Knihy

  • Historicky první kniha o třech nejdůležitějších ženách v životě Jana Wericha

    Tři generace žen Jana Wericha, českého herce a klíčové osobnosti Osvobozeného divadla. Manželka Zdena, dcera Jana a vnučka Zdena řečená Fanča. To byly souputnice v životě Jana Wericha, jejichž životní příběhy jsou zahaleny mnoha dohady spojenými se životem ve stínu osobnosti hereckého velikána. Pro Wericha byly tyto tři ženy tím nejcennějším, co na světě měl - kromě jeho publika. Kniha Terezy Brdečkové O Janě a Zdenkách kolem Jana Wericha čtenáře provází třígeneračním příběhem o životním údělu žen a současně odkrývá hluboký vnitřní rozpor umělců v Československu. Historicky první publikace na téma „Werichových žen" na více než třech stech stranách čerpá z dosud nepublikované exkluzivní rodinné korespondence či z Werichových soukromých deníků. Na jejím vzniku se podílela vnučka Fanča a rodina režiséra Miloše Makovce, všechny pojí osobní přátelství spojené s uměleckým světem a životem na pražské Kampě. Knihu O Janě a Zdenkách kolem Jana Wericha vydává 22. března nakladatelství Limonádový Joe.

    více
  • Mladí nečtou? Není to pravda, ukazují data největšího knižního second handu Knihobot

    Mají vůbec mladé generace zájem o knihy? Čtou méně nebo více než jejich rodiče? Zjistit se to rozhodl největší knižní second hand Knihobot, který oslovil tisícovku svých zákazníků. A výsledky jsou zajímavé - lidé do 24, resp. 34 let většinou kupují podobné množství knih jako o generaci starší čtenáři. Ke čtení si sedají několikrát týdně a když otevřou knihu, stráví u ní podobnou dobu jako jejich rodiče. Přesto je jejich knihovna výrazně menší a knížky nepovažují za nedotknutelné.

    více
  • Ještě snazší sdílení přečtených knih.

    Reknihy navázaly další spolupráci a přidaly dvě nová sběrná místa. Tentokrát v Hradci Králové a v Plzni. Udržitelné knihkupectví Reknihy nově nabízí všem, kteří chtějí své již přečtené knihy nabídnout dalším čtenářům, sběrná místa ve čtyřech městech. K Praze a Brnu nově přibyly pobočky v Plzni a Hradci Králové, kde se Reknihy domluvily s největším českým online bazarem OdKarla.cz, jenž použité knihy začal sbírat i prodávat. Během prvních dní spolupráce se jeho prostřednictvím prodalo už přes sto knih. V Plzni je pak nové sběrné místo v bezobalovém obchodě Kardamon a tým Reknih nadále jedná o spolupráci i v dalších českých městech. Začátkem července letošního roku navíc začaly Reknihy spolupracovat také s pražským magistrátem. Portál OdKarla nabízí zboží, které zákazníci vrátili evropským e-shopům a kterým dává druhý život. OdKarla i Reknihy sdílí víru v budoucnost cirkulární ekonomiky a snaží se již použité věci dostat znovu do oběhu.

    více
  • Knižní lázně nabídnou jarmark s kvalitními knihami

    Knižní lázně nabídnou ve svém 2. ročníku kromě kvalitních knih, setkání samotných nakladatelů, autorská čtení, živé diskuse i koncerty. Program odstartuje v sobotu 31. 7. od 20 hodin na kolonádě Lesního mlýna v Mariánských lázních autorským čtením Jaroslava Rudiše, prezentací nakladatelství, vyhlášením čtenářských pobytů a koncertem Noisy Pots. Slavnostního zahájení se zúčastní i ambsadorka Anna PolívkováV neděli 1. srpna od 10 do 18 se uskuteční samotný knižní jarmark. Kromě trhu s knihami nabídne doprovodný program určený dospělým i dětem.

     

     

    více
  • Kultovní vegetariánské kuchařky Green Kitchen

    David Frenkiel a Luise Vindahl patří k průkopníkům moderní vegetariánské kuchyně. Jejich blog Green Kitchen Stories inspiruje lidi na celém světě k přípravě mimořádně chutných vegetariánských jídel, prospěšných tělu i duši. Známá a respektovaná food blogerka Markéta Pavleje alias Kitchenette tak dlouho čekala na českou verzi legendárních kuchařek Green Kitchen, až se je rozhodla přeložit a vydat sama: Green Kitchen At Home - Rychlé a zdravé recepty pro každý den, Little Green Kitchen - Jednoduchá vegetariánská dětská i rodinná jídla a The Green Kitchen - Lahodná a zdravá vegetariánská jídla pro každý den. Kompletní sada  je v prodeji v e-shopu Kitchenette. Právě teď za zvýhodněnou cenu a nově i s bonusem v podobě podpisu Luise a Davida v knize The Green Kitchen!

