O kousek blíž popu: Neřvi mi do ucha vydávají Druhé album

Neřvi mi do ucha, česko-slovenský trojlístek označující se za vynálezce žánru introvertní disko, vydává své Druhé album. Nahrávka s deseti skladbami pokračuje elektropopovým směrem, který vytyčil předloňský debut. Kromě hravých melodií však odhaluje i potemnělá zákoutí.

 

 

Česko-slovenské texty přemístí posluchače do zákoutí jiných a zvláštních světů. V prostředí hrůzu budících domů, na dně oceánů, ve stínu pod višní, v krajině mrtvé labutě, lze zaslechnout opatrné reflexe okolí i naprosto otevřený popis vlastních pocitů, od těch negativních až po ty téměř naivně romantické. Objevují se zde ovšem i náročnější témata jako násilí na ženách nebo klimatická krize.

 

Hudba Neřvi mi do ucha se dá nejjednodušeji popsat jako elektronika doprovázená živými klávesami a klarinetem s českými a slovenskými texty v podání slovenské zpěvačky Martiny Valáškové.

 

Neřvi mi do ucha (CZ/SK, Divnosti) tvoří dvojice sourozenců Alžběta a Tobiáš Trusinovi a Martina Valášková. Zasněné i znepokojující texty se prolínají s elektronickými beaty, které v jejich podání zní  tanečně i zamyšleně, radostně i naléhavě. V roce 2018 vydali své První album, Druhé album vzniklo převážně během loňského roku ve spolupráci s producentem Tomášem Tkáčem. Vyšlo 22. 2. 2020 v nezávislém hudebním vydavatelství Divnosti.

 

Neřvi mi do ucha jsou:

Martina Valášková - zpěv

Alžběta Trusinová - klarinet, zpěv

Tobiáš Trusina - klávesy

 

Album je možné streamovat na Spotify, Apple Music, Google Play, Deezeru a dalších platformách. V elektronické podobě ho můžete stáhnout na Bandcampu nebo zakoupit CD tamtéž.

Publikováno 28. 02. 2020 v rubrice Hudba