Postapokalyptická nálož aneb 10 komiksů do karantény

Všichni teď trávíme doma více času, než jsme bývali zvyklí. Okolnosti povinného pobytu doma nejsou zrovna nejradostnější. Ale i přes to není nad to, zalézt si s komiksem do křesla či postele a číst o tom, že to mohlo dopadnout mnohem hůř. Koneckonců, kolem se neprohání zombíci, mutanti ani kanibalové.  Zde je výběr nejlepších 10 titulů z postapokalyptických světů! 

 

 

Největší komiksové nakladatelství u nás, Nakladatelství CREW, nabízí seznam těch nejlepších komiksů s tématikou života po apokalypse a navíc v češtině. Nás, doufejme, žádná apokalypsa nečeká, a kdyby náhodou, není nad to se inspirovat našimi oblíbenými hrdiny. Je libo zombie apokalypsu nebo Batmana nakaženého neznámou nákazou?

Aby se ke čtenářům mohly komiksy dostat i přes karanténu, probíhá teď v e-shopu Nakladatelství CREW (www.obchod.crew.cz) speciální akce. Nejenže jsou automatické 20% slevy na novinky a jen o chlup menší slevy na starší tituly, ale při nákupu nad 800 Kč je nyní poštovné zdarma. A to i na Slovensko!

Takže není problém si v teple domova přečíst o hrozivých (i zábavných) apokalypsách.

 

 

Živí mrtví

Jedna z nejslavnějších sérií, která popisuje svět, ve kterém jsou živí v menšině. Tohle je celkem klasické téma, ale tahle řada jde dál a více než na zombie se soustředí na ty, kteří mezi nimi přežívají. Jak se na nich tenhle život podepíše? A je vůbec naděje na záchranu? Série má celkem 32 knih a z toho 31 už vyšlo česky!

Brožovaná, 136 stran, 299 Kč

 

 

 

 

Wolverine: Starej dobrej Logan

Tohle je parádní postapokalyptická jízda ve stylu Mad Maxe. Jen v ní hlavní roli hrají bývalí superhrdinové a superpadouši... a mezi nimi je starý Logan, který po tragédii, která ho postihla, odmítá používat své drápy a snaží se žít normální život. Jenže pak mu dají nůž na krk a on musí znovu vyrazit na cestu pustinou. Uzavřený příběh, který volně inspiroval úspěšný film Logan!

Brožovaná, 224 stra, 499 Kč

Soudce Dredd 1: Prokletá země

Soudce Dredd je ikona světového komiksu. Policajt, soudce i kat v jedné osobě, hrdina i člověk, který vás pošle do vězení za vlastnictví kostky cukru. Jenže drsný svět po atomových válkách, kdy jsou lidi namačkáni do obřích měst, potřebuje i drsné ochránce zákona. A Dredd je z nich nejlepší. Musí být. Čeká se od něj, že vyrazí přes Proklatou zemi, aby doručil lék na smrtící nákazu.

Brožovaná, 334 stran, 389 Kč

 

 

 

Batman: Evropa

Když se mluví o virech a nákazách, je tu jedna postava, se kterou jsou tyhle věci nerozlučně spojené: Joker. Šílený klaun je ale tentokrát sám obětí záhadné otravy, a tak musí, spolu se stejně postiženým Batmanem, putovat evropskými velkoměsty a hledat protilátku. Je to hodně podivný pár. A není vyloučeno, že se pozabíjí dřív, než najdou lék. Každé město dostal na starost jiný zajímavý kreslíř... a ano, mezi těmi městy je i Praha!

Vázaná s přebalem, 144 stran, 499 Kč

 

 

Umbrella Academy 1: Apokalyptická suita

Obvykle jsme tady psali o světech po apokalypse. Tady apokalypsa ještě nenastala... pokud jste tedy neuvízli v budoucnosti. V tom případě je svět mrtvý jako přejetý holub a vám zbývá jediná šance - vrátit se zpátky v čase a přinutit svou disfunkční rodinu superhrdinů, aby se zase vrátila do akce. Za komiksem Umbrella Academy stojí leader kapely My Chemical Romance Gerard Way, a vznikl podle něj i velmi úspěšný televizní seriál!

Vázaná s přebalem, 184 stran, 569 Kč

Útok titánů

Když se řekne konec světa, člověka napadnou atomové bomby, viry, meteority... ale asi ne obři. Lidožraví giganti s manýry zombií, kteří se prohánějí světem a žerou všechny, na které narazí. Jedinou ochranou je proti nim obří zeď. Alespoň tedy byla. Tohle platilo jen do chvíle, než přišel obří titán. Útok titánů patří mezi úspěšné japonské komiky, mangy, a už u nás vyšel dvaadvacátý díl!

Brožovaná 196 stran, 189 Kč

 

 

 

Tokijský ghúl

Někdy zlo lidstvo vyhladí, někdy je zlo poraženo... a někdy se s ním lidstvo naučí žít. To je případ ghúlů, lidožravých bytostí, které jsou na první pohled od lidí k nerozeznání. Jen neodkáží konzumovat normální stravu, a tudíž jim nezbývá nic jiného než lidožroutství. Hlavní hrdina má díky tragické nehodě transplantovaný ghúlí orgán a najednou se dostává do úplně jiného světa - aby zjistil, že nic není černobílé. Tokijský ghúl je jedna z nejúspěšnějších mang
u nás!

Brožovaná, 228 stran, 199 Kč

 

Druuna

Mutanti, příšery, trosky a krásné ženy. Tak by se dala shrnout postapokalyptická série Druuna od legendárního mistra erotického komiksu Paola Eleuteriho Serpieriho. Druuna patří mezi zásadní evropské komiksy - a to jak díky Serpieriho nádherné kresbě (která úžasně vystihuje vnadnou hrdinku i děsivý svět kolem ní), tak díky nápaditému příběhu s ekologickými motivy, ve kterém se řeší témata lidské přirozenosti. Druuna u nás vyšla ve třech knihách, přičemž každá obsahuje hned tři původní díly.

Brožovaná, 196 stran, 589 Kč

 

Zaslíbená Země Nezemě

Děsivý příběh, který začíná jako idylka. Malé děti spokojeně vyrůstají v sirotčinci, pod dohledem laskavé Mamá. Jenže brzy zjistí, že všechno kolem nich je jen přetvářka, že svět ovládají démoni a že oni jsou vychováváni, aby se stali jejich pokrmem. Zbývá jim jediná šance. Útěk. Ale jak utéct, když je každý jejich krok přísně sledovaný? A je vůbec kam utéct?   Jeden z novější manga hitů, kdy se u nás postupně dohání originál!

Brožovaná, 192 stran, 199 Kč


Ryby

Džundži Ito je velmistr japonského hororu. V jeho příbězích se spojuje Lovecraft s Clive Barkerem, bizarnost s tělesností. Itovy příběhy se nesnaží o realismus, působí spíše dojmem šílené a neskutečně sugestivní noční můry. Komiks o tom, jak z moře vyjdou páchnoucí ryba na kovových nožičkách a postupně začnou zamořovat svět, je parádní ukázkou Itova stylu. A přináší scény, které hned tak nezapomenete. Pokud vůbec někdy.

Od Ita u nás vyšla ještě povídková sbírka Balónky oběšenců.

Brožovaná, 404 stran, 449 Kč

  

Všechny tituly jsou k dostání v e-shopu Nakladatelství CREW www.obchod.crew.cz

 

Publikováno 31. 03. 2020 v rubrice Knihy