Hudba

  • Písničkář JAKUB ONDRA se s novinkou Začátky vrací domů

    Mladý český písničkář Jakub Ondra, který v posledních deseti letech  procestoval s kytarou a mikrofonem doslova celou Evropu a nejdále byl dokonce na hudebním festivalu v Shanghaji, se po dlouhé době vrací domů! Svůj návrat uvádí česky zpívanou písní Začátky, kterou doprovází radostný klip, na nějž se můžete podívat zde: https://youtu.be/N5BPXbJUUE4

    více
  • Let It Roll 2022

    Ve čtvrtek startuje festival Let It Roll 2022 na letišti v Milovicích. Poprvé v historii se kompletně vyprodal. Značka Let It Roll slaví letos 20. výročí své existence a při této příležitosti nadělila sobě i desetitisícům fanoušků z celého světa hned několik dárků. Tím pro mnohé nejzajímavějším je vystoupení legendární australské kapely Pendulum LIVE, která se v České republice objeví na festivalovém pódiu po dlouhých 10 letech. Těsně před jejich vystoupením v pátek 5. srpna proběhne také proslulá festivalová Opening show, na které se letos podíleli zahraniční umělci - populární britské duo Koven a žánroví matadoři, ukrajinsko-ruské trio Teddy Killerz.

    více
  • ELIZABETH KOPECKÁ STARTUJE KARIÉRU

    Elizabeth Kopecká má stříbro z poslední řady Česko Slovenské SuperStar, kde si získala srdce milionů diváků a posluchačů jak v Čechách, tak na Slovensku. Charakterizuje ji přesvědčivý hlasový projev a jejím poznávacím znamením je mimořádně přitažlivá barva hlasu. Elizabeth není na hudební scéně úplný nováček. Již dříve spolupracovala s věhlasným producentem Janem P. Muchowem, který se stal v jistém slova smyslu mentorem její hudební tvorby, ale až účast v SuperStar byla definitivně odrazovým můstkem k současné hudební kariéře.

    více
  • Nová akce Crave nabídne hudební lahůdky v pečlivě sestaveném menu

    Crave je nová jednodenní hudební akce, která proběhne 10. září v klubu Fuchs2 na ostrově Štvanice. Jedno místo, 3 stage, 15 umělkyň a umělců, DJs i live acts z domácí i zahraniční scény. Crave je rave do ranních hodin, a zároveň generační výpověď aktuálních hudebních trendů. Neklademe limity, nenastavujeme hranice, jsme otevření všem. No judgments, just open and safe space. 

    více
  • Pražskou tržnici rozsvítí během pěti květnových večerů unikátní koncept „světelných“ koncertů pěti interpretů

    V termínu 17. - 21. května 2022 ožije Pražská tržnice s přispěním kolektivu Burza#4 pěti koncerty na pěti netradičních místech za doprovodu speciálního light designu. Stane se tak v rámci druhé série unikátní site specific akce #5 PROSTOR. Ta návštěvníkům za dobrovolné vstupné nabídne netradiční audiovizuální zážitek, který už se nebude nikdy v budoucnu opakovat. Každý večer jiné místo, vizuální efekty, účinkující i žánr. Nenechte si ujít tuto výjimečnou příležitost a zažijte Pražskou tržnici v netradičním světle během vystoupení kapel I Love You Honey Bunny, Kolektivní halucinace, kultovního dua PAST, rapperky Arlety a DJs Barbora a Tasya. 

     

     

    více
  • HOLEČEK & MARCEL PROJECT

    Po první ochutnávce v podobě sugestivního klipu k titulní skladbě Light Up Your Fire se příznivci blues, hard i jižanského rocku a prvotřídních muzikantských výkonů mohou v pátek 8. dubna těšit na vydání albového debutu ambiciózního Holeček & Marcel ProjectSpolečný počin Jana Holečka (mj. Livin Free, Flamengo reunion session či Luboš Andršt) a Pavla Marcela (např. Pumpa, Skinny Molly nebo Michal Prokop & Framus Five), tedy na domácí rockové scéně velmi dobře zavedených hudebníků s bohatou historií a skvělým renomé, nabídne jak autorské skladby, tak i několik vítaně neočekávaných coververzí a zajímavé hosty! Vydání alba podpoří Holeček & Marcel Project koncertním turné, které vyvrcholí křtem 23. 6. v pražské Malostranské besedě.

