Ostatní

  • Zámek Dobříš otevře návštěvníkům novou multimediální expozici

    Před velikonočními svátky, na Velký pátek 29. března, vykročí zámek Dobříš vstříc nové turistické sezoně

    V jižním křídle zámku vznikla nová moderní multimediální expozice, která mapuje historii rodů Colloredo a Mannsfeld. Prostřednictvím muzejních historických exponátů, multimediálních tabulí i autentických fotografií či nahrávek představuje prohlídková trasa dějiny dvou starodávných rodů a historii rokokového panství s důrazem na bouřlivé dějiny 20. století. Od 29. března bude pro veřejnost otevřen také francouzský park, Oranžérie s interaktivními výstavami a Galerie JCM s výstavou Kouzlo objevování: „Od hieroglyfů k Tutanchamonovi".

    více
  • Comic-Con Prague 2024 má termín!

    Pátý ročník oblíbeného festivalu popkultury Comic-Con Prague se uskuteční od 5. do 7. dubna 2024 v pražském O2 universu. Fanoušci se mohou na akci setkat s ikonickou postavou Arnolda Rimmera z Červeného trpaslíka, čeká je však seznam dalších zvučných jmen k příležitosti půlkulatin akce.

    více
  • Red Bull Káry se řítí na Prahu!

    V sobotu 16. září 2023 Praha přivítá unikátní závod Red Bull Káry, kdy se čtyřicet nemotorových vozítek spustí parkem Královka z Pražského Strahova. Závodit se bude v rychlosti, kreativitě a předvedené show. Posádky přihlásily výtvory na kolech s pracovními názvy jako banánový tryskáč, medvídek Pú, Tatra T3, párek v rohlíku nebo pojízdný vinohrad. Těšit se můžete na známé tváře jak v rolích účastníků, moderátorů, tak i diváků. Závod zahájí automobilový závodník Erik Cais.

    více
  • Zábradlí připravuje Vzkříšení sezony

    Divadlo Na zábradlí se připravuje na novou sezonu ve velkém stylu - kromě oslav 65. výročí založení totiž plánuje v následujících deseti měsících nazkoušet bezmála šest inscenací. Nadto jej čeká řada doprovodných programů nebo provoz nového mecenášského klubu. Zahájení 66. sezony legendárního divadla proběhne 6. září 2023.

    více
  • Gurmánský tip z restaurace Červený jelen: Velikonoční menu Marka Fichtnera

    Velikonoce provázejí tradiční pokrmy, jejichž příprava vyžaduje dostatek času a zkušeností. Nemáte-li jedno či druhé, vyplatí se spolehnout na zkušené profesionály. Namísto zdlouhavého chystání kopřivové nádivky či šťavnaté pečínky se od 11. do 18. dubna můžete vydat do oblíbené restaurace Červený jelen v centru Prahy na tematické velikonoční menu. Speciality připravené týmem profesionálů pod vedením šéfkuchaře Marka Fichtnera se budou podávat vždy od 15 hodin v Bance - kubisticko-modernistickém prostoru bývalé Anglo-rakouské banky.

    více
  • Mladý dobrodruh Tomáš Vaňourek se podruhé vydává ve stopách legendárních cestovatelů H+Z

    Cestovatel Tomáš Vaňourek se po své výpravě do Asie, inspirované pány Hanzelkou a Zikmundem, tentokrát rozhodl zopakovat a také rozšířit první putování H + Z napříč Afrikou a Amerikou. S ročním odkladem způsobeným pandemií covid-19 vyrazil 22. 4. 2021 se svým expedičním speciálem Georgem, aby zdokumentoval, jak se mění svět a my s ním. Rok a čtvrt trvající dobrodružství na černém kontinentu nyní přináší kniha Expedice Z101 - Cestou Hanzelky a Zikmunda s podtitulem Africká etapa 1. část: Z Tuniska do ostrovních rájů. Poutavá kniha je psaná formou deníku, který doprovází řada unikátních fotografií. Díky tomu můžete s Tomášem opravdu prožívat cestu den za dnem - z Tuniska přes Egypt, Súdán, Seychely, Mauricius, Réunion, Mayotte a Komory.

