Thom Artway nahrává nový singl a chystá velký podzimní koncert v pražském Paláci Akropolis 5. října

Thom Artway prožívá pracovními událostmi nabité září. Coby vítěz prestižní soutěže Czech Fresh nahrává ve studiu Sono nové písničky a 20. září se zapojí do celosvětové hudebně-charitativní akce Amnesty International. A k tomu rozjíždí přípravy na velký podzimní koncert - ve čtvrtek 5. října od 19:30 v pražském Paláci Akropolis mimo jiné představí nový singl Sleeping Next To You. Hosty koncertu budou Honza Kovařík z kapely Jelen a Mikoláš Růžička z kapely Republic of Two se svým projektem PIANO. 

Zpěvák a Objev roku letošních hudebních Cen Anděl Thom Artway na podzim rozhodně nezahálí - předtím, než vystoupí 5. října v pražském Paláci Akropolis a vydá se reprezentovat Českou republiku jako vítěz Czech Fresh na zahraniční showcase festivaly, natočí ve studiu Sono novou píseň Sleeping Next To You. A protože Thomovi Artwayovi není lhostejná pomoc těm, kteří ji opravdu potřebují, připojí se 20. září k celosvětové hudebně-solidární akci Amnesty International Daruj domov. Na podporu uprchlíkům zahraje společně s tisícovkou umělců včetně Eda Sheerana, Hoziera, Jesse & Joy nebo Mashrou' Leily. Pak už bude čas věnovat se naplno přípravám říjnového koncertu.

 

V Paláci Akropolis zazní písničky z Thomova prvního EP Still Standing in The Unknown a z jeho prvního alba The Hedgehog, nebude chybět ani hit I HAVE NO INSPIRATION, singl z letošního léta In Your Mind a nová píseň Sleeping Next To You. K Thomovi Artwayovi se na pražském koncertě připojí zajímaví hosté. Večer zahájí PIANO, projekt člena kapely Republic of Two Mikoláše Růžičky, který je také držitelem Ceny Anděl. Dále se po boku Thoma představí Honza Kovařík z kapely Jelen hrající na akordeon. V sále Paláce Akropolis budou také kamery České televize, která Thomův koncert následně odvysílá ze záznamu, takže návštěvníci koncertu se dost možná zahlédnou na obrazovce!

 

„Aktuálně nahrávám nové písničky, které poprvé naživo zahraji až v Akropoli. Těším se!" vzkazuje Thom Artway. Vstupenky je možné zakoupit online na goout.cz a palacakropolis.cz. Cena vstupenek je v předprodeji 200 Kč, na místě 250 Kč.

 

Mediálními partnery koncertu jsou Radio Expres, Xantypa, Svět ženy, informuji.cz, ireport.cz a expats.cz.

 

Thom Artway

Písničkář Thom Artway (*1993, vlastním jménem Tomáš Maček) pochází z malé moravské vesnice Vlachovice na Valašsku. Vystudoval technické lyceum a po maturitě odešel do Prahy, kde se začal naplno věnovat hudbě. V listopadu 2013 nahrál debutové EP Still Standing In The Unknown a na podzim 2016 pak vydal své první album Hedgehog (Warner Music), na kterém má duet s Markétou Irglovou a Maellou. Čeští posluchači mohli Thoma Artwaye zaznamenat rovněž na soundtracku k filmu Křídla Vánoc, kde se objevila jeho píseň Towards The Sun, nebo díky hitu I Have No Inspiration, který byl součástí reklamního spotu na nejmenovaný bankovní dům. V roce 2017 získal ocenění Zpěvák roku a Objev roku na hudebních Cenách Anděl.

 

Kromě hudební kariéry je Thom Artway také vášnivým cestovatelem, strávil necelý rok v Austrálii a na Novém Zélandu, kde sbíral zkušenosti a s kytarou v ruce bavil jako busker náhodné diváky v ulicích měst.

 

 

Publikováno 15. 09. 2017 v rubrice Hudba