Festivaly

  • 22. ročník festivalu nového divadla Malá inventura

    Připravili jsme si pro vás SHOWCASE třiceti divadelních událostí na osmnácti festivalových scénách v Praze. Letošní ročník zahájí udílení cen Česká divadelní DNA, které se po čtyřech letech vrací do Studia Hrdinů. Uvedeme programovou sekci ZMĚNA PRAXE, která reflektuje perspektivy změny v rozmanitých oblastech divadelní praxe. A ani letos nezapomeneme na to, že Malá inventura je především centrem živého networkingu divadelních organizací a profesionálů/profesionálek, uměleckých skupin, performerů/performerek i širší odborné veřejnosti. V rámci programové sekce ARTS SERVICE & NETWORKINGuvedeme osvědčené formáty, které podporují setkávání a přináší sdílení nápadů a ověřování idejí, nové spolupráce i hostování umělců/umělkyň na dalších festivalech v ČR i zahraničí.

    více
  • V Milovicích odstartoval největší drum & bassový festival světa Let It Roll 2023

    V prostorách bývalého vojenského letiště Boží Dar ve středočeských Milovicích ve čtvrtek začal festival Let It Roll 2023. Návštěvníky největšího drum & bassového festivalu na světě přivítal nabitý hudební program, v rámci kterého vystoupilo několik desítek interpretů z celého světa. Na otevření hudebního areálu festivalu v 16:00 čekaly stovky nedočkavých návštěvníků a celkově se v areálu v průběhu prvního večera vystřídalo na 20 000 fanoušků žánru. Spousta z nich každoročně míří právě do Milovic, a to z více než 100 zemí světa.

    více
  • Ve čtvrtek startuje na letišti v Milovicích festival Let It Roll 2023

    Ve čtvrtek 3. srpna se otevřou brány milovického letiště, kde odstartuje Let It Roll 2023, který je největším drum & bassovým festivalem světa. V termínu od 3. do 5. srpna zde vystoupí více než 240 účinkujících, z toho více než 150 zahraničních jmen, což je nejvíc v celé historii festivalu. Mezi hlavní hvězdy letos patří Chase & Status, Andy C, Dimension, Sub Focus a Wilkinson, na své si ale přijdou milovníci rozličných subžánrů. Návštěvníci se mimo jiné můžou těšit také na páteční proslulou festivalovou Opening Ceremony. Ta bude letos pod taktovkou nového labelu Modus, za kterým stojí nezadržitelné trio Mefjus, Camo & Krooked.

    více
  • Ve čtvrtek startuje na letišti v Milovicích festival Let It Roll 2023

    Ve čtvrtek 3. srpna se otevřou brány milovického letiště, kde odstartuje Let It Roll 2023, který je největším drum & bassovým festivalem světa. V termínu od 3. do 5. srpna zde vystoupí více než 240 účinkujících, z toho více než 150 zahraničních jmen, což je nejvíc v celé historii festivalu. Mezi hlavní hvězdy letos patří Chase & Status, Andy C, Dimension, Sub Focus a Wilkinson, na své si ale přijdou milovníci rozličných subžánrů. Návštěvníci se mimo jiné můžou těšit také na páteční proslulou festivalovou Opening Ceremony. Ta bude letos pod taktovkou nového labelu Modus, za kterým stojí nezadržitelné trio Mefjus, Camo & Krooked.

    více
  • Festival Praha žije hudbou je za dveřmi; ulice města rozezní Katarzia, Vojtaano, Bára Hrzánová nebo Laco Déczi

    Pod heslem „Umění patří do ulic!" rozehraje již v pátek 23. června a v sobotu 24. června na 150 hudebníků z Čech i ze zahraničí na tři desítky míst v centru Prahy i v dalších přilehlých městských částech. Městem budou znít nejrůznější žánry od popu přes rock, rap, jazz, folk, R&B až po world music v podání známých muzikantů i začínajících buskerů, kteří vystoupí přímo ulicích, na náměstích, v parcích a na dalších veřejných místech. Mezi účinkujícími festivalu Praha žije hudbou budou například slovenská alternativní písničkářka Katarzia, hudebník a stand-up komik Vojtaano, jazzová legenda Laco Déczi, „femipunkerka" Mucha, rapper a básník Lipo, zpěvačka a herečka Bára Hrzánová s kapelou Bachtale Apsa, kanadsko-irské alt-folkového duo Bookie Baker, písničkář Jakub König a mnoho dalších.

    více
  • Meziříčský festival filozofie zvedne téma lokální versus globální

    Magda Vášáryová, Václav Bělohradský, František Kinský, Jan Podstatzky-Lichtenstein, Danuše Siering, či Tomáš Sedláček se chopí tématu Lokální a globální letošního 17. ročníku Evropského festivalu filozofie. Ten proběhne od 1. do 7. června jako každoročně ve Velkém Meziříčí. Návštěvníci se mohou těšit na přednášky a živé debaty s řadou známých, zajímavých osobností. Ve svém nabitém programu našla čas Magda Vášáryová, jež přijede Velkému Meziříčí nabídnout svůj pohled na střední Evropu, do níž patříme. Další hosté se budou věnovat emancipaci člověka, ekologii, lokální architektuře s globálním dopadem, šlechtě v proměnách času a jiným složitým tématům, ovšem ve srozumitelném podání.  

