Hudba

  • Balet a rappeři z PSH? Odetta a MIG 21? Unikátní koncert Národ sobě.

    Netradiční propojení a umělecké přesahy nabídne koncert Národ sobě - kultura tobě, který se odehraje již tuto sobotu 27. února v historické budově Národního divadla a bude v přímém přenosu vysílán Českou televizí.

    Síly se rozhodlo spojit více než 200 účinkujících, kteří se objeví ve čtyřiceti různých nejen hudebních uskupeních na šesti improvizovaných pódiích v historické budově Národního divadla. Dokáží, že i v těchto těžkých časech chtějí tvořit a především bavit své diváky.

    více
  • Talentovaný RODAN debutuje singlem GONE

    Zdá se vám domácí popmusic snadno zaměnitelná a možná poněkud zacyklená sama v sobě? Pak nastražte uši! Na domácí popové jeviště totiž vstupuje nová tvář a nástup má vpravdě excelentní. Sotva osmnáctiletý mladík jménem RODAN se nebojí jít na to jinak než většina ostatních a v produkci renomovaného Jana Čechtického (Ohm Square) si rázně říká o pozornost s autorským debutovým singlem Gone! Píseň, která je aktuálně nasazena v chartu Evropy 2 i hitparádě Expres FM zaujme perfektní angličtinou, příjemně jemným, ale při tom dostatečně výrazným zvukem i citlivou produkcí a jako celek snese sebepřísnější srovnání se světovou produkcí v ranku moderního popu.

    více
  • Kapela Napořád představuje videoklip k prvnímu singlu Miláček

    Kapela Napořád ve složení Ondřej Škoch, Petr Kužvart, Barbora Fialová a Josefína Čermáková vznikla teprve letos na jaře během koronavirové pandemie a už stihla vytvořit autorské písně na celou desku. Nyní představuje první klip k singlu Miláček podle scénáře Viktora Hlobila. Autory skladby jsou Ondřej Škoch (hudba) a Viktor Hlobil (text), režie videoklipu se ujal Kryštof Sadílek, za kamerou stál Tomáš Fiala.

    více
  • MICHAL HORÁK hodně jí a má to ráád

    Hvězda písničkáře Michala Horáka dál stoupá a nic na tom nemění ani skutečnost, že je po natáčení nového klipu o pár kilo těžší. Novinka s výmluvným názvem Hodně jím a mám to rád je po předchozích videoklipech Rande s Berenikou SuchánkovouV toleranci s Terezou BalonovouVpoho a virální legrácce Distanční song už pátým Horákovým videem v pořadí, s nímž boduje v Trendech YouTube. Ono se ani není čemu divit, chytrého humoru není nikdy - a zvlášť pak v těchto časech - dost.  Připočtěte stůl plný rozličných delikates, „hru na špek" a je jasné, že tohle prostě musíte vidět: http://y2u.be/erpYhfw8Oh4

    více
  • Vychází Panna a netvor. Nové EP excentrické kapely Bert & Friends

    Právě dnes vychází nové EP excentrické kapely Bert & Friends. Název již dříve avizovaného 4tracku je vzhledem k určité lehkosti předchozích počinů a také samotnému obalu desky na první pohled zvláštní. 

    "Tohle album je zamýšleno hlavně jako celek. Je na posluchačích, aby si tu hudební cestu prošli a sami objevili významy a symboliky, které jsme do něj vložili, takže nechci spoilerovat - právě v těch prožitcích je podle mě velká hodnota", říká frontman kapely Albert Romanutti.

    více
  • Pris vydává druhé album Kopřivy

    Na labelu Divnosti vychází druhá deska Kopřivy od tria Pris. Intenzivní val kytar, syntezátorů a bicích zpečeťuje příklon kapely k živému zvuku. Album vychází zatím v elektronické podobě, vinyl plánovaný na leden můžete předobjednávat už nyní na Bandcampu.

