Krobot natočil s Mutanty hvězdně obsazený videoklip

Očekávané nové album pokřtí kapela na začátku října v La Fabrice. Nový počin elektro-hiphopové kapely Mutanti hledaj východisko nese název Klimeš, kterého ve videoklipu ztvárnil herec a režisér Miroslav Krobot. Mutanti klip vydávají jako předvoj třetího studiového alba Když máš kamarády, nepotřebuješ nepřátele, které pokřtí 6.10. v pražské La Fabrice.

„Role Klimeše mi přirostla k srdci a hrála se mi dobře, protože já jsem Klimeš," říká Miroslav Krobot. Sedmi a půl minutový klip k písni Klimeš je plný známých osobností. Kromě zmíněného Krobota si v něm zahrál i herec Dejvického divadla Václav Neužil, jehož jsou Mutanti tajná láska, herec a fighter Jakub Štáfek nebo třeba olympijská vítězka Eva Samková. Ta dokonce s tajuplným úsměvem dodala „Nevím, jestli jsem se do Klimeše nezamilovala"

Klip režíroval Jiří Konvalinka, herec a muzikant, který má na kontě už jednoho Anděla z roku 2013 s kapelou Vložte Kočku. Nyní spolu s rapperem Janem Vejražkou roztancovávají kluby s projektem Mutanti hledaj východisko. „Klimeš je takový náš hrdina ze starých časů, má šikovnost našich tátů, dokáže všechno opravit, ale současnost a všechno mladý vidí možná tak trochu jako jinou realitu. Žije si ve svým starým světě a je spokojenej, pokud ho z něj nikdo nevyvádí." říká režisér videoklipu Jiří Konvalinka.

Svou třetí studiovou desku, na které spolupracoval třeba i Štěpán Smetáček z Wanastových Vjecí, Jiří Konvalinka a Jan Vejražka alias Mutanti hledaj východisko vydají na Spotify v polovině září. Pokřtí ji v rámci velké audio-vizuální show 6.10. v La Fabrice spolu s Berenikou Kohoutovou a dalšími hosty, kterou doplní obří projekce na několika plátnech. Vstupenky jsou v prodeji v síti Go Out https://goout.net/cs/listky/mutanti-hledaj-vychodisko-krest-alba+berenika-kohoutova/cekh/

Klimeš videoklip:

https://www.youtube.com/watch?v=6Zl2HT99-uU&t=1s

Publikováno 10. 09. 2020 v rubrice Hudba