    více
  • Jan Vytásek –Ta deska mě do puntíku vystihuje

    Zpěvák, hudebník a skladatel Jan Vytásek vyrazil na svou uměleckou dráhu účinkováním v koncertní verzi muzikálu Vlasy. Byl finalistou v soutěžích Bohemia talent a Zlín talent 2001 a pracoval s revivalovými uskupeními, v nichž zpíval písně Beatles, Queen i dalších. Řadu let stojí v čele své doprovodné skupiny Blackbirds. Vedle coververzí současně tvoří vlastní písně. Nyní vychází jeho v pořadí třetí autorské album Na houpačce. Tvrdí o něm, že je to jeho osobní výpověď o tom, jaký je jeho život a svět s ním spojený.

    více
  • V programu COVID Kultura II. chybí podpora pro filmaře

    Zavřená kina, plně zastavená distribuce hraných, animovaných i dokumentárních filmů nebo zrušené filmové festivaly a úplné stopnutí na to navázaných činností spojených s produkcí či propagací jednotlivých projektů - audiovizuální průmysl byl znovu vypnutý. Lidé z Asociace producentů v audiovizi (APA) a Asociace provozovatelů kin (APK) a Asociace animovaného filmu (ASAF) spolu se zástupci distributorů chápou restriktivní opatření zavedená v souvislosti s pandemií, ale jsou v šoku z toho, že podle dostupných informací celý audiovizuální průmysl a jeho podpora vypadla z nově připraveného programu COVID - Kultura II.

    více
  • Sergej Polunin… Up, Close & Personal

    Dopřejte si privilegium přímo z tanečního parketu sledovat mistrovské vystoupení  Sergeje Polunina ve čtyřicetiminutovém sólu, inspirovaném legendárním tanečníkem a choreografem Václavem Nižinským. Nenechte si ujít jedinečnou příležitost zblízka obdivovat Poluninovu schopnost vzdorovat gravitaci, hypnotizovat publikum prostřednictvím brilantního umění, fenomenální techniky a ve spojení s unikátní jevištní prezentací. Kdy? V pondělí 30. listopadu ve Foru Karlín na představení Sergei Polunin... Up, Close & Personal. Pouze jeden jediný večer v Praze!

    více
  • Třítýdenní slavnost PRAHA ZÁŘÍ zve na mix zážitků

    Současná situace motivovala organizátory stěžejních pražských festivalů k historicky první společné akci nazvané PRAHA ZÁŘÍ - společný program předních pražských festivalů. Vydejte se od 8. do 28. září na Výstaviště v Praze - Holešovicích. Dopřejte si 20 dnů nezapomenutelných a nevídaných kulturních zážitků, hudby, tance, filmu, nového cirkusu a špičkové gastrozóny.

    více
  • Open Air Event: Katarze v Břevnovském klášteře

    Katarze je jednodenní akce konající se v sobotu 22.8. 2020 v prostorách Břevnovského kláštera. Břevnovský klášter je nejstarším klášterem v Čechách založený knížetem Boleslavem II. a Svatým Vojtěchem 14. ledna 993.

    více
  • Českou metropoli rozzáří unikátní spojení kulturních zážitků

    Prahu překvapivě již brzy rozzáří zcela unikátní spojení organizátorů nejrůznějších společenských aktivit a kulturních odvětví ze scény moderní a klasické hudby, nového cirkusu, divadla i tance, výtvarného umění, designu, filmu a digitálního umění či nových technologií, třítýdenní slavnost nazvanou Praha ZÁŘÍ. Přestože organizátoři akce působí v různých odvětvích, spojuje je společná touha podporovat umělce a dělat radost veřejnosti. Pražské Výstaviště se tak na konci léta promění v prostor s komorními multifunkčními scénami, kde se během 3 týdnů představí největší pražské festivaly zaštiťující slavnost a to Designblok, MFF Praha - Febiofest, Letní Letná, Metronome Prague Music & Arts Fair, Pražské jaro, Signal Festival, United Islands of Prague. Akci budou doplňovat mnohé další doprovodné aktivity.

    více
Na začátek « 1 2 3 4 7 10 13 » Na konec