Street Dance Kemp přináší světový unikát

Školáci už netrpělivě počítají minuty zbývající do začátku letních prázdnin. Zvlášť nervózně pokud patří mezi fanoušky tance. Akce Street Dance Kemp nabídne od 1. co 6. června na jeden týden zázemí tanečníkům z více než 30 zemí, aby zde mohli zdokonalit svoje umění a učili se od nejlepších z celého světa. V rámci 15. ročníku se navíc představí světová premiéra unikátního spojení devíti tanečních stylů a živé hudby na jednom jevišti.

V samotném srdci Brna, na nově zrekonstruované koupališti Riviéra, si přijdou na své milovníci moderního pojetí vyjádření pocitů pohybem, nebo jednoduše prostě tance. Učit a inspirovat přijedou krom slavných choreografů a tanečníků (v minulosti zde učili choreografové, kteří pracovali s jmény jako Michael Jackson, Rihanna nebo Justin Timberlake) i známe tváře z filmů inspirovaných touto kulturou nebo zakladatelé stylu house dance.

Živá hudba a devítka tanečních stylů v jedinečné Miracle Show

Zajímavou show pak připravili organizátoři na páteční večer. Hlavní stage SDK bude patřit Miracle Show 2019, při které se na jediném pódiu sejdou ti nejlepší zástupci devíti tanečních stylů a své umění předvedou živou hudbou. Produkčně náročná a o skvělou dramaturgii doplněná show, o kterou se v historii ještě nikdo nepokusil, startuje od 20:00 hod. Diváci uvidí  hip hop vystoupení doprovázené zpoza gramofonů, krump na pozadí nu metalové kapely nebo breakin v doprovodu smyčců.

Velkolepé finále

Skutečně špičkovou podívanou by si pak neměli nechat ujít ti, co nepřestávají lovit ty nejlepší zážitky, v sobotu. Na Riviéře proběhne finále SDK Europe. Soutěž, jejíž preselekrece probíhala v Rusku, Slovinsku, Německu, Polsku, Slovensku, na Ukrajině, a nakonec celý týden na samotném SDK, pozná svého letošního vítěze. Vítězové jednotlivých kvalifikací se proti sobě postaví 6. června od 15:00 hod.

Součástí programu jsou i každodenní mezinárodní after párty. Po celý týden bude připravená zásoba ledově namražených drinků v rukách sličných Jäger Beets pro zchlazení, aby zde mohli návštěvníci strávit celý den a užít si ten nejlepší zažátek prázdnin v Brně.

Publikováno 28. 06. 2019 v rubrice Ostatní