    více
  • Festival TANEC PRAHA od 3. do 28. června zavítá do 25 měst a obcí po celé republice

    Jubilejní 35. ročník Mezinárodního festivalu současného tance a pohybového divadla TANEC PRAHA od 3. do 28.  června zve diváky všech generací, profesionály i laické nadšence, na to nejlepší z aktuálního dění na domácí i zahraniční taneční scéně. Festivalový program nabídne mimořádně intenzivní zážitky v podání stávajících i vycházejících hvězd světového formátu. „To se nedá popsat, to musíte zažít!" vzkazují organizátoři festivalu TANEC PRAHA 2023.

    více
  • Katarze // Vault 2.0

    V pořadí šestý event Katarze se uskuteční v sobotu 22. 4. v betonových chodbách jaderného krytu Folimanka. Bunkr se přemění na organický prostor propojující elektronickou hudbu a současné umění. Jedná se o druhou hudebně-uměleckou intervenci této lokace. I tak prostor nabídne zcela jinou zkušenost s novým line-upem a jiným uměleckým obsazením. 

    Nevyužívanou část pražského podzemí na jeden večer oživí výstava reflektující specifickou atmosféru místa a jeho pohnutou historii.

    Na akci představí svá díla ve formě projekcí, objektů či světelné instalace čtyři umělci lokální scény - Pavlína Rozsypálkova, Bára Tetaurová, Karim Tarakji a Guzma Ekström. 
    Jednu z chodeb promění na boiler room čeští a němečtí djs Johann Boll [PARA|Offstage|Hamburg], Axis Alpha [Weltraum|Prague], Krystof Taube [Katarze|Prague], Nior [Báze|Prague], duo Raketa95 [Soft Limits|Prague] a headliner Slin Bourgh [Codex/Autektone| Hamburg].

    více
  • Festival Mladí ladí FEST přiveze hvězdy světové jazzové a experimentální scény

    Zavedený festival Mladí ladí jazz oslaví v industriálním prostoru Holešovické tržnice své 15. narozeniny velkým indoor festivalem Mladí ladí FEST, který 28. října nabídne na dvou scénách s originálním designem výkvět současné jazzové a experimentální scény. Během jediného dne se pražskému publiku představí britský multiinstrumentalista a producent Alfa Mist, v angličtině, švédštině i španělštině rapující songwriterka Yarah Bravo nebo londýnský klávesista a DJ Kamaal Williams.

    více
  • Let It Roll festival chystá hudební konferenci

    Už jen 5 týdnů zbývá do vypuknutí festivalu Let It Roll 2022. Značka Let It Roll letos oslavuje 20. výročí své existence a festival se po nucené pandemické pauze letos vrací ve formátu, na který jsou jeho fanoušci z předchozích let zvyklí. Návštěvníci se navíc mohou těšit na vylepšení areálu, zajímavé novinky a hudební konferenci Beats Evolution Conference. Začátkem srpna 2022 se v srdci České republiky odehraje největší drum & bassový festival světa za účasti desítek zahraničních i domacích DJs, a tisíců fanoušků z celého světa. Začíná se mluvit o možnosti, že se festival, který v průběhu let stabilně rostl a několikrát z toho důvodu měnil místo svého konání, poprvé v rámci svého fungování na milovickém letišti vyprodá. Dle vyjádření organizačního týmu je tato možnost reálně ve hře, především z důvodu zachování pohodlí návštěvníků ve festivalovém areálu.

     

     

    více
  • Ginfest 2022 představí to nejlepší ze světa ginu

    Existuje-li nekorunovaný král drinků, pak je to gin. Jde totiž skvěle dohromady skoro se vším, co do koktejlu přidáte, ať už se rozhodnote pro citrusy, bylinky, bitters nebo aromatické víno. Současný trend návratu ke kořenům barmanství a ke klasickým koktejlům tak zcela oprávněně staví gin do centra pozornosti. Nenechte si ujít jedinečnou příležitost ochutnat přes 150 různých ginů z celého světa a ginové koktejly od nejlepších barmanů na jednom místě - v Galerii Villa Pellé. Právě na tomto idylickém místě v srdci Prahy se v sobotu 25. června od 12 do 21 hodin koná 6. ročník Ginfestu - oslavy věnované ginu a geneveru.

     

     

    více
  • Největší festival pouličního umění začíná: Praha žije hudbou

    Koncerty 180 hudebníků na třech desítkách míst pod širým nebem nabídne už tento pátek 3. června a v sobotu 4. června v centru Prahy i dalších částech města festival pouličního umění Praha žije hudbou. Do festivalu se zapojí známí muzikanti i začínající buskeři. V ulicích, na náměstích, v parcích a na dalších veřejných místech bude po dva dny znít hudba nejrůznějších žánrů od popu přes rock, jazz, folk, hip-hop, či elektroniku až po klasiku. Mottem festivalu je „Umění patří do ulic!" a jeho cílem je upozornit na význam kvalitního pouličního umění ve veřejném prostoru.

    více
Na začátek « 1 2 3 4 5 9 13 17 20 » Na konec