Overlord 2 si vás podmaní i v češtině

Společnost CD Projekt Czech s radostí oznamuje, že černý humor vynikajícího akčního RPG Overlord 2 si budou moci hráči vychutnat i v češtině. Překlad vyjde dodatečně formou volně stažitelného patche, který bude možné nainstalovat na anglickou verzi hry, jež bude k dostání v obchodech."Vždy se snažíme, aby naše hry byly v češtině," říká Pavel Mondschein,vedoucí publishingu firmy CD Projekt. "V tomto případě bohužel nebylo možné začlenit překlad přímo do hry, protože kvůli dlouhému schvalovacímu procesu u Codemasters by nevyhnutelně došlo k několikaměsíčnímu odkladu premiéry. Po oznámení, že hra bude k dispozici jen v anglické verzi, nás však celá řada hráčů žádala, zda bychom překlad přece jen neudělali. Rozhodli jsme se jim vyhovět a dodatečně vydat patch s českým překladem.

A kdy se můžete na češtinu do Overlorda 2 těšit? V současné době je překlad z větší části již hotov, dále bude probíhat korektura a betatest. Reálné datum vydání odhaduje lokalizační tým na začátek srpna, tj. krátce po uvedení samotné hry na český trh. "Příprava lokalizace ještě nějaký čas zabere, protože chceme svým hráčům nabízet vždy jen překlady nejvyšší kvality - a to i v případě, že se jedná o volně šiřitelný patch," uvádí Mondschein. "Pokud na překladu simultánně pracují i nějaké amatérské týmy, nechceme je od jejich úsilí nijak odrazovat. Jejich práce si vážíme a držíme jim palce."

Hra Overlord 2 vyjde v anglické verzi s českým a slovenským manuálem 31. července 2009 za cenu 999,- Kč pro ČR, resp. 1114,36,- Sk / 36.99 € pro SR.

Publikováno 21. 07. 2009 v rubrice Ostatní