    více
  • Od klasicismu až na práh francouzské avantgardy

    PRAHA 29. března 2022: Ve fascinujícím programu sedmého abonentního koncertu nabízí PKF - Prague Philharmonia hudbu zázračných dětí, brilantní houslové umění, ale i exkurzi do světa hmyzu. Tuto originální kombinaci ovládnou houslistka Bomsori Kim a šéfdirigent orchestru Emmanuel Villaume již 3. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina. 

    více
  • Nové album kapely Bert & Friends slibuje naprosto nový hudební prožitek

    Kapela Bert & Friends známá díky hitům jako Plody moří, Haluzinace nebo Piš mi básně, za nějž získali Anděla v kategorii Videoklip roku, vydává nové album 2050: Live at Strahov. I když název napovídá, že se jedná o živý koncert na Strahově v roce 2050, deska byla dokončena v roce 2021 a vznikala pouze ve studiu. Jde tak o první uměle vytvořený živý koncert a kapela si tím plní jeden zdánlivě nesplnitelný sen. Album vychází 22. 10. 2021.

    více
  • PLACEBO je LETNÍ SINGL A VIDEOKLIP Radka Bangy

    Po vydání autorského sólového alba Věci jinak, které doprovázel videoklip Nepošli to dál přichází nyní Radek Banga s druhým singlem a klipem nazvaným Placebo. V klipu se objevuje celá řada známých osobností. Vedle profesionálních tanečníků Jana Ondera a Natálie Otáhalové si tak ve videoklipu zahráli oblíbení herci Dana Batulková a Jiří Dvořák. Mimo přátel ze StarDance si zpěvák přizval i své kolegy TikTokery. „Všichni, co v klipu hrají, byli opravdu úžasní. Lidi, co točí na TikTok, to umí před kamerou a nestydí se, takže se tu vytvořil opravdu dokonalý team," vysvětluje zpěvák, který se aktivně věnuje TikToku od počátku pandemie, kdy se snažil najít cestu nejen ke svým fanouškům, ale také k žákům, pro které přednáší v rámci preventivního programu Když chceš, tak to dokážeš! již desátým rokem. Kromě hudby tedy lidé na jeho profilu mohou nalézt také mnoho motivačních videí.

    více
  • Ima Teva vydává atmosferickou osobní zpověď V kruhu

    Druhé album elektronické písničkářky Ima Teva spojuje s debutem pouze vydavatelství Divnosti a hlas Petry Juráčkové. V kruhu funguje jako výpověď třicetileté ženy a slouží i jako velmi osobní tečka za jedním životním obdobím. Posluchače albem provází kromě atmosferické elektroniky také minimalistické, o to však působivější české texty a komorní vokál.

    více
  • Kapela Morcheeba hostem sobotního koncertu Národ sobě - kultura tobě

    Slavná britská skupina Morcheeba bude zahraniční hvězdou „festivalu" Národ sobě - kultura tobě, iniciovaného pořadateli hudební akce Metronome Prague. Ze svých domovů se její členové on-line připojí k více než čtyřiceti kapelám a zpěvákům, kteří se v sobotu 27. února sejdou v pražském Národním divadle, aby rostřednictvím kanálu ČT art ukázali, že ani v době těžké koronavirové krize není kultura na kolenou. Přímý přenos koncertu Národ sobě - kultura tobě uvede ČT art, zahájení diváci uvidí i na ČT1.

    více
  • OLYMPIC Pálí tvář! První klip k albu Kaťata.

    Podzimní albová novinka legendárních Olympic Kaťata pořádně zarezonovala u fanoušků i v médiích. Nový klávesák Pavel Březina, kontroverzní obal, živelná rocková energie i často provokativní texty na hraně - to vše vzbudilo možná až nečekanou pozornost okolo jedenáctky nových písní formace vedené Petrem Jandou, která i přes koronavirové komplikace stále hýří aktivitou. Aktuálně to dokazuje i vůbec první videoklip k albu Kaťata, který vznikl v režii Mejly Basela ke skladbě Pálím tvář. Podívejte se zde: http://y2u.be/qyOVUoDzvSg

    více
Na začátek « 1 2 3 4 7 13 19 25 27 » Na konec