    více
  • Mlsné medvědí příběhy, děti mohou s medvědy vařit

    Zatímco večerníček Mlsné medvědí příběhy na obrazovkách České televize skončí epizodou Zimní spánek ve čtvrtek 18. února, tvůrci příběhů o medvědech Nedvědovi a Miškovi nabízejí online

    26 dvouminutových webizod Mlsné medvědí recepty. Chlupáči v nich prozrazují recepty na dobroty, které děti znají z jejich dobrodružství - v první epizodě večerníčku si Nedvěd například připravuje své oblíbené „medvědí špagety" a ty jsou také prvním z Mlsných medvědích receptů: https://youtu.be/n77F9qUF4e4. Dvacet šest epizod večerníčku bude ještě do 24. března k dispozici na iVysílání ČT. Hlasy ústřední dvojici medvědů zapůjčili herci David Novotný a Lukáš Příkazký.

    více
  • Velká kniha o dřevě potěší umělce i kutily

    20. října 2020 se připomíná jubilejní 20. Den stromů. Zkuste na chvíli zastavit a zajít do lesa na počest krásy a užitečnosti stromů pro člověka. 

    A možná právě v dnešních nelehkých dnech poznáte jejich očistnou a ozdravnou moc.

    O znovuvzkříšení svátku Dne stromů se před dvaceti lety postarali dendrolog Václav Větvička a známý spisovatel 
    a výtvarník Martin Patřičný, autor mnoha knih, mimo jiné nádherné publikace Velká kniha o dřevě.

    Ojedinělá kniha se věnuje dřevu ze všech možných aspektů - od praktického využití přes jeho symboliku až po význam v umění.

    více
  • Světový komiksový hit Ateliér špičatých klobouků míří za českými čtenáři!

    Magická škola, učení se kouzel, temní protivníci a odvážná hrdinka... Nová komiksová série Ateliér špičatých klobouků svým příběhem a atmosférou připomíná Harryho Pottera. Dost možná proto, a také díky nádherné kresbě Kamomeho Širahamy, se záhy po svém vydání ocitla mezi nejúspěšnějšími tituly světa.

    Hlavní hrdinka, Coco, se od malička toužila stát čarodějkou, jenže k tomu jsou potřeba vrozené schopnosti. Dívce tudíž nezbývá než snít a vést poklidný život po matčině boku. Všechno se změní, když do vesnice přijede čaroděj a dívka ho spatří při provádění magického rituálu. Snaží se ho napodobit, jenže netuší, jaké následky může mít neodborně provedené kouzlo...

    více
  • Že je manga jen pro kluky? Omyl! Zabaví celou rodinu

    Typicky japonské komiksy manga jsou známé po celém světě. Spousta lidí však stále žije v mylné představě, že jde o zábavu pouze pro dospívající kluky. V Japonsku ale kouzlu mangy podléhají čtenáři napříč generacemi, muži i ženy, neboť manga je opravdu pro všechny. Nevěříte?

    více
  • Nový román Eleny Ferrante PROLHANÝ ŽIVOT DOSPĚLÝCH

    Nový román nejzáhadnější mezinárodní literární hvězdy, který vyšel vloni na podzim v Itálii, provázejí samé superlativy. Po osmi letech od vydání Geniální přítelkyně vytvořila Ferrante další přesvědčivý obraz objevů a zklamání dospívající dívky a s ohromující lehkostí popisuje veškerou nejednoznačnost světa dospělých viděnou jejím pohledem.

    více
  • Postapokalyptická nálož aneb 10 komiksů do karantény

    Všichni teď trávíme doma více času, než jsme bývali zvyklí. Okolnosti povinného pobytu doma nejsou zrovna nejradostnější. Ale i přes to není nad to, zalézt si s komiksem do křesla či postele a číst o tom, že to mohlo dopadnout mnohem hůř. Koneckonců, kolem se neprohání zombíci, mutanti ani kanibalové.  Zde je výběr nejlepších 10 titulů z postapokalyptických světů! 

     

     

    více
  • Audioknihy za zvýhodněné ceny i zdarma nyní na audiotéce.cz: Zábava, dobrodružství či vzdělávání u vás doma

    Co v současné době, kdy nás v mnohém omezuje šíření koronaviru, nejvíc postrádáte? Jsou to přátelé, možnost poznávat nová místa, chybí vám zdroje dobré nálady a pozitivní energie či příběhy s dobrým koncem? Zkuste je hledat na audiotéce.cz. Najdete mnohem víc, než čekáte. 

    více
Na začátek « 1 2 3 4 5 6 » Na konec