BARBORA POLÁKOVÁ je PoloVina

Po jarním „korona" singlu Filtr Tour a prázdninovém otevření vlastního obchodu s výběrovým oblečením a doplňky Poďsi na Korunní 41 se můžete na populární zpěvačku a herečku Barboru Polákovou těšit již brzy také na stříbrném plátně! Předznamenává to zbrusu nový videoklip PoloVina, který pětinásobná držitelka Ceny Anděl natočila v režii Rudolfa Havlíka k filmu Bábovky podle stejnojmenného knižního bestselleru Radky Třeštíkové. Film, v němž Poláková ztvárnila roli Karolíny, bude mít premiéru 24. září.

Samotný videoklip vznikl na sklonku prázdnin v pražském studiu Pokrok, v režii renomovaného Rudolfa Havlíka, jenž je zároveň režisérem a spoluautorem scénáře filmu Bábovky. Havlík klip poskládal dílem z filmových záběrů, dílem z nově natočeného materiálu. Nechybí v něm Polákové filmový partner Rostislav NovákJiří Langmajer a další protagonisté Bábovek, ale ani Radka Třeštíková, autorka předlohy, jíž se od jejího vydání v roce 2016 prodalo rekordních 160 000 kusů.

Finální podoba písně, v níž Poláková svou typickou podmanivou poetikou umně reflektuje emoční sítě a oboustranné viny, jež protkávají vztahy nejen filmových hrdinů, zaujme vyjma textu i neotřelým zvukem. Kromě autorské dvojice Poláková-Hlaváč se na něm podílela také čertsvá držitelka Ceny Anděl v kategorii Sólové interpretka roku Beata Hlavenková„Do poslední chvíle jsme s Davidem ladili refrén, měli jsme jich několik a už jsme nebyli schopní objektivního rozhodnutí. Tak jsme přizvali Beatu Hlavenkovou, aby se na to mrkla..a ona se mrkla svým čerstvým uchem a pak ta forma pěkně zacvakla," dodává k tomu renomovaná zpěvačka a herečka.

Zajímavostí je, že s Bábovkami se díky své roli Karolíny a písni PoloVina Barbora Poláková nesetkává poprvé. Společně s některými dalšími ve filmu obsazenými herečkami totiž načetla už audioknižní podobu románové předlohy: „Načítala jsem roli Saši. Bylo docela legrační se v tom pak vyznat. Ze začátku jsem se trošku motala v tom, kdo je kdo."

Jak se Barbora i další tuzemské herecké hvězdy se svými postavami popasovaly, můžete zjistit už 24. září, kdy jeden z nejočekávanějších českých filmů tohoto podzimu vstoupí do kin. Na klip se můžete podívat již nyní zde: http://y2u.be/C9TnYVeXegs

Publikováno 07. 09. 2020 v rubrice Hudba