Hudba

  • Czech Ensemble Baroque hraje „starou hudbu pro nový věk“ – v létě na Hudebním festivalu Znojmo a Letní škole barokní hudby

    Špičkový evropský soubor Czech Ensemble Baroque pod taktovkou Romana Válka každým koncertem dokazuje, že vážnou hudbu je možné s úspěchem prezentovat „jinak". Srozumitelně, uvolněně, poutavě a s nadhledem. Mimořádně koncentrovanou příležitost vychutnat si naživo největší tuzemský soubor zabývající se autentickou interpretací hudby starších slohových období na dobové nástroje nabídne Hudební festival Znojmo (6. - 23. 7.) a Letní škola barokní hudby (4. - 13. 8.) na zámku Holešov.

    více
  • Emma Smetana představuje videoklip k singlu No Fire. Vznikl v Londýně a režíroval ho její partner Jordan Haj

    Rok poté, co Emma Smetana vydala svoji první desku What I´ve Done, uvádí svůj nový videoklip k písni No Fire. Nazpívala ji se svým partnerem Jordanem Hajem, který se ujal režie klipu. Kvůli natáčení odjeli v únoru čerství rodiče i se svou dcerou Lennon na týden do Londýna. 

    více
  • Skupina Monkey Business chystá narozeninový koncert ve Žlutých lázních. Završí jím jarní část turné „Už jsi zaplatil daň z prá

    Ještě osm koncertů po českých, moravských a slovenských městech má v plánu od března do května skupina Monkey Business v rámci tour „Už jsi zaplatil daň z práva na život?". Jarní část klubového turné vyvrcholí 25. května narozeninovým koncertem v pražských Žlutých lázních, který ponese název „Kavárna De Luxe"

    více
  • Vladimír Mišík oslaví sedmdesátiny jubilejní edicí svého sólového debutu

    Vladimír Mišík - bez nadsázky legendární bard, který ovlivnil nejednu generaci tuzemských muzikantů, oslaví 8. března své sedmdesáté narozeniny. Mezi gratulanty samozřejmě nemůže chybět ani Supraphon, který při té příležitosti vydá v pátek 17. února ve výpravné, jubilejní reedici na CD a 180ti gramovém LP jeho první sólové album. Album, jemuž se obecně říká Stříhali dohola malého chlapečka, a patří bezpochyby mezi skvosty domácí populární hudby, vyjde v novém remasteru z původních pásů.

    více
  • Ondřej Smeykal zahraje na didgeridoo v KC Průhon

    Beseda a koncert Ondřeje Smeykala, světově uznávaného neaboriginského hráče na didgeridoo, skladatele, pedagoga a vydavatele v jedné osobě proběhne v KC Průhon už 8. března 2017 od 18:00 hod. Beseda bude věnována nejrůznějším nástrojům. Ondřej se s diváky se rozdělí o své hluboké znalosti původního i současného užití didgeridoo. Jedná se o hudební nástroj australských domorodců, který je zároveň jedním z nejtypičtějších symbolů Austrálie. Dutý kmen stromu vyžraný termity, který se rozeznívá vibrací rtů. Nástroj vydává velmi typický bručivý zvuk.

    více
  • NICK CAVE & THE BAD SEEDS oznamují termín pražského koncertu!

    Nick Cave & The Bad Seeds se vydají na turné k novému albu Skeleton Tree a 26. října 2017 vystoupí v pražské O2 areně. Předprodej vstupenek v síti Ticketportal bude zahájen 17. února.

    více
  • SharkaSs a LOLA přichází s novým klipem a vyráží na společné tour!

    Rapperka SharkaSs o sobě dala v roce 2012 vědět svou účastí v televizní soutěži Česko Slovensko má talent, kde se dostala až do semifinále a poté se svými singly bodovala nejen v hitparádách předních rádií, ale i na televizi Óčko. Teď společně s kapelou LOLA představuje další pecku Hra o city, na kterou vznikl i videoklip a vyráží s nimi v únoru na své první klubové turné.


     

    více
  • CLARINET FACTORY vydají v březnu nové studiové album Meadows

    Dlouhých sedm let od vydání poslední řadovky Out of Home a tři roky po dvojalbu Worx and Reworx přichází mezinárodně ceněný ansámbl Clarinet Factory s novým studiovým počinem! Novinka, která dostala název Meadows a coby hosté se na ní podíleli například Joe Acheson z britských Hidden Orchestra, folklórní soubor Grunik nebo bubeník Dan Šoltis z Vertigo Quintet, vychází 3. března u belgického vydavatelství homerecords.be a Clarinet Factory se na ní dle svých slov vrací ke svým "přirozeným kořenům".

    více
  • Priessnitz: jsme “cédéčková kapela”

