Hudba

  • Thom Artway nahrává nový singl a chystá velký podzimní koncert v pražském Paláci Akropolis 5. října

    Thom Artway prožívá pracovními událostmi nabité září. Coby vítěz prestižní soutěže Czech Fresh nahrává ve studiu Sono nové písničky a 20. září se zapojí do celosvětové hudebně-charitativní akce Amnesty International. A k tomu rozjíždí přípravy na velký podzimní koncert - ve čtvrtek 5. října od 19:30 v pražském Paláci Akropolis mimo jiné představí nový singl Sleeping Next To You. Hosty koncertu budou Honza Kovařík z kapely Jelen a Mikoláš Růžička z kapely Republic of Two se svým projektem PIANO. 

    více
  • IMODIUM na novince ELEMENT krotí živly Poprvé ji naživo představí 27. 9. v Supraphon Musicpoint

    Po singlech Proud a Spirit je to konečně tu! Nové, v pořadí již páté řadové album Imodium Element má své oficiální datum vydání - pátek  29. září. Ti největší nedočkavci by si však v kalendáři měli zvýraznit už středu 27. září. Právě v ten den čtyřčlenná parta představí svou albovou novinku na speciálním in-store koncertě v pražské prodejně Supraphon Musicpoint na Jungmannově náměstí 17, kde bude album také přednostně v prodeji, navíc s malým dárkem přímo od kapely. V říjnu Imodium vyrazí společně s kapelou Stroy na turné napříč republikou.

    více
  • Mariana Prachařová představuje svoji první autorskou skladbu Heart of Gold a vlastní originální videoklip

    Zpěvačka a herečka Mariana Prachařová vydala 10. září svůj první videoklip k debutové skladbě Heart of Gold. Vydává ho online hudební label Mad Baker Music. Na elektronikou políbené písni se mimo jiné textově podílel hudebník a producent Jiří Burian

    více
  • Nejslavnější symfonie Antonína Dvořáka v podání orchestru Musica Florea

    Musica Florea se znovu vrací k Antonínu Dvořákovi! Jeho nejslavnější symfonie - č. 9 Z Nového světa doplněná hymnem Dědicové Bílé Hory opět diváky a posluchače zavede do světa našeho vrcholného romantismu. Dvořák zahraný autenticky na dobové nástroje, plný barvy a emocí, nálad a vzrušení, zkrátka znovu Dvořák tak, jak ho posluchači již desítky let neznají. Premiérový koncert se koná v Městském divadle v Jablonci nad Nisou 14. září, pražská premiéra proběhne v rámci festivalu Dvořákova Praha 16. září v Rudolfinu.

    více
  • CLARINET FACTORY mají nový klip z belgického nádraží Guillemins

    7. 10. vystoupí v Paláci Akropolis společně s hosty alba Meadows

    Na startu podzimní sezóny servírují Clarinet Factory druhý videoklip k letošní albové novince Meadows. Vznikl k písni Bolek i Lolek a opět se jedná o podmanivý vizuální zážitek, když byl klip natočen v belgickém Lutychu na světoznámém nádraží Guillemins architekta Santiaga Calatravy.  Podívejte se zde: https://youtu.be/INhbg4J_VEA Zmíněnou skladbu si navíc společně s dalšími novinkami z v tuzemsku i v zahraničí ceněného alba budeme moci již brzy vychutnat také naživo. Konkrétně 7. října v pražském Paláci Akropolis, kde CF vystoupí v rámci festivalu Multimediale vůbec poprvé společně se všemi hosty z alba Meadows.

     

    více
  • Nové album Moniky Načevy zaručí Průvan v hlavě

    Právě vychází single Průvan v hlavě z nové stejnojmenné desky zpěvačky a herečky Moniky Načevy. Při přípravě alba opět potkala s básnířkou Sylvou Fischerovou a DJ Five. Poprvé na albu spolupracuje se slovenským beatmakerem Valérem Smutkem alias Tentato, jehož tvorba dává tušit nadějnou budoucnost elektronické scény. Díky kombinaci těchto silných osobností vznikla deska, která spojuje dva zdánlivě rozdílné světy - křehká slova zpívaná sametově uhrančivým hlasem Načevy doplňují temně vrzající a úderné beaty Tentato a Five. Křest alba Průvan v hlavě, které vychází na labelu Ajlavmjuzik, proběhne dne 29. září 2017 v prostorách Anežského kláštera, Národní Galerie v Praze v rámci letního programu Anežka LIVE! Vstupenky lze zakoupit v předprodeji  GoOut za 150 Kč. 

