Výstavy

  • Kulturní tip z Divadla Viola: Výstava obrazů Dimitrije Kadrnožky

    S novou divadelní sezónou se do legendární Violy na Národní třídě v centru Prahy vrací výtvarné umění. Útulný foyer od 3. září do 5. října zdobí výstava Dimitrij Kadrnožka: Obrazy

    více
  • Zeb One v pražské Trafo Gallery s výstavou Geometric

    Pražská Trafo Gallery otevírá podzimní sezonu výstavou Geometric, ve které svou tvorbu představí Zeb One. Je jedním z writerů, kteří překročili hranice mezi ulicí a galerijní scénou a patří už dlouho k nepřehlédnutelným autorům. Vernisáž a křest katalogu výstavy proběhne ve čtvrtek 12. září od 19.00. Výstava potrvá do 13. října 2019. Více informací na www.trafogallery.cz.

    více
  • Za kubismem do Plzně! Výstava KUBIŠTA – FILLA: Plzeňská disputace potrvá až do konce září

    V jedné ze tří historických budov, které ke své činnosti využívá Západočeská galerie v Plzni, v překrásných středověkých prostorách Masných krámů, se až do konce září zabydlela výstava KUBIŠTA - FILLA. Plzeňská disputace.

     

     

    více
  • Kulturní tip: Česko-americký malíř MAXIM se rok po úspěšném Alchymistovi vrací do Prahy s výstavou Time Traveler

    Známý česko-americký malíř MAXIM, který žije v kalifornském Los Angeles, představí svá aktuální díla na výstavě Time Traveler v pražském studiu CHARAKTER (Štěpánská 59). Vernisáž je na programu ve čtvrtek 8. srpna od 19 hodin, o originální audio zážitek se postará MAXIMOVO dvojče, renomovaný hudební skladatel Karel Havlíček. Pozoruhodná výstava bude k vidění do 9. října.

    více
  • Letní Výtvarný Salon 2019

    Letní Výtvarný Salon KODL Contemporary již potřetí představuje přední umělce současné scény. Sjednocujícím prvkem je nejen důraz na kvalitu, ale také originalita projevu, určitá suverenita a nezařaditelnost. Výstavu můžete zhlédnout v prostorách Galerie KODL na Národní třídě od 19. června do 30. srpna. 

    více
  • Diplomanti pražské AVU se představí na výstavě Nejkrásnější věk (21. – 30. 6. 2019)

    57 malířů, sochařů, kreslířů, grafiků, novomediálních a intermediálních umělců, architektů a restaurátorů představí své absolventské práce od 21. do 30. června 2019 v hlavní budově AVU a v Moderní galerii AVU. Diplomantská výstava Nejkrásnější věk se nejen zaměří na výsledky šestiletého studia studentů Akademie výtvarných umění v Praze, ale nabídne také plány studentů do budoucna. V roce, kdy si AVU připomíná 220. výročí svého založení, se studenti i samotní pedagogové pokusí nahlédnout, jak by jejich životy i samotná AVU mohla vypadat za 5 let. Vernisáž výstavy proběhne 20. června od 17 hodin, následovat bude afterparty ve Fuchs2. Výstavu doplní také několik komentovaných prohlídek, sousedská slavnost, performance a promítání filmu Nejkrásnější věk Jaroslava Papouška. Vstup je po celou dobu konání zdarma. Více na www.diplomanti.cz.

    více
  • Diplomanti pražské AVU se v červnu představí na výstavě Nejkrásnější věk (21. – 30. 6. 2019)

    57 malířů, sochařů, kreslířů, grafiků, novomediálních a intermediálních umělců, architektů a restaurátorů představí své absolventské práce od 21. do 30. června 2019 v hlavní budově AVU a v Moderní galerii AVU. Diplomantská výstava Nejkrásnější věk se nejen zaměří na výsledky šestiletého studia studentů Akademie výtvarných umění v Praze, ale nabídne také plány studentů do budoucna. V roce, kdy si AVU připomíná 220. výročí svého založení, se studenti i samotní pedagogové pokusí nahlédnout, jak by jejich životy i samotná AVU mohla vypadat za 5 let. Vernisáž výstavy proběhne 20. června od 17 hodin. Vstup je po celou dobu konání zdarma. Více na www.diplomanti.cz.

