Hudba

  • Začíná: hravé album weird popového dua něco něco čiší optimismem i nadsázkou

    Na své první narozeniny si něco něco nadělili album s názvem Začíná. Desku složenou ze sedmi energických i zasněných skladeb doprovázených českými texty otevírá loňský singl Rovina, ke kterému také odkazuje název alba. Začíná vyšlo 24. 4. 2020 na labelu Divnosti.

    více
  • SPOJENÍ HUDEBNÍ PROMOTÉŘI SPOUŠTĚJÍ UNITED LIVE RADIO

    Prázdné kluby, rozestavěná pódia, zavřené zkušebny a stále rostoucí číslo lidí, kteří v současné situaci přicházejí o práci. Ale i pospolitost, kreativita a vzájemná podpora nejen od fanoušků, ale i napříč organizacemi. To je pohled na dnešní živou kulturu. I přes nesnadnou situaci se organizátoři a umělci snaží fungovat dál a přinášet svým fanouškům to, co umí nejlépe - magický zážitek z kvalitní hudby. Za tímto účelem vznikla nekomerční internetová stanice United Live Radio. Ta bude dočasně suplovat nedostatek zážitků z živé hudby a koncertů a pod taktovkou zkušených hudebních dramaturgů pro posluchače připravuje specializované pořady. Za projektem stojí přední české festivaly, hudební promotéři, kluby a haly, kteří tímto způsobem chtějí propojit nejen festivalovou, ale celou hudební komunitu. Na vlny United Live Radio se mohou posluchači naladit na stránkách www.unitedliveradio.cz od 10. dubna 15:00 po dobu 30 dní. 

    více
  • Michal Horák na virtuálním rande - V novém klipu koketuje po síti s Berenikou Suchánkovou

    Talentovaný písničkář Michal Horák nezahálí ani v časech karantény. Zrušené jarní turné, které mělo být jeho první samostatnou šňůrou v kariéře, nahrazuje fanouškům live streamy ze svého pokojíčku, během nichž nezapře svůj komediální talent. Cit pro situační humor a chytrou nadsázku pak ještě o kus víc akcentuje ve zbrusu novém klipu a singlu Rande. Vznikl jak jinak než v jeho pokoji a kromě Horáka samotného si v něm zahrála mladá herečka Berenika Suchánková, sice mini ale o to zásadnější roli si navíc střihl i její otec Michal Suchánek. Podívejte se zde: https://youtu.be/vNNGrbSQJr4

     

     

    více
  • O kousek blíž popu: Neřvi mi do ucha vydávají Druhé album

    Neřvi mi do ucha, česko-slovenský trojlístek označující se za vynálezce žánru introvertní disko, vydává své Druhé album. Nahrávka s deseti skladbami pokračuje elektropopovým směrem, který vytyčil předloňský debut. Kromě hravých melodií však odhaluje i potemnělá zákoutí.

     

     

    více
  • Minimalistický klip a nalomený srdce. Weird popové duo něco něco servíruje další ochutnávku z chystaného alba

    Po optimistické Rovině, kterou se něco něco uvedli loni v dubnu, přichází zpomalení v podobě singlu Žádná hudba, který doprovází také světélkující videoklip.

    více
  • Elektropopové trio Neřvi mi do ucha vydává první singl z chystaného alba a zve na podívanou bez konce ve svém podivném klipu

    Československý hudební trojlístek Neřvi mi do ucha vypouští do světa Song 40, první singl z chystané druhé desky. Ničemu nerozumím, na nic se nesoustředím a je to zvláštní, zpívá se v refrénu. Pocit, který nejspíš někdy zažil každý, má i vizuální doprovod ve formě klipu.

     

     

    více
  • Projekt "KATARZE the First Encounter Cabin Fever" v bývalém Nuselském pivovaru

    Událost, kterou si nechcete nechat ujít na samém konci roku 2019, první setkání Katarze.  Akce se bude odehrávat v historické opuštěné budově ze 17. století. Prostory bývalého Nuselského pivovaru naposledy ožijí a umožní cítit a vidět synergii mezi hudbou a uměním. 

    více
  • 8 HLAV ŠÍLENSTVÍ: Vladivojna La Chia na podzim představí v šesti českých městech recitál věnovaný básnířce Anně Barkovové

