SVĚTY A UMĚNÍ BLIZZARD ENTERTAINMENT: Vesmír jednoho z nejúspěšnějších herních studií ve výpravné publikaci!

Nakladatelství CREW a Fantom Print vydávají monumentální publikaci pro všechny fanoušky „WoWka", Diabla či StarCraftu! Herní fenomén Blizzard nemá ve světě obdoby, a proto si knihu Světy a umění Blizzard Entertainment, která vychází k dvaceti letům existence studia, rozhodně zaslouží. Publikace zkoumá kreativní síly za slavnými hrami a předvádí umění Blizzardu prostřednictvím skoro sedmi set úžasných skic, kreseb a náčrtů.

Počítačové hry znamenají hlavně akci - jsou ale i o fascinujících světech, krásných prostředích a originálních postavách. A nikdo to neví lépe než tvůrci z Blizzardu, kteří stojí za tak legendárními hrami jako jsou World of Warcraft, StarCraft či Diablo.

Málokdo dnes už ví, že celá tahle mamutí firma začala doslova v garáži, a nikdy by nevznikla bez 15 000 dolarů, které zakladateli půjčila babička. Jak je vidět, babičky jsou základem pokroku. Dnes už si zakladatelé Blizzardu půjčovat nemusí. Jejich nejúspěšnější projekt, World of Warcraft, hraje přes dvanáct milionů hráčů - což hru dostalo i do Guinessovy knihy rekordů.

Společnost Blizzard Entertainment má za sebou bohatou historii ve vytváření ohromujících fantasy a sci-fi světů a během posledních dvou desetiletí měla obrovský dopad na svět her i globální popkulturu. Osobité herní a příběhové styly společnosti zaujaly i množství celebrit, včetně Vina Diesela, Bena Afflecka či Robina Williamse. Kolem World of Warcraft se točil i jeden díl South Parku. Samozřejmě nemůžeme nezmínit mohutné srazy fanoušků, nádherné kostýmy a další cesty, kterými se z téhle internetové záležitosti stává živoucí akce.

„I u nás je World of Warcraft fenoménem," říká Petr Litoš z Nakladatelství CREW. „Tvůrcům se podařilo vytvořit něco víc než jen další onlineovou hru. Stvořili skutečně fungující, živý svět, který má svou historii, své hrdiny, své padouchy. Ostatně, jaký je o tenhle vesmír zájem ukázal i ohlas, který vyvolaly tři knihy mapující historii - World of Warcraft: Kroniky."

Kniha Světy a umění Blizzard Entertainment je reprezentativní průřez dílem Blizzardu. Najdete v ní návrhy ikonických postav i finální verze od slavných malířů, krajinky, zbraně, budovy, ale i specifické detaily těl různých monster. A to vše doplněné spoustou zajímavého textu a pestrými komentáři, někdy informačními, někdy zákulisně zábavnými, od Nicka Carpentera, Sama Didiera a Chrise Metzena, kteří během let hráli při vytváření kultovních herních světů důležité role.

Kniha se soustředí na tři nejikoničtější světy. Najdete tu válečnou fantasy strategii Warcraft, do toho samého světa posazený World of Warcraft, vesmírný Starcraft (ve kterém měli hlavní zápornou roli původně hrát vesmírní upíři - od toho se naštěstí upustilo) a do třetice je tu legendární bojovka Diablo. U všech her se dozvíte tajemství vzniku a objevíte různá výtvarná zpracování. Ve Světech a umění Blizzard Entertainment najdete i obálky ke knihám... a fascinující část věnovanou hrám, které nikdy nevznikly. A jako bonus jsou tu grafiky věnované různým výročím. Koneckonců, kdo by nechtěl vidět orky v čepici Santa Clause?

Knihu, která má téměř 400 stran, vydává Nakladatelství CREW spolu s Fantom Printem. Je to dokonalé spojení: CREW má zkušenosti s výtvarným uměním, zatímco Fantom Print se světem Warcraftu, o němž vydává řadu knížek. Kniha je určená jak pro fanoušky počítačových her, tak i pro lidi, kteří se chtějí pokochat nádhernými fantasy i sci-fi obrázky. Tak vstupte do světů firmy Blizzard!

 

  

Kniha Světy a umění Blizzard Entertainment je k dostání u dobrých knihkupců a v e-shopu Nakladatelství CREW.

Kontakty: www.crew.cz, www.obchod.crew.cz

 

 

Publikováno 31. 10. 2018 v rubrice Knihy