LASVIT VYHRÁL V MILÁNĚ “DESIGNOVÉHO OSCARA”. KABARET MONSTER ZÍSKAL OCENĚNÍ MILANO DESIGN AWARD 2018

Jeviště Teatra Gerolama, kde probíhá výstava české společnosti LASVIT, zdobí ode dneška i soška dřevěného koně. Odborná porota vybírá mezi jednotlivými prezentacemi tu, která nejlépe vystihne současný design a přesvědčí také o budoucí vizi a konceptu. V rámci milánského týdne designu se představilo více než 1500 dalších vystavovatelů.  

Slavnostní předání ceny proběhlo dnes v Teatro Gerolamo. Cenu přišel předat  zakladatel Milano Design Award Dino Lupelli společně s milánskou radní pro módu a design Cristinou Tajani.

 "Jsem šťastný a velice si vážím toho, že porota z mnoha krásných prezentací vybrala zrovna LASVIT. Chtěli jsme ukázat mimořádnou kolekci Monster odvážným a netradičním způsobem. Ocenění podtrhuje naši vizi - být nejinspirativnějšími skláři na světě," řekl prezident a zakladatel LASVITu Leon Jakimič.

LASVIT přináší do milánského divadla neotřelý koncept skleněných netvorů, který je výsledkem spolupráce uznávaných designérů a nejlepších českých řemeslníků.  Show zdobí světlené efekty 108 lustrů z kolekce Neverending Glory od designéru Jana Plecháče a Henryho Wielguse. Velkolepý hrozen dynamicky nasvícených svítidel interaktivně dokreslí dekadentní taneční vystoupení burleskních tanečnic. Strhující show se neomezuje jen jeviště. V hledišti ční obří totem zvaný Independant od Maxima Velčovského.

Milano Design Awards udělují společnosti Elita a Furiosalone.it. Soutěž odměňuje události milánského designového týdne.

O lasvitu

LASVIT je uměleckou křižovatkou, kde se střetávají talentovaní umělci a rodí neotřelé nápady. Mladá a progresivní česká společnost inspiruje svět svými dechberoucími skleněnými instalacemi na zakázku i unikátními kolekcemi svítidel a skla. Zakladatel společnosti Leon Jakimič kormidluje společnost s respektem ke sklářským tradicím, ale také s nehynoucím nadšením pro moderní technologie a odvážné designy.

V posledních letech přilákal Lasvit mnoho světově uznávaných designérů a umělců, které nekonvenční česká společnost zaujala. Nezapomenutelné kolekce vytvořil Lasvit ve spolupráci s takovými hvězdami jako jsou Campana Brothers, Kengo Kuma, Yabu Pushelberg, Nendo nebo Ross Lovegrove. Už od založení v roce 2007 se Lasvit drží své vize: přinášet krásu, štěstí a kus Česka zákazníkům z celého světa. 

Publikováno 22. 04. 2018 v rubrice Ostatní