Letní divadlo na Křivoklátě – Indigo Company uvede v hradních kulisách stylovou komedii Jak je důležité být (s) Filipem a Comme

Dva příjemné letní večery v prostředí působivého hradu Křivoklát a dva silné divadelní zážitky v podání nezávislé divadelní společnosti Indigo Company. Takové budou 29. 6. od 19.30 představení Jak je důležité být (s) Filipem a 13. 7. od 20.00 vtipná hra o jedné z našich nejslavnějších operních pěvkyň, Emmě Destinové Commedia Finita. Na prvním nádvoří Křivoklátu se tak v červnu a červenci budete moci potkat s herci Radkem Zimou, Danou Morávkovou, Lilian Fischerovou, Michaelem Vykusem, Janou Trojanovou, Miroslavem Dvořákem, Simonou Vrbickou a dalšími.

Adresné vstupenky je možné zakoupit v předprodeji  hradního systému, na čísle +420 313 558 440 nebo e-mailem adam.ladislav@npu.cz. Nemístenkové vstupenky jsou ke koupi v síti Ticketpro.

 

O inscenaci Jak je důležité být (s) Filipem - 29. 6. od 19.30, I. nádvoří hradu Křivoklát

Autor: Oscar Wilde

Překlad: tým překladatelů pod vedením Zuzany Šťastné

Režie: Hana Marvanová

Dramaturgie: Jakub Liška, Karolina Ondrová

Výprava: Anna Chrtková

Hudba: Robin Schenk

Pohybová spolupráce: Ondřej Jiráček

  

Hrají:

Jack Worthing: Radek Zima

Algernon Moncrieff: Michael Vykus/ Ondřej Ruml

Gvendolína Fairfaxová: Lilian Sarah Fischerová

Cecílie Cardewová: Jana Trojanová

Augusta Bracknellová: Simona Vrbická

Slečna Prismová: Dana Morávková/ Stanislava Jachnická

Farář Chasuble: Miroslav Dvořák

Lane: Marek Šmied

 

Premiéra:18. 11. 2016 v Divadle pod Palmovkou

  

Anotace:

Komedie vypráví příběh lidí, kteří jsou typickými karikovanými produkty londýnské viktoriánské společnosti a zároveň se této teatrální skupině plné pozérů vysmívají. Ze dvou bezstarostných mladíků se stávají zamilovaní muži svolní i ke svatbě a ze dvou cílevědomých pragmatických dívek romanticky žvatlající bytosti. Vše je komplikováno společenskými konvencemi, finančními poměry...a tím, že každá žena chce a musí milovat muže jménem Filip.

 

 

O inscenaci Commedia Finita - 13. 7. od 20.00, I. nádvoří hradu Křivoklát

Autor: Viktorie Hradská

Režie: Renata Klečková

Scénář: Viktoria Hradská, Renata Klečková

Scéna, výprava: Jaroslava Laburdová

Kostýmy: Marie Trojanová, Jaroslava Laburdová

Světla: Lukáš Pondělíček

Technická spolupráce: Lilian Sarah Fischerová

Hraje: Jana Trojanová (Učitelka zpěvu, Uklízečka, Placená společnice, Komorná)

 

Anotace:

Monodramatická hra od Viktorie Hradské o Emmě Destinové. Výpovědi její učitelky zpěvu, uklízečky, společnice a komorné jsou svědectvím nejen o úspěších a pádech naší nejslavnější české operní pěvkyně, ale především o závisti a malosti, které jako důvěrné známé provázejí i naše životy.

  

O divadelní společnosti Indigo Company

Indigo Company je nezávislá divadelní a umělecká společnost, která zahájila činnost v roce 2013. Zakladatelky společnosti jsou herečky Jana Trojanová a Lilian S. Fischerová. Indigo Company se zabývá produkcí vlastních divadelních projektů a jejich uváděním po celé České republice. Dále pořádá taneční workshopy, literárně-hudební pořady, scénická čtení, besedy s významnými osobnostmi českého kulturního života a také benefiční komponované pořady a koncerty.

 

 

Publikováno 08. 06. 2017 v rubrice Divadlo