Zaslíbená Země Nezemě 2: Temný komiks pro kluky i holky přináší další nečekanézákruty

Právě vychází druhý díl jedné z nejpopulárnějších manga sérií současnosti! A pokud jste si mysleli, že hrdinové mají pěkně velké problémy, tak teď teprve uvidíte. Dobrodružné drama plné zrady i důvěry, napětí i emocí, může pokračovat.

 

 

Některé děti ze sirotčince Grace Field House už zjistily, že z nich všech se postupně stane potrava pro démony. Jenže s tím není možné nic dělat. Celý sirotčinec je obehnaný vysokou zdí. Děti mají v sobě zabudované vysílačky, takže vedení ústavu ví o každém jejich pohybu. Pokud se o účelu sirotčince dozví ostatní děti, vypukne panika. A do toho všeho ještě přichází nová vychovatelka.

Aby to bylo ještě horší, zdá se, že se o jejich plánu na útěk ví ještě dřív, než si ho děti vůbec stihly pořádně promyslet. Tady už nejde jen o sledování pohybu: mezi dětmi je i zrádce, který donáší zprávy přímo hlavní vychovatelce. Pokud se má útěk aspoň začít plánovat, je nutné zrádce odhalit.

Ale co pak?

Série Zaslíbená Země Nezemě začala vycházet teprve v roce 2016, ale už koncem minulého roku se dostala na šestimilionové prodeje, vyhrála Shogakukan Manga Award a pravidelně se umísťuje v první desítce na žebříčcích nejúspěšnějších mang. A co je nejúžasnější, toho všeho dosáhla, aniž by měla svou anime verzi (anime = japonské označení pro animované filmy a seriály). Ta samozřejmě vzniká také, na obrazovky vstoupí letos, nicméně manga se stala obrovsky populární ještě před tím, což není zrovna obvyklý jev.

Zaslíbená Země Nezemě je šachová partie, dobrodružné drama plné emocí a napětí, čtení vhodné pro kluky i holky. Přináší nejen pěknou kresbu a dramatický příběh, ale i ustavičný tlak na hrdiny a nutnost dělat v každém okamžiku těžké volby. Koho obětovat, aby se útěk podařil? S kým se spojit? Komu se dá vůbec věřit?

I když je Zaslíbená Země Nezemě srovnávaná s legendární sérií Death Note: Zápisník smrti, jejich podobnost stojí především na temném námětu, inteligenci hlavních hrdinů a hře na kočku a myš s padouchy. Zaslíbená Země Nezemě je ale víc než šachová partie dobrodružné drama plné emocí a napětí. Už jen tím, že proti sobě staví děti a dospělé, vyvolává okamžitě pocit ohrožení.

Vydává Nakladatelství CREW. 192 černobílých stran. Cena 199 Kč.

Komiksy budou k dostání u dobrých knihkupců a v e-shopu Nakladatelství CREW.

Kontakty: www.crew.cz

 

 

Publikováno 28. 03. 2019 v rubrice Knihy