BRZY VYJDE: Čarodějova nevěsta – magie i romantika v moderním manga hitu!

S nebývalou rychlostí vstupuje na český trh manga Čarodějova nevěsta (v originále Mahócukai no jome, v angličtině The Ancient Magus' Bride). Poprvé se objevila v magazínu Monthly Comic Blade v roce 2013 a v knižní podobě vyšla o rok později - takže česká verze je tady pouhé čtyři roky po vydařeném startu a jen dva roky poté, co se první díl objevil v angličtině! Tuzemští příznivci japonských komiksů pohotovou reakci nakladatelství CREW s nadšením vítají. Čarodějova nevěsta je totiž komiks sice relativně nový, ale už se stihl zařadit mezi legendy a jednu z nejúspěšnějších mang všech dob. 

Základem úspěchu Čarodějovy nevěsty je příběh, který osloví všechny. Začíná poměrně klasicky - s nezletilou postavou bez rodičů, jež žije jen z milosrdenství (dost malého) svých příbuzných. Upřímně, Harry Potter si může libovat, že má aspoň kamrlík pod schody. Patnáctiletá Čise Hatori, hrdinka Čarodějovy nevěsty, je na tom tak špatně, že se raději sama na aukci prodá do otroctví. Ale nedopadne to podle jejích představ. Zájem o ni projeví mocný čaroděj Elias Ainsworth, který nosí místo hlavy zvířecí lebku. Zpočátku je Čise přesvědčená, že bude jen jeho služebná, ale čaroděj s ní má větší plány. Má být jeho učednicí, postupně zasvěcovanou do tajů magického světa, a následně se má stát jeho ženou. A japonská verze Krásky a zvířete může začít!

Venku je zatím osm knížek, natočeno 24 dílů anime seriálu a už vznikl i celovečerní film! CREW netypicky vydá první dva díly rychle po sobě, v únoru a březnu... a hned v dubnu třetí díl.  „Jednak předpokládáme, že okamžitě po přečtení jedničky budou chtít čtenáři druhý díl... a jednak si tahle série zaslouží masivnější a rychlejší start. Během čtyř měsíců budou mít čtenáři tři díly, a to už je dost, aby se mohli pořádně ponořit do autorčina fantastického světa," vysvětlil Petr Litoš z nakladatelství CREW. Dál už bude komiks vycházet klasickým tempem čtyři knihy ročně, nové díly záhy poté, co vyjdou v japonštině.

Série je debutem Kore Jamazaki, která pracuje dovedně nejen se vztahy, ale i s magickým světem, který hrdiny obklopuje. Je to fascinující svět plný tajuplných zákoutí a krásně smrtících bytostí. Zajímavé je i to, že se příběh neodehrává klasicky v Japonsku, ale v současné Anglii, což opět evokuje nejen Harryho Pottera, ale třeba i Jonathana Strange a pana Norrella a jiné mystické příběhy. Výrazný podíl na úspěchu má autorčina nádherná kresba.

Čarodějova nevěsta, 184 černobílých stran, 199 Kč

 

Nakladatelství CREW s.r.o. je momentálně největším vydavatelem japonských komiksů u nás. Stojí za většinou těch nejslavnějších titulů, včetně Naruta, Death Note, Ghost in the Shell, Bojového anděla Ality, Tokijského ghúla, Ryb od Džundžiho Ita a spoustou dalších komiksových legend.

 

 

Publikováno 21. 02. 2018 v rubrice Knihy