká moc, velká odpovědnost: 84 barevných stran, 199 Kč.
Peter Parker Spectacular Spider-Man 1: Do soumraku: 160 barevných stran, 349 Kč. K dostání na www.obchod.crew.cz a ve všech dobrých knihkupectvích.

 

Více o komiksech najdete na stránkách Nakladatelství CREW www.crew.cz a na FB stránce Nakladatelství CREW.

 

 

Publikováno 03. 07. 2019 v rubrice Knihy