     

     

    více
  • Výtvarný tip: Současné guatemalské umění na výstavě Osmosis v pražské Latin Art Gallery

    Latin Art Gallery představí v květnu na výstavě OS·MO·SIS práce dvou guatemalských umělců. Paulina Ramírez a Waseem Syed zkoumají ve svých  dílech vlivy kultur, v nichž se za svůj život pohybovali - v České republice, Guatemale a Pákistánu. Prostřednictvím univerzálního jazyka umění chtějí oba otevřít dialog mezi různými kulturami a prozkoumat, jak kultura ovlivňuje umělce a jeho dílo. Vernisáž výstavy se koná ve čtvrtek 16. května v 18h, výstava trvá do 30. května, každý z umělců je zastoupen 11 malbami. Galerie sídlí v Jungmannově ulici a je otevřená od pondělí do pátku od 15 do 18 hodin.

     

     

    více
  • Diplomanti pražské AVU se v červnu představí na výstavě Nejkrásnější věk

    57 malířů, sochařů, kreslířů, grafiků, novomediálních a intermediálních umělců, architektů a restaurátorů představí výsledky svého šestiletého studia na AVU. Výstava diplomantů Akademie výtvarných umění v Praze proběhne od 21. do 30. června 2019 v hlavní budově AVU a v Moderní galerii AVU. Název Nejkrásnější věk (The Most Beautiful Age) získala v návaznosti na stejnojmenný film Jaroslava Papouška z roku 1968, který se odehrává mezi tehdejšími studenty, profesory a modely sochařského ateliéru na AVU. Letos, v roce 220. výročí založení Akademie samotné, je diplomantská výstava příležitostí reflektovat její současný stav v kontrastu s minulostí i výhledem do budoucna. Studenti by se měli zaměřit na to, co je čeká jak v praktické, tak životní rovině poté, co opustí školu. Vernisáž výstavy proběhne 20. června od 17 hodin. Vstup na výstavu je po celou dobu konání volný. 

    více
  • Vnitroblock představí unikátní díla Lukáše Havrdy – malíře stop naší pohnuté historie

    Jeho malířské umění lze často vidět ve filmech a pořadech České televize, kde pracuje jako scénický výtvarník. Ve své volné tvorbě Lukáš Havrda patří k nastupující generaci malířů, kteří sází na originální rukopis v kombinaci s tradičními technikami. Na svých realistických plátnech zachycuje syrové objekty brutalistní architektury nebo stavby s pohnutou historií z doby normalizace. Nejnovější tvorba Lukáše Havrdy bude od 23. dubna k vidění v industriálních prostorách holešovického Vnitroblocku. Vernisáž výstavy Ztracený druh je na programu 23. dubna v 19 h.

    více
  • Kulturní tip z Divadla Viola: Výstava obrazů Viléma Tefra

    Útulný foyer legendárního Divadla Viola na Národní třídě v centru Prahy od 6. do 28. dubna zaplní pozoruhodné obrazy Viléma Tefra. Akademický malíř a grafik, člen sdružení grafiků Hollar, se ve své tvorbě rád nechává inspirovat přírodou a hudbou, jeho obrazy vystihují zjednodušené tvary a výrazná barevnost.

     

     

    více
  • Holt si to musíte dát dovázat, jinej exemplář už není

    Od pátku 22. března do pátku 12. dubna 2019 bude v pražské Galerii KODL probíhat výstava prací Josefa Váchala z majetku významného pražského antikváře a sběratele JUDr. Viléma Trmala. Široké i odborné veřejnosti se tak otevírá jedinečná možnost spatřit soubor bezmála sto děl tohoto „mystického pekelníka", sestavený jak z jeho ikonických prací, tak naprostých unikátů. 

    více
Na začátek « 1 2 3 4 5 6 7 9 13 17 18 » Na konec