    Do nového roku vstoupili Priessnitz tak, jako zakončili ten loňský, tedy na vyprodaném koncertě. Po Račím údolí jim tentokrát aplaudoval pražský Lucerna Music Bar, kde formace okolo Jaromíra Švejdíka zahrála 18. 1. společně s Tata Bojs na benefičním Koncertě (NEJEN) pro šumavskou divočinu č. 7. V rámci více než dvouhodinového vystoupení Priessnitz potěšili fanoušky jak staršími skladbami, tak řadou novinek z loňského alba Beztíže včetně písně Daleko, k níž kapela při té příležitosti představila 360° videoklip (podívejte se zde: http://y2u.be/nzFaKAyJhIo). Více o samotném albu a jeho stěžejních tématech se dočtete v našem generic interview s Jaromírem Švejdíkem a Petrem Kružíkem.

    více
  • RAMMSTEIN vystoupí 28/5/2017 v pražské Eden Aréně

    Na základě velmi úspěšné koncertní série z tohoto roku, která zahrnovala i vystoupení na festivalech v Buenos Aires nebo Chicagu, budou Rammstein pokračovat v koncertování i v roce 2017. Do Prahy se vrátí po sedmi letech od svého posledního vyprodaného koncertu, tentokrát se však svým fanouškům představí v rámci koncertu pod širým nebem v pražské Eden Aréně. Kapela Rammstein patří již léta k nejlepšímu německému hudebnímu exportu. Šestičlenné seskupení, které odstartovalo svoji hudební pouť v roce 1994, doposud po světě prodalo miliony alb, singlů a dvd a získalo nespočetné množství zlatých a platinových ocenění. Největší obdiv svých fanoušků ale Rammstein sklízejí na koncertních pódiích. Jejich živá vystoupení jsou plná pyrotechnických efektů, obscénních gest, vizuálních vychytávek a především energie.

     

    Pokud je hudba Rammstein ideální jako soundtrack pro budování velkých monumentů v poušti, pak někde v divočejším světě stojí impozantní stavba budovaná 22 let šesti umělci pocházející z Východního Berlína. Velmi silné jádro kapely tvoří perfektní souhra kytaristů Richarda Z. Kruspe a Paula Henryho Landerse ve skvělém doprovodu baskytary Olivera Riedela a bubeníka Christopha „Doom" Schneidera. Samozřejmě nelze opomenout výjimečný talent klávesisty doktora Christiana „Flake" Lorenze, jehož klávesy dotvářejí nezaměnitelný zvuk kapely. Frontmanem kapely je zpěvák Till Lindemann, který je v součastné době bezpochyby jedním z nejosobitějších vokalistů na světě. Rammstein během koncertů vytváří velkolepou show, která nechá chladným málokoho.

     

    Již od začátků, které se datují do roku 1993, hraje kapela tvrdý a úderný metalový rock, který je však výrazně ovlivněn taneční hudbou. Rammstein vůbec velmi rádi kombinují protikladné ingredience. V jejich hudbě se na jednu stranu mísí tvrdost teutonských rytířů, texty jsou však o vztazích mezi lidmi a lásce. Díky koncertním show, kde si členové kapely mění velmi často převleky a nebojí se použít ani pyrotechnických efektů, mají Rammstein pověst výborné koncertní skupiny. Že to pánové na živo opravdu umí, se české publikum přesvědčilo naposledy v roce 2011 v rámci vyprodaného pražského koncertu.

     

    „Existují lidé, kteří si myslí, že jsme neuvěřitelně vtipní a lidé, kteří si myslí, že jsme neuvěřitelně vážní, řekl kytarista Paul Landers. „Je to jen o osobním názoru. Myslím, že v tomto ohledu jsme něco jako zrcadlo - jakékoliv názory nebo vnímání lidí se v naší tvorbě odráží rovnou zpátky na ně ..."

    více
  • SharkaSs má venku nový singl a klip Proč to tak cítím jenom já

    Po jarním debutovém E.P. 2016, jež uvedl úspěšný klip ke skladbě Plusy a mínusy, přichází na sklonku roku SharkaSs se zbrusu novou písní! Song, který dostal název Proč to tak cítím jenom já, doprovází citlivý a jemný videoklip v režii Tomáš Krejčího. Podívejte se zde: http://y2u.be/P6DlwNVe32Q! Novou skladbu můžete slyšet také naživo mimo jiné v rámci aktuálního turné kapely Eddie Stoilow, na jehož vybraných zastávkách SharkaSs vystupuje v roli speciálního hosta.

    více
  • Polemic se po roce vrátí do Lucerna Music Baru

    Slovenská ska-reggae kapela Polemic brázdí pódia už dlouhých 27 let, během kterých si vytvořila věrné publikum na Slovensku a v České republice. V úterý 15. listopadu se Polemic po roce vrátí do pražského Lucerna Music Baru s aktuálním hitem Tancuj.


     

    více
Na začátek « 1 4 5 6 7 8 9 10 13 19 25 27 » Na konec