     

     

    více
  • NEVER SOL se inspirovala v barokních "vanitas". Působivý klip je fascinujícím vizuálním doprovodem k nové písni Roza

    Necelý rok po skladbě Nur, společném to počinu se sborem seniorek Elpida, se Never Sol hlásí s novinkou Roza. Tu doprovází působivý videoklip inspirovaný fenoménem tzv. "vanitas", tedy barokních zátiší, jejichž účelem bylo skrze síť symbolů odkazovat na pomíjivost bytí,  který má na svědomí režisérka a fotografka Michaela Karásková-Čejková. Podívejte se zde: http://y2u.be/F-Tw7Bj6Bkg

    více
  • SharkaSs: Klidně půjdu dobýt svět

    Necelé dva měsíce po vydání svého očekávaného debutu Protiklady jede SharkaSs stále na plné obrátky. Kromě aktivit souvisejících s debutem se nedávno podílela coby host na novém singlu kapely Imodium, který bude mít co nevidět premiéru, stíhá produkovat hudbu pro další interprety a samozřejmě chystá i vlastní nové songy. Těšit se na ně prý můžeme koncem léta. A to není zdaleka vše, co talentovaná mladá umělkyně plánuje, což ostatně potvrzuje i náš rozhovor, v němž se dozvíte leccos nejen o debutovém albu Protiklady. 

    více
  • Five Finger Death Punch a In Flames spojí letos na podzim síly na společném evropském turné, které se zastaví i v ČR

    ...Obě kapely se představí v pražském Foru Karlín.

    S desítkami singlů bodujících v nejrůznějších žebříčcích, miliony video streamů a s fanoušky po celém světě FIVE FINGER DEATH PUNCH a IN FLAMES po celou dobu své kariéry dominují rozhlasovému i televiznímu vysílání. Tyto dvě skupiny, které mají silné fanouškovské základny a jejichž živá vystoupení jsou pověstná, spolu vyrážejí na společné podzimní turné po Evropě s podporou speciálních hostů OF MICE AND MEN.

    více
  • Na Bílé Hoře bude v červnu živo. Místní se mohou těšit na koncerty a víkendové grilovačky.

    Živá hudba, vychlazené drinky a třeba i posezení venku u grilu, když se počasí podaří. Zkrátka pravá červnová idylka, která láká k návštěvě Kulturního domu Bílá Hora.

    Prostory nově zrekonstruovaného Kulturního domu Bílá Hora již brzy ovládnou melodie nejrůznějších hudebních žánrů. Jazz, swing, blues ale i rockové a popové pecky. Během června zde mohou vaše uši zažít rozmanitá hudební vystoupení. Živé hraní si můžete užít každý pátek od 19 do 22 hodin.

    Během pátečních akcí můžete posedět v útulné restauraci s moderním interiérem, která se nachází přímo v KD Bílá Hora. Za pěkného počasí bude kromě toho možné strávit příjemný večer na venkovní zahrádce, kde se bude mimo jiné grilovat

    více
  • TATA / BOJS a SOČR vydají záznam společného koncertu z Fora Karlín

    Vyjde 26. 5. na CD, LP i digitálně

    Když loni oznámili Tata Bojs společný koncert se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu pod taktovkou Tomáše Braunera v rámci projektu Nové horizonty, ani jeden ze souborů dost možná nevěděl, do čeho vlastně jde. V obou táborech panovaly během měsíců příprav obavy a nervozita, ale také velká očekávání a zvědavost. Samotný koncert, který proběhl 23. 11. 2016 ve vyprodaném Foru Karlín, však všechny pochyby bezezbytku rozehnal a stala se z něj událost, která ve všech zúčastněných rezonuje dodnes. Znovu připomenout si ji budeme moci 26. května, kdy záznam koncertu vyjde na CD, LP i digitálně pod názvem TATA BOJS & SOČR Live. Již nyní se můžete naladit krátkým trailerem: http://y2u.be/MZDMVqPZWrI

     

     

    více
  • Barokní opera La Didone se po 249 letech v novodobé světové premiéře vrátí do Prahy

    Opera Antonia Boroniho La Didone pražský operní život poprvé obohatila během karnevalu v roce 1768, kdy měla premiéru v divadle V Kotcích. Podruhé se tak stane 10. června při novodobé světové premiéře v letním refektáři Strahovského kláštera. Dílo ve své době úspěšného, dnes neprávem zapomenutého italského skladatele zazní v podání zkušených sólistů a špičkového barokního orchestru Hof-Musici pod vedením Ondřeje Macka, v režii Zuzany Vrbové. Vstupenky je možné zakoupit na http://vstupenky.ckrumlov.cz/divadlo-ic/myprofile/list/titledetail/510353-antonio-boroni-la-didone 

    více
Na začátek « 1 3 4 5 6 7 8 9 13 19 25 27 » Na konec