    Nespoutaný hudební fenomén Vladivojna La Chia, její (pětičlenné) 4Trio - ve složení Terezie Kovalová, Sylvie Bee, Petr Uvira, Luboš Pavlík, Marie Ladrová - a herečka Gabriela Míčová, držitelka Ceny Thálie a Českého lva.  Renomované osobnosti české kulturní scény přivede na jedno jeviště pozoruhodný recitál 8 HLAV ŠÍLENSTVÍ věnovaný tvorbě znovuobjevené ruské básnířky a novinářky Anny Barkovové: 2. 10. v Opavě, 17. 10. v Brně, 19. 10. v Ostravě, 27. 11. v Lounech, 28. 11. v Praze a 29. 11. v Kutné Hoře.

    více
  • Victoria Ensemble & Musica Florea ve světové premiéře představí díla českého barokního skladatele – Reichenauer znovuobjevený 1

    Novodobé premiéry děl hudebních mistrů dob minulých patří k ozdobám kulturní sezony. Koncert Reichenauer znovuobjevený je událostí o to významnější, že vrací do centra pozornosti jednu z nejvýraznějších, ovšem dnešnímu publiku málo známých, osobností české barokní hudby. Dvanáct pěvců souboru Victoria Ensemble pod vedením sopranistky Viktorie Dugranpere společně s barokním orchestrem Musica Florea a jeho dirigentem Markem Štrynclem uvedou 13. října od 20:00 v barokním refektáři Dominikánského kláštera u sv. Jiljí v Praze duchovní díla Antonína Reichenauera. Zazní například jeho mariánská offertoria, Litanie k nejsvětějšímu jménu Ježíšově či Rekviem.

    více
  • Australské noise rockové duo HTRK přiveze do Prahy novou desku Venus in Leo

    Australské noise rockové duo HTRK se po osmi letech vrací do Prahy. Vokalistka Jonnine Standish a kytarista Nigel Yang představí ve čtvrtek 5. září ve Fuchs2 svou novou desku Venus in Leo, která vychází v srpnu na labelu Ghostly International. Zatímco typický rukopis HTRK se na albu objeví hlavně v nezaměnitelné souhře kytarových linek Nigela Yanga a vokálu Jonnine Standish, energie celé desky odkazuje k undergroundové minulosti kapely. Jako support zahrají své DJ sety NCOL a Whydie. Vstupenky jsou k dostání v předprodeji GoOut za 300 Kč. Více na www.spectaculare.eu.

    více
  • MICHAL HORÁK a mrtě dětí v novém klipu a singlu Je to tak

    Ještě před začátkem letních prázdnin přichází písničkář Michal Horák pověstný svým vtipem a neotřelými (nejen) hudebními nápady s novým songem a klipem. Příjemně uvolněná novinka s takřka letní náladou dostala název Je to tak a předznamenává Horákův albový debut plánovaný na podzim letošního roku. Mladý písničkář a multinstrumentalista zde opět potvrzuje svůj um s lehkostí a humornou nadsázkou glosovat každodennost. Tentokrát mu u toho navíc - coby aspirujícímu pedagogovi - asistuje "mrtě dětí" z Královehradecka. Na mile civilní a hravý klip se podívejte zde: http://y2u.be/F5YlCXJjbhc

    více
  • Živá hudba v ulicích, výborná nálada a peníze na dobrou věc – Police Symphony Orchestra koncem června vyrazí na BUSKING TOUR 20

    Police Symphony Orchestra, soubor nadšených amatérských muzikantů z Police nad Metují, od 28. června do 5. července podnikne unikátní BUSKING TOUR. 55 mladých hudebníků a 10 členů podpůrného týmu se vydá na cestu s jasným cílem:  Pořádně si zahrát, pobavit kolemjdoucí, oživit netradiční místa ve městech a „do klobouku" vybrané peníze věnovat na dobročinné účely. Ne náhodou je partnerem BUSKING TOUR Police Symphony Orchestra (PSO) Nadace Via. Repertoár téhle největší „pouliční kapely" je multižánrový, tak aby si každý z posluchačů přišel na své - pop, rock, filmová hudba, jazz, klasika... V ulicích nebude chybět ani dlouholetý zpěvák PSO, herec Klicperova divadla v Hradci Králové Jan Sklenář.

    více
Na začátek « 1 2 3 4 5 7 13 19 25 27 » Na konec