Knihy

  • Právě vychází komiksová verze příběhu Sherlock: Studie v růžové

    Kultovní Sherlock Holmes dobývá nečekané území - japonský komiks!

    V roce 2010 se v televizi zrodila senzace. Jeden z nejslavnějších televizních scenáristů Steven Moffat, který svou kariéru začal velmi úspěšnými sitkomy, poté napsal nejlepší díly Doctora Who a se Spielbergem spolupracoval na Tintinovi, přišel se svou verzí Sherlocka Holmese. Ta se okamžitě stala celosvětovou senzací, katapultovala Benedicta Cumberbatche do pozice jednoho z nejoblíbenějších herců planety, a nyní se dočkává i zajímavého komiksového zpracování. Na originální trailer se můžete podívat zde.


     

     

    více
  • Jungova Kniha obrazů – prolínání výtvarna a psyché

    V těsném závěsu za původním německým vydáním vychází náš překlad unikátní edice dosud neznámých terapeutických obrazů Jungových pacientů nazvaný KNIHA OBRAZŮ. Fascinující pohled do Jungovy psychologické kuchyně, pozoruhodná díla stojící na pomezí umění a terapie. A taktéž svérázná ilustrace dějin první poloviny 20. století.

    více
  • SVĚTY A UMĚNÍ BLIZZARD ENTERTAINMENT: Vesmír jednoho z nejúspěšnějších herních studií ve výpravné publikaci!

    Nakladatelství CREW a Fantom Print vydávají monumentální publikaci pro všechny fanoušky „WoWka", Diabla či StarCraftu! Herní fenomén Blizzard nemá ve světě obdoby, a proto si knihu Světy a umění Blizzard Entertainment, která vychází k dvaceti letům existence studia, rozhodně zaslouží. Publikace zkoumá kreativní síly za slavnými hrami a předvádí umění Blizzardu prostřednictvím skoro sedmi set úžasných skic, kreseb a náčrtů.

    více
  • Nominace na Cenu Jiřího Ortena 2018: Drásavý román o dnešní ženě, básnický záznam současného světa očima sotva dvacetileté aut

    Letošní 31. ročník Ceny Jiřího Ortena představuje tři nominovaná díla mladých talentovaných autorů. Odborná porota jmenovaná Svazem českých knihkupců a nakladatelů nominovala románový debut Lapači prachu Lucie Faulerové, básnickou sbírku sotva dvacetileté Emmy Kausc Cykly a invenční žánrovou koláž Miluji svou babičku víc než mladé dívky Ondřeje Macla. Jméno vítězky nebo vítěze bude slavnostně vyhlášeno 10. května v 17.00 ve Velkém sále Průmyslového paláce na knižním veletrhu Svět knihy Praha 2018. Všichni nominovaní se ještě předtím setkají na autorském čtení, které je na programu 2. května od 18.00 hodin v Literární kavárně Řetězová, Praha 1. 

    více
  • Nesbøho vrcholný thriller Macbeth vyjde 5. dubna ve 30 jazycích

    Norský král detektivek Jo Nesbø v očekávané novince Macbeth ukazuje, jak hra o moc, nenasytnost a temná zákoutí lidského jednání a mysli dokáží ovlivňovat a ničit životy... A činí tak strhujícím způsobem, který čtenáře zcela pohltí - tak jak to dokáže jen on. Kniha vychází spolu se světovou premiérou ve 30 jazycích včetně češtiny 5. dubna 2018. V České republice a na Slovensku ji vydá nakladatelství Práh

    více
  • Právě vychází moderní komiks Čarodějova nevěsta – světový hit plný těžkých osudů, magie i emocí

    Nakladatelství CREW právě vydává jednu z nejúspěšnějších mang všech dob Čarodějova nevěsta. První díl se tak k českým čtenářům a čtenářkám dostává pouhé čtyři roky po raketovém startu originálu a dva roky po anglickém vydání, které z Čarodějovy nevěsty udělalo celosvětový fenomén. 

    více
  • BRZY VYJDE: Čarodějova nevěsta – magie i romantika v moderním manga hitu!

