Vychází první díl legendární série Jukita Kišira BOJOVÝ ANDĚL ALITA 1: ZREZIVĚLÝ ANDĚL

Nakladatelství Crew právě vydává první část velkolepé sci-fi ságy o nebezpečné dívce-kyborgovi bez paměti. Tato legendární manga, stvořená Jukitem Kiširem, v Japonsku původně vycházela pod názvem Gunnm (v překladu „Sen o zbraních"). Až pozdější americké vydání přišlo s titulem, pod nímž ji dnes zná celý zbytek světa. Pod názvem Alita: Battle Angel vzniká i velká filmová adaptace, jíž se zhostili James Cameron v roli producenta a scenáristy a Robert Rodriguez jako režisér.

 

Na smetišti v té nejhorší části ghetta jménem Vrakoviště, hluboko pod tajemným vesmírným městem Salem, nachází kyberdoktor Daisuke Ido podivnou věc: dívčí hlavu. Je to pozůstatek kyborga, který spolu se svým tělem ztratil i paměť. Doktor hlavu vybaví novým a vysoce výkonným tělem a dá stvoření jméno - Alita.

Ovšem Alita má svá tajemství a minulost. Když je v ohrožení, probouzí se v ní znalost legendární školy bojových umění zvané Panzerkunst. Ve světě, kde neexistuje jiný zákon, než který si vybojujete sami, se Alita rozhodne být lovcem lidí a pronásledovat zločince. Ale dokáže v nelítostných soubojích přežít... a hlavně, dokáže si udržet svou lidskost?

Sága o Alitě je propracovaným sci-fi dobrodružstvím z chmurné budoucnosti a vzrušující, výtvarně nádhernou přehlídkou nejrůznějších typů bojových robotů v akci. Navíc se ale odehrává v komplexním světě s empaticky vykreslenými postavami a filosofickým přesahem.

Alitiny akční příběhy postupně vyjdou v pěti mohutných svazcích.

Nakladatelství Crew s.r.o. je momentálně největším vydavatelem japonského komiksu u nás. Stojí za většinou těch nejslavnějších titulů, včetně Naruta, Death Note (právě zfilmované Netflixem), Ghost in the Shell, Tokijského ghúla, Ryb od Džundžiho Ita a spoustou dalších komiksových legend.

 

Brožovaná, 452 černobílých stran, 489 Kč.

 

Více informací na www.crew.cz, foto v tiskové kvalitě najdete zde.

 

 

Publikováno 25. 10. 2017 v rubrice Knihy