    více
  • RADŮZA VYDÁVÁ ALBUM KUPŘEDU PLOUT

    Kupředu plout je dílo, které napsala Radůza speciálně na objednávku Symfonického orchestru Českého rozhlasu a uskutečnilo se ve společném koncertním provedení oblíbené písničkářky, její doprovodné kapely a SOČRu pod dirigentskou taktovkou Jana Kučery 3. 12. 2018 ve Foru Karlín v Praze. Na CD i v digitálních formátech vychází u Supraphonu 30. 10. 2020.

    více
  • MILEY CYRUS VYDÁ 27. LISTOPADU 2020 NOVÉ STUDIOVÉ ALBUM PLASTIC HEARTS

    Jedna z největších popových hvězd současnosti, Miley Cyrus, oznámila vydání svého nového studiového alba Plastic Hearts, které vyjde 27. listopadu 2020.

    Již nyní si ho fanoušci můžou předobjednat: https://www.mileycyrusplastichearts.com/ a dostanou tak možnost stáhnout si ihned aktuální hit Midnight Sky, živou nahrávku coververze hitu Blondie Heart of Glass a Zombie od The Cranberries.

    více
  • NEVER SOL vydává nový singl LEON

    Takřka na den přesně dva roky po vydání svého druhého řadového alba Chamaleo přichází v tuzemsku i zahraničí respketovaná skladatelka a zpěvačka Sára Vondrášková tvořící pod pseudonymem Never Sol s videoklipem k novému singlu LEON.  Ten odpremiéroval blog CALVERT JOURNAL, který je světovou vedoucí publikací pro prezentaci kultury, hudby a filmu východní Evropy. Skladba, jíž doprovází působivý videoklip natočený na 16mm film, je dle slov autorky ódou na syntezátorové zvuky a svobodu.

    více
  • AC/DC SE VRACEJÍ S OČEKÁVANÝM NOVÝM ALBEM POWER UP

    AC/DC vydají 13. listopadu 2020 své sedmnácté studiové album POWER UP. To se stane po dlouhých šesti letech první novou nahrávkou a je k dispozici k předobjednání už nyní:

    https://acdc.lnk.to/PWRUP-PO

    Aby fanoušci věděli, co na novém albu očekávat, kapela zveřejnila singl Shot In The Dark, na kterém se podíleli Angus Young [lead guitar], Brian Johnson [lead vocals], Cliff Williams [bass guitar], Phil Rudd [drums] a Stevie Young [rhythm guitar], všichni samozřejmě s legendárními cylindry na hlavě. Singl doprovází i krátký film "Family Motto", ve kterém hraje Gary Cole ve své roli Reese Bobbyho v klasické komedii Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby.

    více
  • Krobot natočil s Mutanty hvězdně obsazený videoklip

    Očekávané nové album pokřtí kapela na začátku října v La Fabrice. Nový počin elektro-hiphopové kapely Mutanti hledaj východisko nese název Klimeš, kterého ve videoklipu ztvárnil herec a režisér Miroslav Krobot. Mutanti klip vydávají jako předvoj třetího studiového alba Když máš kamarády, nepotřebuješ nepřátele, které pokřtí 6.10. v pražské La Fabrice.

    více
  • BARBORA POLÁKOVÁ je PoloVina

    Po jarním „korona" singlu Filtr Tour a prázdninovém otevření vlastního obchodu s výběrovým oblečením a doplňky Poďsi na Korunní 41 se můžete na populární zpěvačku a herečku Barboru Polákovou těšit již brzy také na stříbrném plátně! Předznamenává to zbrusu nový videoklip PoloVina, který pětinásobná držitelka Ceny Anděl natočila v režii Rudolfa Havlíka k filmu Bábovky podle stejnojmenného knižního bestselleru Radky Třeštíkové. Film, v němž Poláková ztvárnila roli Karolíny, bude mít premiéru 24. září.

    více
Na začátek « 1 2 3 4 7 13 19 25 27 » Na konec