    S nebývalou rychlostí vstupuje na český trh manga Čarodějova nevěsta (v originále Mahócukai no jome, v angličtině The Ancient Magus' Bride). Poprvé se objevila v magazínu Monthly Comic Blade v roce 2013 a v knižní podobě vyšla o rok později - takže česká verze je tady pouhé čtyři roky po vydařeném startu a jen dva roky poté, co se první díl objevil v angličtině! Tuzemští příznivci japonských komiksů pohotovou reakci nakladatelství CREW s nadšením vítají. Čarodějova nevěsta je totiž komiks sice relativně nový, ale už se stihl zařadit mezi legendy a jednu z nejúspěšnějších mang všech dob. 

    více
  • Tip na vánoční dárek: kniha Můj bratr mesiáš Spisovatel a vizionář Martin Vopěnka vypráví příběh o budoucnosti lidstva, spáse

    Praha roku 2096 v období klimatické katastrofy. Střední Evropu sužuje dlouholeté sucho, Vltava téměř vyschla, město je zaplaveno uprchlíky z jihu. Tehdy se v Holešovicích narodí Eli, budoucí prorok a mesiáš. O několik let později jeho bratr Marek vede malou skupinu Eliho následovníků. Sucho a horko mezitím vystřídala nová doba ledová způsobená lidským zásahem ve stratosféře, střední Evropa je téměř neobyvatelná, jih chladný a deštivý, nerodí se děti. Dočká se lidstvo záchrany skrze učení dávno mrtvého, umučeného Eliho a život jeho bratra?

    Nový román českého spisovatele a vizionáře Martina Vopěnky, který vyšel v první polovině letošního roku a zaznamenal velmi příznivé ohlasy, uvěřitelně a s citem pro psychologii postav ukazuje, kolik bolesti, lásky, nenávisti, pochybností i naděje by mohlo přinést zrození někoho, kdo by v lidských dějinách hrál stejnou roli jako kdysi Ježíš.

    více
  • Vychází knížkodeska Ukolébavky – uspávat vás budou také Tomáš Klus, Ewa Farna a obrazy Jaroslava Róny

    Výpravná kniha Ukolébavky s ilustracemi Jaroslava Róny a vloženým CD s písněmi Robina Krále a Jana Lstibůrka v podání Tomáše Kluse, Ewy Farne a sester Páchových vychází v polovině listopadu v nakladatelství Pikola. Unikátní novinku na cestu za čtenáři a posluchači vyprovodí autogramiáda Robina Krále, Jana Lstibůrka, Tomáše Kluse a Jaroslava Róny, která se koná ve středu 15. listopadu v 15.00 v Paláci knih Luxor na Václavském náměstí v centru Prahy.

     

    více
  • Vychází první díl legendární série Jukita Kišira BOJOVÝ ANDĚL ALITA 1: ZREZIVĚLÝ ANDĚL

    Nakladatelství Crew právě vydává první část velkolepé sci-fi ságy o nebezpečné dívce-kyborgovi bez paměti. Tato legendární manga, stvořená Jukitem Kiširem, v Japonsku původně vycházela pod názvem Gunnm (v překladu „Sen o zbraních"). Až pozdější americké vydání přišlo s titulem, pod nímž ji dnes zná celý zbytek světa. Pod názvem Alita: Battle Angel vzniká i velká filmová adaptace, jíž se zhostili James Cameron v roli producenta a scenáristy a Robert Rodriguez jako režisér.

    více
  • Spisovatel Robert Fulghum představí v plzeňském pivovaru knižní novinku Opravář osudů

    Fanoušci světoznámého amerického autora Roberta Fulghuma se se svým idolem mohou osobně setkat v pondělí 2. října v prostorách pivovaru Plzeňský Prazdroj. Spisovatel zde od 17 hodin představí svoji novou knihu Opravář osudů

    více
  • TABOOK 2017 – šesté vydání

    Polsko - humor, groteska - nová reportáž - světová obrazová kniha a ilustrace - knihy umělců pro děti  - scola

     

    Mezinárodní festival malých a středních kvalitních nakladatelů, setkání knižních profesí a velkolepá oslava obrazové knihy a ilustrace se odehraje poslední zářijový víkend v Táboře od čtvrtka 28. září do neděle 1. října. Tabook jako obvykle představuje a objevuje klíčové osobnosti současné nezávislé knižní scény, široké spektrum kvalitního vydávání a všech činností s tím spojených. 

    více